Nosb Opublikowano 16 Marca 2008 Opublikowano 16 Marca 2008 A wiec sprawa ma sie tak ze sprzedawałem ostatnio radio : http://www.allegro.pl/item318984468_swietny_kombajn_roadstar_dt_965lcd_b_6_5_.html Radio było na 100% sprawne w momencie wysyłki . Klient po otrzymaniu twierdzi ze radio sie nie włącza ... Wiem co wysłałem i wiem ze było ok. Radio miało czyszczony i regulowany laser przed sprzedaniem po czym było wytestowane i wysłane. Klient twierdzi ze radio sie nie włącza :/ On uwaza za oszusta mnie a ja jego ... Twierdzi ze ma jakies pisemko z serwisu gdzie radio bylo na diagnozie w której stwierdzili ze radio posiada rozlane od miesiaca kondensatory na płytce zasilającej (przy czyszczeniu laseru okolo 6 dni przed odebraniem przez kupującego paczki nie było zadnych sladów wylania i wszystko było jak najbardziej sprawne) klient otrzymał radio i zadzwonił ze sie nie włącza. spytalem czy dobrze podpial. nastepnego dnia cisza a na trzeci dzien od telefonu mam telefon od niego ze radio musiało nie byc sprawne od conajmniej miesiaca sądząc po kondensatorach :/ Chodzi mi bardziej o to ze mam takie przeczucie ze klient miał takie samo zepsute , poprzekładał elementy z mojego a teraz chce mi odesłac niby moje popsute :/ I tylko o to chodzi ... Mozliwe tez ze klient je zle podpiał i przez to uszkodził i teraz tez mam zwracac mu pieniadze ? Wiem ze to jest sytuacja ze niby kazdy moze mic racje i kazdy moze byc oszustem własnie :/ Ale wiem ze wysłałem dobry, sprawdzony sprzet i nie wierze ze radio miało rozlane jakies kondensatory a juz na pewno nie w to ze jest uszkodzone od miesiaca :/ Co mam robic w takiej sytuacji ? Ktos poradzi ?
Smoczyca Opublikowano 16 Marca 2008 Opublikowano 16 Marca 2008 Ty masz prawie 150 pozytywów na kupowaniu i słoneczko .. a on ma trzy pozytywy za kupna przedmiotów nie przekraczających w sumie 100zł. Jeżeli on będzie pisał do allegro, to się broń, jeżeli wystawi Ci negatywa, to napisz w odp że radio było wysyłane sprawne. W sumie niewiele możesz zrobić, za taki incydent z początkującym użytkownikiem Ci konta nie zablokują na bank. I nie martw się, skoro wiesz, że wysłałeś sprawne, to co jeszcze możesz zrobić ?
Gość Trzeniu Opublikowano 16 Marca 2008 Opublikowano 16 Marca 2008 może uszkodzili podczs przesyłki? ubezpieczona paczka była? może reklamacja?
wojtas-audi Opublikowano 16 Marca 2008 Opublikowano 16 Marca 2008 Najgorzej z poczatkujacymi .... Zalatw sobie moze z jakiegos serwisu pisemko ze sprzet byl w 100 % sprawny w dniu wysylki ?
Nosb Opublikowano 16 Marca 2008 Autor Opublikowano 16 Marca 2008 Nie chodzi mi o zablokowanie konta. Tego sie nie boje. Wiem ze jestem wiarygodny ale staram sie byc równiez obiektywny . Wiem za to na 100% ze wysłałem sprawne i dlatego mnie ta cała sprawa bulwersuje :/ Odgraza mi sie jakimis sądami i policją... Cholerka gdybym je tylko włączył na 2-3 minuty i uznał ze sprawne :/ Obejrzalem całego gladiatora na nim , posłuchalem troche muzyki... Wiem ze miałem sprawne i ze było u mnie sprawne przed wysyłką i na to mam swiadków w sumie. W przesyłce nie uszkodzili : paczka dotarła cała itp. Wnerwia mnie to ze mi wkreca ze jest uszkodzone od ponad miesiaca jak 6 dni przed wysyłka smigało jak nalezy a potem tylko zapakowalem i wysłalem ... No moge to niby załatwic i co mi to dookoła da ?
