waldi_007 Opublikowano 27 Listopada 2011 Opublikowano 27 Listopada 2011 Witam Mam problem odnośnie świateł, gdy je włącze pokazuje mi się komunikat na Fisie o błędzie abs i migają kontroli od esp i ręcznego, gdy wyłączę i znowu włącze wszystko jest ok i tak za każdym razem. Czy to sterownik abs wariuje? Może to być wina przetwornic? Dodam tylko że ksenony mam już ponad 2 lata a ten problem wystąpił niedawno Pozdrawiam i czekam na jakieś podpowiedzi
Fr0styyy. Opublikowano 27 Listopada 2011 Opublikowano 27 Listopada 2011 Sprawdź czy ABS i EPS działają najlepiej na mokrej nawierzchni. EDIT: Źle przeczytałem nazwę tematu Może w przełączniku masz jakieś zwarcie, albo coś?
waldi_007 Opublikowano 27 Listopada 2011 Autor Opublikowano 27 Listopada 2011 HIDY. Wcześniej było ok niedawno zaczęło coś sie pierniczyć;/ nie jestem znawcą ale wydaje mi się że hidy jakieś zakłócenia dają na sterownik albo coś w tym stylu?
wrclaguna Opublikowano 27 Listopada 2011 Opublikowano 27 Listopada 2011 Tak myślalem poprostu cos w przetwornicy zaczyna szwankowac. Lepiej je wywal zeby nie miec pozniej kłopot z jakims sterownikiem .
waldi_007 Opublikowano 27 Listopada 2011 Autor Opublikowano 27 Listopada 2011 Tak zrobię . A możesz/ możecie jakieś dobre przetwornice polecić? |Chciałbym mimo to zachować Ksenki :>
wielki1980 Opublikowano 27 Listopada 2011 Opublikowano 27 Listopada 2011 ja mam to samo. To przez hidy abs wariuje.
waldi_007 Opublikowano 27 Listopada 2011 Autor Opublikowano 27 Listopada 2011 Wymiana przetwornic na inne coś zmieni?
kkam Opublikowano 27 Listopada 2011 Opublikowano 27 Listopada 2011 przetwornice sieja zakłócenia, lepiej je zmienić na inne. W tanich przetwornicach szybko padają kondensatory filtrujące, których zadaniem jest eliminacja szpilek i innego syfu,
waldi_007 Opublikowano 2 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2012 Przetwornice wymienione na Can bus . Teraz wszystko Dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi