mireq Opublikowano 20 Listopada 2011 Opublikowano 20 Listopada 2011 Witam, nie wiem czy w dobrym miejscu, ale: od kilku dni przy skręcie podczas parkowania takim o prawie jeden pełny obrót kierownicą (podczas powolnego toczenia się auta) słyszę takie chrobotanie jakbym na żwirze skręcał - nie jest to za każdym razem, trwa to max 1sek i nie brzmi tak jak przeguby - aczkolwiek dźwięk zużytego przegubu pamiętam sprzed kilku lat z forda focusa:) macie jakieś propozycje co najpierw sprawdzić? zauważyłem pewną prawidłowość - dzieje się to tylko przy skręcie w lewo
Rabbi Opublikowano 21 Listopada 2011 Opublikowano 21 Listopada 2011 podłączam sie do pytania co to może być,gdyż mam takie właśnie dziwne chrobotanie u siebie.czy to nie czasem jakiś zapieczony sworzeń?
mireq Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor Opublikowano 21 Listopada 2011 u mnie na 99% to coś z lewej strony samochodu pojawia się najczęściej przy zawracaniu na trzy - a nie wierzyłem jak mówili że samochód jak stoi to się psuje:P
jacek83 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 podłączę się do tematu: dziś również zaobserwowałem dziwny dźwięk tylko i wyłącznie w lewą stronę (takie chrapotanie). Nie wiem co to może być, czy to możliwe że pompa wspomagania? Dodam że 2 tyg temu wymiana rozrządu.
przemol19811 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 stawiam na łożysko. Podnieś lewą strone , 3 bieg i rozpędź koło tylko pamiętaj aby podstawić kliny z drógiej : strony aby ci nie spadł z lwara. przy obracaniu się koła kręć kierą do momentu w którym to zazwyczaj słycha.Jak usłyszysz buczenie :gwizdanie:... to będzie łożysko. Na drugie stawiam przegub ...przeguby różnie się odzywają , nie zawsze tak samo, tak jak i łożysko- powodzenia
grzes2132 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Ja mam podobny problem z tym ze to brzmi jak by tarcie opony o cos metalowego jakby bierznik opony chwytał o podłoże i przeskakiwał słysze to przy pelnym skrecie i tylko na kostce brukowej włożonej na parkingach
jacek83 Opublikowano 14 Grudnia 2011 Opublikowano 14 Grudnia 2011 stawiam na łożysko. Podnieś lewą strone , 3 bieg i rozpędź koło tylko pamiętaj aby podstawić kliny z drógiej : strony aby ci nie spadł z lwara. przy obracaniu się koła kręć kierą do momentu w którym to zazwyczaj słycha.Jak usłyszysz buczenie :gwizdanie:... to będzie łożysko. Na drugie stawiam przegub ...przeguby różnie się odzywają , nie zawsze tak samo, tak jak i łożysko- powodzenia Wielkie dzięki przemol za rade i cenne wskazówki... w weekend sprawdzę i dam znać czy trafna diagnoza, ale wydaje mi się że chyba strzał w dziesiątkę z tym łożyskiem. Pozdrawiam
przemol19811 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Opublikowano 15 Grudnia 2011 stawiam na łożysko. Podnieś lewą strone , 3 bieg i rozpędź koło tylko pamiętaj aby podstawić kliny z drógiej : strony aby ci nie spadł z lwara. przy obracaniu się koła kręć kierą do momentu w którym to zazwyczaj słycha.Jak usłyszysz buczenie :gwizdanie:... to będzie łożysko. Na drugie stawiam przegub ...przeguby różnie się odzywają , nie zawsze tak samo, tak jak i łożysko- powodzenia Wielkie dzięki przemol za rade i cenne wskazówki... w weekend sprawdzę i dam znać czy trafna diagnoza, ale wydaje mi się że chyba strzał w dziesiątkę z tym łożyskiem. Pozdrawiam cieszę się że mogłem pomódz :>
Rekomendowane odpowiedzi