xXxBlondynekxXx Opublikowano 16 Listopada 2011 Opublikowano 16 Listopada 2011 witam mój problem polega na tym że niewiem jakiego płynu użyć żeby dolać do zbiorniczka wyrównawczego bo 2 tygodnie temu zmienili mi chłodnice i dziś zobaczyłem żę jest troche mało płynu więc kupiłem uszczelniacz do układu chłodzenia tylko że jak wleje ten uszczelniacz to i tak będzie mało płynu i właśnie to jest mój problem że niewiem jaki tam jest ten płyn chłodzący wlany i niewiem czy można tak sobie wlewać obojętnie jaki płyn ?? czy są takie płyny które można wlewać do innych płynów ??
pepik Opublikowano 16 Listopada 2011 Opublikowano 16 Listopada 2011 Napisz jaki kolor ma ten płyn to może się coś wyjaśni, albo kup płyn tego samego koloru.
xXxBlondynekxXx Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Opublikowano 16 Listopada 2011 taki niebieski , błękitny
MarianekZg Opublikowano 16 Listopada 2011 Opublikowano 16 Listopada 2011 Petrygo może być również Glixol, Shell lub chyba w Statoilu mają również blue
MarianekZg Opublikowano 16 Listopada 2011 Opublikowano 16 Listopada 2011 a koncentrat ?? Koncentrat również występuje w Glixolu, Shellu, co do Statoila to nie mam pewności :gwizdanie:
.Pablo. Opublikowano 16 Listopada 2011 Opublikowano 16 Listopada 2011 Jak musisz dolać płynu a nie wiesz jaki masz dolej płyn prestone żółta butelka jest to jedyny płyn który miesza się z każdym rodzajem płynu nie powodując zmiany koloru starego płynu jak i właściwości. W ostateczności wymień płyn na nowy.
wiktorsam Opublikowano 16 Listopada 2011 Opublikowano 16 Listopada 2011 A po co chcesz uszczelniacz lać ? Wycieka Ci gdzieś płyn ? Uszczelniacz to najgorsze świństwo dobre na trasie jak nie ma jak do domu dojechać. Może układ nie był dobrze odpowietrzony, pojeździłeś trochę powietrze zeszło i spadł poziom płynu.
xXxBlondynekxXx Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Opublikowano 16 Listopada 2011 nie bo zobaczyłem że w garażu troche mokra posacka jest i wydaje mi się że leci z tych trójników no wiecie o co mi chodzi od tego dochodzą przewody do reduktora gazu i tam leci przynajmniej tak mi się wydaje bo gdzie one się znajdują to pod nimi jest ta plama
ROBERT Opublikowano 16 Listopada 2011 Opublikowano 16 Listopada 2011 W układzie chłodzenia Twojego samochodu powinien być płyn/koncentrat G12 + woda destylowana :gwizdanie:
pepik Opublikowano 16 Listopada 2011 Opublikowano 16 Listopada 2011 W układzie chłodzenia Twojego samochodu powinien być płyn/koncentrat G12 + woda destylowana :gwizdanie: Wiadomo, że powinien być taki płyn ale on chyba jest koloru czerwonego a nie niebieskiego? Więc kolega ma napewno wlany jakiś inny płyn.
ROBERT Opublikowano 16 Listopada 2011 Opublikowano 16 Listopada 2011 Wiadomo, że powinien być taki płyn ale on chyba jest koloru czerwonego a nie niebieskiego? Więc kolega ma napewno wlany jakiś inny płyn. No to po co dolewać coś czego tam w ogóle nie powinno być , nie lepiej spuścić to "coś" i zalać odpowiednim płynem ... nie dziwię się , że kolega musiał wymienić chłodnicę ( akurat tak się składa , że w audi są aluminiowe ) jak miał ( i znowu ma ) zalany nieodpowiedni płyn
wiktorsam Opublikowano 16 Listopada 2011 Opublikowano 16 Listopada 2011 To chcesz uszczelniacz dawać bo leci ci z kolanka za 8 zł płyn? Nie moja sprawa ale nie szkoda zasyfiać nagrzewnicy i układu ?
ROBERT Opublikowano 16 Listopada 2011 Opublikowano 16 Listopada 2011 łoo matko , to nie FSO czy cuś podobnego
Maxcudo Opublikowano 16 Listopada 2011 Opublikowano 16 Listopada 2011 Zlokalizuj wyciek(napraw), zlej stary płyn, zalej koncentrat G12 + destylowana woda i zapomnisz, co to płyn :gwizdanie: A tak ciągle będziesz dolewał albo dodasz uszczelniacz i zaraz będziesz marudził, że Ci się auto grzeje, a będzie się grzać, bo to zatyka kanały i później jaja są
ROBERT Opublikowano 16 Listopada 2011 Opublikowano 16 Listopada 2011 Zlokalizuj wyciek(napraw), zlej stary płyn, zalej koncentrat G12 + destylowana woda i zapomnisz, co to płyn :gwizdanie: A tak ciągle będziesz dolewał albo dodasz uszczelniacz i zaraz będziesz marudził, że Ci się auto grzeje, a będzie się grzać, bo to zatyka kanały i później jaja są Nic dodać , nic ująć :oklaski:
xXxBlondynekxXx Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Opublikowano 16 Listopada 2011 chłodnice musiałem zmienić bo jak był u mechanika i robili rozrząd to od tamtej pory leciało z niej i okazało się że jest uszkodzona ;/ no to co ja mam z tym zrobić?? z tym płynem ??
xXxBlondynekxXx Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Opublikowano 16 Listopada 2011 teraz już wiem dzięki
Rekomendowane odpowiedzi