mati9151 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Czy odłączenie akumulatora kasuje inspekcje serwisowe? Chodzi mi o to że powinna mi już wyskoczyć inspekcja olejowa a nie wyskakuje. Przypomniałem sobie że przecież wymieniałem akumulator i może dlatego wyzerowało się wszystko???
pepik Opublikowano 4 Grudnia 2011 Opublikowano 4 Grudnia 2011 Czy odłączenie akumulatora kasuje inspekcje serwisowe? Chodzi mi o to że powinna mi już wyskoczyć inspekcja olejowa a nie wyskakuje. Przypomniałem sobie że przecież wymieniałem akumulator i może dlatego wyzerowało się wszystko??? Odłączenie aku nie powinno kasować ustawień inspekcji.
palel Opublikowano 13 Grudnia 2011 Opublikowano 13 Grudnia 2011 a czy ta inspekcje olejowa w każdej A4 się wyświetla ??
palel Opublikowano 13 Grudnia 2011 Opublikowano 13 Grudnia 2011 a da się jakoś ustawić ? może zadaję głupie pytania, ale mam krótko ten samochód
--Arkadia-- Opublikowano 10 Stycznia 2012 Opublikowano 10 Stycznia 2012 odgrzebię ale mam pytanie - czy da się wykasować "Service", który pojawia mi się po włączeniu zapłonu. Szukałem w google jednak znalazłem instrukcję jak wykasować w starszych wersjach ( u mnie nie działa). [br]Dopisany: 10 Styczeń 2012, 17:19_________________________________________________dodam tylko, że moje audi jak w profilu A4 model 2000/2001 1,9tdi tiptronic
pepik Opublikowano 10 Stycznia 2012 Opublikowano 10 Stycznia 2012 odgrzebię ale mam pytanie - czy da się wykasować "Service", który pojawia mi się po włączeniu zapłonu. Szukałem w google jednak znalazłem instrukcję jak wykasować w starszych wersjach ( u mnie nie działa). [br]Dopisany: 10 Styczeń 2012, 17:19_________________________________________________dodam tylko, że moje audi jak w profilu A4 model 2000/2001 1,9tdi tiptronic http://www.a4-klub.pl/smf/kasowanie_inspekcji_in1_in2_oil-t4640.0.html;
enjoypoznan Opublikowano 10 Stycznia 2012 Opublikowano 10 Stycznia 2012 mati9151 Czy po odłączeniu aku nie miałeś problemu z elektrycznymi szybami?
--Arkadia-- Opublikowano 10 Stycznia 2012 Opublikowano 10 Stycznia 2012 b[br]Dopisany: 10 Styczeń 2012, 20:39_________________________________________________ odgrzebię ale mam pytanie - czy da się wykasować "Service", który pojawia mi się po włączeniu zapłonu. Szukałem w google jednak znalazłem instrukcję jak wykasować w starszych wersjach ( u mnie nie działa). [br]Dopisany: 10 Styczeń 2012, 17:19_________________________________________________dodam tylko, że moje audi jak w profilu A4 model 2000/2001 1,9tdi tiptronic http://www.a4-klub.pl/smf/kasowanie_inspekcji_in1_in2_oil-t4640.0.html; niestety nie m tam informacji o tym jak w konkretnie moim modelu wykasować "service" tzn. wszystkie metody sprawdzone - bez rezultatu ale...znalazłem na konkurencyjnym forum to: 1. wyłączyć zapłon 2. wcisnąć jednocześnie przyciski A i B (lub jak kto woli X i Y) 3. włączyć zapłon (nie uruchamiając silnika) z wciśniętymi przyciskami 4. puścić przyciski 5. pojawia się na chwilę napis SERVICE 15000 itbbnt zadziałało więc polecam do silników AJM!
M@rcus Opublikowano 10 Stycznia 2012 Opublikowano 10 Stycznia 2012 mati9151 Czy po odłączeniu aku nie miałeś problemu z elektrycznymi szybami? Zapewne chodzi o to, że nie otwierają się i nie zamykają samoczynnie/automatycznie... Zamknij szybę do końca i pociągnij "dzyndzel" jeszcze raz do góry - automatyka powinna znowu działać.
Rekomendowane odpowiedzi