wosiek Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Opublikowano 10 Kwietnia 2008 łukasz ale właśnie tam raczej gali nie było:/ bo przecież concert się wyłączał i podświetlenie nie działało, więc?? może w kostce nie ma gali i jest lipa, i nawet jeżeli mam ten adapter to niepodaje do tej szerokiej kostki w navi???:>
alvaro Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Opublikowano 10 Kwietnia 2008 no ale przecież patrzałeś i w pierwszym pinie był przewód...
wosiek Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 no niby tak,tylko dlaczego w concercie nie działało podświetlenie?? chyba że idzie po canie?
alvaro Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Opublikowano 11 Kwietnia 2008 no pewnie że w Concert idzie po CANie
marcin248 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Witam chciał bym odświeżyć trochę temat by nie zakładać następnego więc u Mnie funkcja gala nie działa chciał bym sprawdzić czy mam doprowadzony ten kabel od licznika do radia. Od licznika jest w tym poście a nie wiem pod który pin powinien być podłączony w radiu symphony 1 niżej link do schematu Czy to jest ten pin oznaczony GA ?? bo tak jakoś by mi wyglądało z tego zdjęcia no i na logikę GA skrót od GALA ?
marcin248 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Dzięki Rysiuu [br]Dopisany: 17 Czerwiec 2010, 06:05_________________________________________________Więc koledzy sprawa wygląda tak mam podpięty kabelek biało-niebieski pin 3 z zegarów w niebieskiej kostce i prowadzi do radia pod pin GA ale przed samym radiem ten kabelek się rozgałęzia i idzie też obok zegarów w stronę bezpieczników tak samo jak kabelek od mute w radiu i on napewno prowadzi w wiązce pod spodem do chyba bagażnika tam jest takie coś nawigacja z płytą cd i pewnie to prowadzi do tego tak samo jak wyświetlacz tej przedwojennej navi i co teraz odpiąć lub odciąć ten od gali przy radiu żeby nie było rozgałęzienia ? bo tą navi i tak chcę wyjąc bo nie potrzebuje jej, mam inna jak by coś nowszą Więc ten rozgałęziony kabelek od gali Idzie do tej nawigacji odpiąłem właśnie kostkę od niej i zobaczymy czy coś się zmieni może navi było zje..ne i powodowało że gala nie działa [br]Dopisany: 19 Czerwiec 2010, 16:30_________________________________________________ Dzięki Rysiuu [br]Dopisany: 17 Czerwiec 2010, 06:05_________________________________________________Więc koledzy sprawa wygląda tak mam podpięty kabelek biało-niebieski pin 3 z zegarów w niebieskiej kostce i prowadzi do radia pod pin GA ale przed samym radiem ten kabelek się rozgałęzia i idzie też obok zegarów w stronę bezpieczników tak samo jak kabelek od mute w radiu i on napewno prowadzi w wiązce pod spodem do chyba bagażnika tam jest takie coś nawigacja z płytą cd i pewnie to prowadzi do tego tak samo jak wyświetlacz tej przedwojennej navi i co teraz odpiąć lub odciąć ten od gali przy radiu żeby nie było rozgałęzienia ? bo tą navi i tak chcę wyjąc bo nie potrzebuje jej, mam inna jak by coś nowszą Więc ten rozgałęziony kabelek od gali Idzie do tej nawigacji odpiąłem właśnie kostkę od niej i zobaczymy czy coś się zmieni może navi było zje..ne i powodowało że gala nie działa odłączyłem nawigację i ten kabelek ślepo kończy się w kostce w bagażniku dalej żadnych zmian GALA nie działa chyba że coś z licznikiem jest nie tak przy róznych kombinacjach przycisków AS w radiu pojawia się dzwięk pulsacyjny najpierw cicho pózniej coraz głosniej z tym że nie ma róznicy czy na postoju czy podczas jazdy
H4mm3R Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Panowie czy dobrze rozumiem ? jak niema GALI (licznik - radio) to nie działa m.in. podświetlenie na radiu ? Bo kumpel w B5 wrzucił RNS-D DX i ma problem z odświeżaniem mapy, odświeżanie jest co minutę. Natomiast kompas w RNS-D działa prawidłowo i odświeża na bieżąco... jakieś sugestie co może być źle?!
