Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AHU] Nie działa oświetlenie pokręteł nawiewu..pomoc w naprawie ;/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie Szanowni,

Wiem, że podobne wątki były już omawiane, jednak głownie dla aut z climatronikiem..chyba, że źle szukałem? Jeśli tak to proszę o podesłanie linku do właściwego wątku.

Nie działa mi oświetlenie nawiewów i moje pytanie brzmi czy wystarczy tylko wymienić tę jedną żaróweczkę, która znajduje się pod środkowym pokrętłem? I jeśli tak, to jak to cholerstwo się wyciąga..próbowałem sięgnąć ją pincetą i owszem udało się, ale za żadne skarby nie chce wyjść ;/

Dookoła tej żaróweczki jest czerwony plastik (nie wiem tylko czy jego można wyciągać).

Proszę o pomoc, gdyż nie chcę czegoś pourywać.

Z góry dzięki za pomoc!

Z pozdrowieniami,

M.

Opublikowano

kolego masz klime pewnie masz taki panel z 3 pokrętami i jednym przyciskiem pod srodkowym ...

te 3 pokrętła wyjmują się potem wyciągasz radio,i górny schoweczek, tam gdzie radio masz 2 sróby odkręcasz.... i potem deliktanie od góry zdejujesz całą tą ramkę co otacza pokrętła radio i kończy się pod listwą ozdobną rób to delikatnie by nic nie połamać póżniej jużmasz dostęp do jednej żarówki.. i odblysników (taki przezroczysty plastik) ja tak robiłem u brata. Powodzenia :hi:

Opublikowano

Mam zwykłe pokrętła, bez klimy.

Wczoraj to wszystko rozebrałem, tak jak napisałeś, ale i tak dostępu do tej żaróweczki nie miałem a samego panelu z pokrętłami nie potrafiłem wyciągnąć z konsoli, aby zajrzeć od tyłu czy nie ma dostępu.

Wychodzi na to, iż tę żaróweczkę, która jest w środkowym pokrętle (tym od regulacji siły nawiewu) wymienia się bez wyciągania tego panelu.

Tylko jak tę żaróweczkę wyciągnąć skoro nie idzie a nie chcę czegoś połamać przy szarpaniu ??[br]Dopisany: 20 Listopad 2011, 11:31_________________________________________________A jednak, aby pokrętła znów świeciły wystarczy jedynie wyciągnąć spaloną żaróweczkę ze środowego pokrętła i wymienić ją na nową :)

Wątek można zamknąć.

Opublikowano

pokrętło wystarczy mocno złapać np. jakąś szmatką aby się nie ślizgało i mocno pociągnąć