Zeppelin Opublikowano 23 Listopada 2011 Opublikowano 23 Listopada 2011 Panowie mam problem, dziś z jakiegoś powodu zapaliła mi się kontrolka od AIR BAG, wsiadłem do auta, przekręcam zapłon i zawsze czekam az wszystko zgaśnie,a tym razem nie zgasła kontrolka poduszki...jak mogę "zresetować" komputer ? odłączając aku na jakiś czas ? a druga sprawa, nigdy nie działały mi te czerwone lampki w drzwiach a dziś zadziałały...i teraz nie wiem czy te dwie sprawy są ze soba jakoś połączone ?? dodam że mam poduszki w kierownicy i w konsoli...tzn fizycznie są poduszki doradżcie co sprawdzić
MASATO Opublikowano 23 Listopada 2011 Opublikowano 23 Listopada 2011 czerwone lampki w drzwiach mogły nie działać np przez to ze styczniki w zamach drzwi nie łączyły prawidłowo, co do kontrolki airbag to trzeba podpiąć vaga i spróbować skasować błąd poduszki, po czym wyłączyć i włączyć jeszcze raz zapłon aby sprawdzić czy błąd airbag powróci, jeśli powróci to znaczy że gdzieś może nie łączyć wtyczka przy poduszce lub uszkodzony sensor airbag
Zeppelin Opublikowano 23 Listopada 2011 Autor Opublikowano 23 Listopada 2011 ok, tylko, że przez chwile ( jak działało ) lampki paliły we wszystkich drzwiach bo wszystkie otworzyłem, gdyby styczniki nie działały w poszczególnych drzwiach nie paliły by się we wszystkich ?! nie wiem czy ktoś to zrozumie co napisałem hehe a może jest gdzieś jakaś główna wtyczka od tych lampek drzwi ?? a co do AIR BAG to jutro odłączę aku na 15 minut i zobacze czy się "samo naprawi" a jak nie to VAG
wraga Opublikowano 23 Listopada 2011 Opublikowano 23 Listopada 2011 raczej samo odłączenie aku nie pomoże w skasowaniu błędu poduszek, tylko vag
Zeppelin Opublikowano 24 Listopada 2011 Autor Opublikowano 24 Listopada 2011 a macie jakiś pomysł co z tymi lampkami drzwi ?
leoncjo Opublikowano 25 Listopada 2011 Opublikowano 25 Listopada 2011 Rozumiem, że oświetlenie kabiny (lampka w podsufitce) działa normalnie ??
Zeppelin Opublikowano 25 Listopada 2011 Autor Opublikowano 25 Listopada 2011 dokładnie, wszystko działa jak nalezy..ale o czym zapomniałem dodać, lampki zadziałały po rozłączeniu i podpięciu aku...zamknąłem auto c.zamkiem otworzyłem i juz nie działało
leoncjo Opublikowano 25 Listopada 2011 Opublikowano 25 Listopada 2011 To akurat może być przypadek, że po odpięciu klemy... . Jeżeli masz książkę sam naprawiam to szukaj przekaźnika na pozycji 5 w dodatkowej skrzynce przekaźników (zlokalizowana nad nogami kierowcy pod deską rozdzielczą). Wg schematu ten przekaźnik odpowiada za włączanie lampek w drzwiach. Fragment schematu na stronie 381 sam naprawiam.
Zeppelin Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Opublikowano 28 Listopada 2011 oooo widzisz...to jest jakiś konkret do sprawdzenia, może coś tam nie łączy lub przekaznik do wymiany, tak czy inaczej zajrze tam dzięki [br]Dopisany: 26 Listopad 2011, 11:19_________________________________________________ok VAG pokazal uszkodzenie modułu wyzwalania poduszki powietrznej...gdzie to jest ?? to jest w samej poduszce ?
rafalx11 Opublikowano 29 Listopada 2011 Opublikowano 29 Listopada 2011 Panowie podpinam się pod temat , zostawiłem kilka dni temu auto na polu podczas mrozu i rano zapalając samochód zaświeciła się poducha i Vagiem nie da się jej usunąć . Aku ma niecały rok i auto normalnie stoi w garażu cały rok 1.9 TDi 2000 r Avant AVG . Pozdrawiam hi Poniżej zrzut ekranu z błędem i sterownikiem .
leoncjo Opublikowano 29 Listopada 2011 Opublikowano 29 Listopada 2011 Kolego rafalx11 uszkodzony moduł poduch, poszukaj na forum po numerze błędu. Zeppelin podaj numer błędu.
rafalx11 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Opublikowano 5 Grudnia 2011 Poczytałem trochę na forum i sam tego nie narwie może ktoś podpowie gdzie to naprawić najlepiej na Podkarpaciu .
Rekomendowane odpowiedzi