Arturoo Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 korzystając z czyjegoś tematu :gwizdanie: Panowie czy dobrze rozumiem ? jak niema GALI (licznik - radio) to nie działa m.in. podświetlenie na radiu ? Bo kumpel w B5 wrzucił RNS-D DX i ma problem z odświeżaniem mapy, odświeżanie jest co minutę. Natomiast kompas w RNS-D działa prawidłowo i odświeża na bieżąco... jakieś sugestie co może być źle?! No więc tak , podświetlenie w navi jest ,radio po przekręceniu stacyjki się nie zapala, gala z licznika(biało-niebieski kabel z pinu chyba 3 ) do radia jest podpięta, kompas pokazuje na bieżąco ,dane geograficzne się zmieniają na bieżąco ale ............no właśnie.... navi odświeża co jakąś minutę,wszystkie kodowania zrobione ,rozmiary kół, etcetera. Na vagu błędy jakie wyskakują : Wednesday,13,April,2011,19:24:50:46862 VCDS Version: Release 10.6.0 Address 37: Navigation Labels: Redir Fail! Control Module Part Number: 8L0 035 192 D Component and/or Version: RNS 4.1 H05 BNO 0102 Software Coding: Work Shop Code: VCID: 2C5C06EEB051217C 2 Faults Found 01317 - Control Module in Instrument Cluster (J285) 49-00 - No Communications 00867 - Connection to ABS Control Module 03-00 - No Signal Dodam ,że poprzednie radyjko to symphony 2 din . Za wszelkie podpowiedzi będę wdzięczny .
KANAL Opublikowano 15 Maja 2011 Opublikowano 15 Maja 2011 korzystając z czyjegoś tematu :gwizdanie: Panowie czy dobrze rozumiem ? jak niema GALI (licznik - radio) to nie działa m.in. podświetlenie na radiu ? Bo kumpel w B5 wrzucił RNS-D DX i ma problem z odświeżaniem mapy, odświeżanie jest co minutę. Natomiast kompas w RNS-D działa prawidłowo i odświeża na bieżąco... jakieś sugestie co może być źle?! No więc tak , podświetlenie w navi jest ,radio po przekręceniu stacyjki się nie zapala, gala z licznika(biało-niebieski kabel z pinu chyba 3 ) do radia jest podpięta, kompas pokazuje na bieżąco ,dane geograficzne się zmieniają na bieżąco ale ............no właśnie.... navi odświeża co jakąś minutę,wszystkie kodowania zrobione ,rozmiary kół, etcetera. Na vagu błędy jakie wyskakują : Wednesday,13,April,2011,19:24:50:46862 VCDS Version: Release 10.6.0 Address 37: Navigation Labels: Redir Fail! Control Module Part Number: 8L0 035 192 D Component and/or Version: RNS 4.1 H05 BNO 0102 Software Coding: Work Shop Code: VCID: 2C5C06EEB051217C 2 Faults Found 01317 - Control Module in Instrument Cluster (J285) 49-00 - No Communications 00867 - Connection to ABS Control Module 03-00 - No Signal Dodam ,że poprzednie radyjko to symphony 2 din . Za wszelkie podpowiedzi będę wdzięczny . Zastosowales przejsciowke - kabel montazowy do podlaczenia NAVI PLUS czy podlaczyles tylko kostki ze starego radia do nawigacji? Mam nadzieje ze po zastosowaniu takiego kabla montazowego uruchomienie NAVI bedzie zupelnie bezproblemowe. W tej chwili mam Symphony, wczesniej ori Concert. Wlasnie zakupilem do C5 Navigation PLUS Non-DX. Zupelnie nie zalezy mi na navi ale mam kilka pytań: - czym oprocz funkcji navigacji (brak map) rozni sie wersja nonDX - czy ktos z Was posiada albo wie gdzie w sieci znajde spolszczenie do nonDX i czy wgrywam je wrzucajac plytke do navigacji czy potrzebuje zewnetrzny czytnik navi z bagaznika? - czy Navi Plus gra porownywalnie do Symphony? Symphony bez ustawienia ukrytego EQ gra beznadzejnie i gorzej od Concerta - czy moge NIE PODLACZAC anteny GPS a radio i zmieniarka bedzie chodzic bez problemow? - chcialbym w przyszlosci podlaczyc odtwarzacz DVD - co potrzebuje oprocz jakiegos otwarzacza? Sa jakies kable montazowe do podlaczenia obrazu? Czy to jakas magia ktora kosztuje sporo kasy?
