Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Migająca ikona wykrzyknika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam otóż takie pytanie, czy dałoby rade jakos usunać ten problem z migającym wykrzyknikiem, w serwisie samochodowym powiedzieli mi, ze to jest problem z pompą ABS-u, regeneracja bądz wymiana na nową to kolosalne wydatki, póki co brak ABS-u mi szczególnie nie przweszkadza w jeździe, lecz chciałbym jakos usunąć ten migającym wykrzyknik abym mógł spokojnie odczytywać sobie informacje z aktualnym spalaniem, temp. itp.

Zdj_cie0191.jpg

Opublikowano

To nie musi być problem z pompa abs-u a raczej nie tylko, sprawdz poziom płynu hamulcowego.

Opublikowano
  • Autor

Wszystkie płyny pod maską są uzupełnione pod MAX, nic tez mi nigdy nie ubywało :rolleyes:

Opublikowano

Ta ikonka powinna się też zapalać jak zaciągniesz ręczny, więc może coś z ręcznym nie tak, czujnik pod dzwignią ręcznego? :mysli:

Opublikowano

brems licht to problem ze swiatlami stopu, ewentualnie ten reczny bo czerwona ikonka P tez sie swieci chyba ze jak odciagniesz reczny to gasnie

Opublikowano
  • Autor

brems licht zapala sie tylko przy włączeniu zapłonu, pózniej juz gasnie,

od hamulca ręcznego jest ikonka na zegarze szybkościomierza, również gaśnie po spuszczeniu recznego, a ten wykrzyknik jest zawsze :confused4:

dodam jeszcze, ze gdy przekrece zapłon przez chwile pokazuje mi sie aktualne spalanie i temp. po 2 sekundach znowu wykrzyknik (!) :wallbash:

Opublikowano

Kolego a klocku hamulcowe z przodu mają czujnik ? może to poprostu klocki

Opublikowano

mimo ze masz wszystkie płyny do pełna to przyczyna moze być w ich czujnikach poziomów lub krańcówki ręcznego. Możesz po kolei rozpinać kostki i je mostkować a wtedy zobaczysz czy zgasła ci lampka.

Opublikowano

najpierw VAG, czesto siada czujnik stopu

Opublikowano

brems lichts to na 100% spalona żarówka od lewego światła stop, to drugie czyli (!) to pewnie klocki hamulcowe do wymiany. Daj zanć na forum co było przyczyną. Ja mam/miałem to samo. Dzisiaj wymieniłem żarówkę od lewego stopu i napis "brems lichts" znikł. W sobotę będę wymieniał klocki hamulcowe z przodu. Sprawdż dokładnie te od strony silnika. Pozdrawiam.

Opublikowano

żarówka

Opublikowano

kolego moim daniem masz sterownik ABS do regeneracji sprawdzisz to ruszając kostką przy sterowniku temat jest poruszany i opisany na youtube znajdziesz filmiki jak sprawdzić i wymontować ten sterownik. P;zdrawiam

Opublikowano
  • Autor

a wiec tak...

faktycznie jest spalona jedna żarówka od środkowego swiatła STOP (dziś bede szukał po sklepach, później montaż)

co do sprawdzenia czujników, klocków i sterownika ABS, to mam nadzieje ze do poniedziałku mi sie uda,

jak sie dowiem czegoś sensownego, bede pisał :wink4:

Opublikowano

Ten temat tez mnie dotyczy, tez mi sie to swieci ale mam niestety pekniety zbiorniczek na olyn hamulcowy (byl latany) ale wycieka i stan mam grubo ponizej minimum :) Jutro ebde sie bawil i wymienial na inny zbiornik :) Jeszcze mam mankament przy srodkowym swietle stopu (swieca mi diostki po bokacg na srodku nie dzialaja), pytanie czy to moze byc przyczyna tez swiecenia tej kontrolki? Bo jak naprawie zbiorniczek i dalej bedzie swiecic to nie chche meic zdziwka ze swieci nadal ^^

Opublikowano
  • Autor

na dzien dzisiejszy moja wiedza o tym problemie, przedstawia sie tak:

wymieniłem spalona żarówke środkowego światła STOP i BREMS LICHT znikł :>

co do migającego wykrzyknika to jest to napewno walniety sterownik ABS,czyli tak jak poniżej pisał kolega Andrzej073

dzis zajechałem na chwilke do warsztatu i panowie po podłączniu pod komputer oznajmili mi tą informacje :D

jutro wybieram sie na poszukiwania tego nieszczęsnego sterownika, i takie pytanie czy musze zamontowac identyczny sterownik o takich samych numerach jak stary ?? na moim napis jest taki:

20111121_193209.jpg

a może to są numery samej pompy a nie sterownika??

Opublikowano

dzis zajechałem na chwilke do warsztatu i panowie po podłączniu pod komputer oznajmili mi tą informacje

co konkretnie powiedzieli,połączyli się kompem ze sterownikiem ABS-u?
Opublikowano
  • Autor

szczerze nawet nie wiem czy podłaczali sie pod komputer głowny (wtyczka w środku) czy bezposrednio pod sterownik pompy, bo nie było mnie akurat (rozmawiałem na zewnątrz przez telefon) ale powiedzieli mi ze regenerowac sie nie opłaca i zebym gdzies na szrocie poszukał to znajde taniej ;]

Opublikowano

na pewno przez OBDII tylko co ci mechanicy tam stwierdzili?jak koledzy wyżej pisali sprawdzić połączenie na głównej kostce+bezpiecznik,następnie VAG w ręce i odczytać błędy i będzie coś wiadomo.

Opublikowano

pier....dolą głupoty bo chcą zarobic

odkrec sterownik bez rozpinania przewódów hamulcowych i wyslij do kogos kto naprawia sterowniki

100-200zł i po kłopocie

Opublikowano

za 200zł to kupi z pompą zapewne z gwarancją rozruchową,ale najpierw VAG i niech sprawdzi co mu dolega,bo te naprawy :no: to różnie z tym jest, ja zakładam używki są pewniejsze jak na razie.