Arturoo Opublikowano 15 Maja 2011 Opublikowano 15 Maja 2011 Zastosowales przejsciowke - kabel montazowy do podlaczenia NAVI PLUS czy podlaczyles tylko kostki ze starego radia do nawigacji? Mam nadzieje ze po zastosowaniu takiego kabla montazowego uruchomienie NAVI bedzie zupelnie bezproblemowe. W tej chwili mam Symphony, wczesniej ori Concert. Wlasnie zakupilem do C5 Navigation PLUS Non-DX. Zupelnie nie zalezy mi na navi ale mam kilka pytań: - czym oprocz funkcji navigacji (brak map) rozni sie wersja nonDX - czy ktos z Was posiada albo wie gdzie w sieci znajde spolszczenie do nonDX i czy wgrywam je wrzucajac plytke do navigacji czy potrzebuje zewnetrzny czytnik navi z bagaznika? - czy Navi Plus gra porownywalnie do Symphony? Symphony bez ustawienia ukrytego EQ gra beznadzejnie i gorzej od Concerta - czy moge NIE PODLACZAC anteny GPS a radio i zmieniarka bedzie chodzic bez problemow? - chcialbym w przyszlosci podlaczyc odtwarzacz DVD - co potrzebuje oprocz jakiegos otwarzacza? Sa jakies kable montazowe do podlaczenia obrazu? Czy to jakas magia ktora kosztuje sporo kasy? 1)przepiołem wtyczki do rns'a bez przejściówki :gwizdanie: 2)Navi Plus gra porównywalnie do Symphony czyli bez szału 3)jeśli chodzi o spolszczenia to "uderz" do siemian'a lub H4mm3R'a :gwizdanie: ,jeśli chodzi o spolszczenie navi to płytę ze spolszczeniem wkładasz do napędu i się to robi automatycznie prawie bez obsługowo ,było na forum 4)bez anteny gps radio będzie grało i zmieniara normalnie chodziła 5)co do odtwarzacza DVD to nie podpowiem
KANAL Opublikowano 15 Maja 2011 Opublikowano 15 Maja 2011 Zastosowales przejsciowke - kabel montazowy do podlaczenia NAVI PLUS czy podlaczyles tylko kostki ze starego radia do nawigacji? Mam nadzieje ze po zastosowaniu takiego kabla montazowego uruchomienie NAVI bedzie zupelnie bezproblemowe. W tej chwili mam Symphony, wczesniej ori Concert. Wlasnie zakupilem do C5 Navigation PLUS Non-DX. Zupelnie nie zalezy mi na navi ale mam kilka pytań: - czym oprocz funkcji navigacji (brak map) rozni sie wersja nonDX - czy ktos z Was posiada albo wie gdzie w sieci znajde spolszczenie do nonDX i czy wgrywam je wrzucajac plytke do navigacji czy potrzebuje zewnetrzny czytnik navi z bagaznika? - czy Navi Plus gra porownywalnie do Symphony? Symphony bez ustawienia ukrytego EQ gra beznadzejnie i gorzej od Concerta - czy moge NIE PODLACZAC anteny GPS a radio i zmieniarka bedzie chodzic bez problemow? - chcialbym w przyszlosci podlaczyc odtwarzacz DVD - co potrzebuje oprocz jakiegos otwarzacza? Sa jakies kable montazowe do podlaczenia obrazu? Czy to jakas magia ktora kosztuje sporo kasy? 1)przepiołem wtyczki do rns'a bez przejściówki :gwizdanie: 2)Navi Plus gra porównywalnie do Symphony czyli bez szału 3)jeśli chodzi o spolszczenia to "uderz" do siemian'a lub H4mm3R'a :gwizdanie: ,jeśli chodzi o spolszczenie navi to płytę ze spolszczeniem wkładasz do napędu i się to robi automatycznie prawie bez obsługowo ,było na forum 4)bez anteny gps radio będzie grało i zmieniara normalnie chodziła 5)co do odtwarzacza DVD to nie podpowiem Skoro porownywalnie do Symphony to u mnie zagra gorzej... bo pewnie malo kto z Was bawil sie ukrytym EQ w Symphony a to daje bardzo duzo - zupelnie inny dzwiek, duzo glebszy i przyjemniejszy dla ucha.
marcin248 Opublikowano 15 Maja 2011 Opublikowano 15 Maja 2011 standardowo jest 55555555 ja mam na 14499449 o ile dobrze pamiętam dobra sprawa a propo tematu u mnie dochodzi kabel z licznka do radia różne opcje już kombinowałem i gala nie działa , jest odczyt czyli rosnie na radiu w miarę przyśpieszenia skala od 0 do 4 jakoś szybciej nie jechałem wtedy ale nic się nie podgłasza i nie scisza , radio dałem do speca i powiedział że wszystko jest dobrze i że normalnie się podgłasza więc nie wiem co może byc winą u mnie jakiś dziwny sygnał z licznika
KANAL Opublikowano 15 Maja 2011 Opublikowano 15 Maja 2011 mówisz o pięciu piątkach :gwizdanie: Dokladnie o tym mowie... bez bawienia sie tym EQ to symphony gralo gorzej od Concerta. W Navi Plus tez jest cos co poprawi troche dzwiek? I jeszcze jedno - jesli navi bedzie po niemiecku (nonDX) to czy moge zmienic jezyk na angielski? Nie bede posiadal plyty z mapa, chodzi mi o menu (radio/CD). Da sie zmienic jezyk na angielski poprzez Menu albo poprzez VAG?
Rekomendowane odpowiedzi