talib1990 Opublikowano 16 Marca 2008 Opublikowano 16 Marca 2008 po pierwsze skoro twierdzi że radio było uszkodzone od miesiąca niech to udowodni.. każdy moze mówić ze takie pismo ma.. a po drugie serwis na jakiej podstawie to ocenia ze jest to 30 a nie 35 dni ? ( pewnie takie badania kosztowaly by wiecej niz to radio ) a wogole to koles duzo mowi ale mało konkretów.. niech skana wyśle tego niby " pisma " ..a Ty ew. napisz oświadczenie że sprzet tego i tego był sprawny i że posiadasz na to świadków którzy mogą to potwierdzić
wojtas-audi Opublikowano 16 Marca 2008 Opublikowano 16 Marca 2008 Nie było zadnej plomby, numerow seryjnych ?? Żadaj od niego poswiadczenia ze jest niesprawne , niech wysle Ci fotki tego radia, srodka radia itd dowody dowody
Nosb Opublikowano 16 Marca 2008 Autor Opublikowano 16 Marca 2008 no i co mi to da ? nie mam zmaiaru sie w sumie z gosciem sądzic :/ zaraz wpadnie policja na rewizje itp .. na co mi to ? Bandytą czy oszustem to ja nie jestem Nie było plomb. Radio było uzywane i byc moze kiedys naprawiane ale na pewno było sprawne. Kiepska sprawa :/ Dla mnie są dwie realne opcje : zle podpiał i swiruje o zwrot kasy albo poprzekładał elementy do swojego byc moze uszkodzonego własnie tak jak opisuje...
sparki Opublikowano 16 Marca 2008 Opublikowano 16 Marca 2008 Skoro wylały sie kondensatory to są 2 opcje albo zle podpioł biegunowosc a radio nie ma diody zabezpieczjacej albo podpioł w domu pod duzo wieksze napiecie niz 12v i elektrolit sie wylał. A co do tych 30 dni to jakaś sciema bo elektrolitowi starcza 24 godziny i wyzre sciezki na plytce takze teraz nie da sie tego udowodnic kiedy to sie stało. najlepiej jakbys miał papier z tego zakładu gdzie czysciłeś laser ze wtedy radio było sprawne
marewel Opublikowano 16 Marca 2008 Opublikowano 16 Marca 2008 Allegro i tak pewnie nie zrobi nic z ta sprawa,przyszlo mi na mysl ze mogles nagrac filmik jak radio sie wlacz i dziala
Nosb Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Mam filmik. Tyle ze jak sprawdzilem własnie po fotach z aukcji miałem na aparacie date ustawioną rok wczesniej (gdyby było inaczej juz bym mu kazał spadac ) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/47d5c368b16b6657.html zobacz na foto data dodania na fotosik : 2008-02-22 12:46 data wykonania : 2007-02-22 12:07 i z filmikiem mam to samo :/ Filmik zeby nie było ze cos ja krece (zgrywam z aparatu i wrzucam na youtube w tej własnie chwili) : http://pl.youtube.com/watch?v=CpJNVHgnHg8 Nagrywany 13 lutego ( jeszcze przed czyszczeniem i regulacją lasera ) sparki faktycznie masz racje. Pozatym przy regulacji by to zauwazono ( domniemane wylanie kondziorków) [br]Dopisany: 17 Marzec 2008, 01:46 _________________________________________________Odgrzewam kotleta Radio wróciło jakis czas temu ( przed swietami bodajze ) Zostało naprawione ( faktycznie wylany kond i upalony jakis tanzystor) Radio jest sprawne , nagralem filmik specjalnie z dzisiejsza datą itp... Zamiesciłem na youtube ( widac date , nr seryjny itp) http://pl.youtube.com/watch?v=rI-ztY6Q7es Mam pytanko : czy w momencie gdy sprzedaje sprzet uzywany , bez wzmianki o jakiejkolwiek gwarancji to przysługuje jakas gwarancja na sprzet kupującemu ? Tzn jesli sprzet jest wysłany sprawny a mu sie zepsuje za nie wiem np 2-3 tygodnie ? Chodzi o to ze koles mi wymysla ze jak sie zepsuje czy cos to odsyła i chce zwrot kasy Mam go dosc... Zaraz jade na poczte i odsyłam w cholere mu to radio ...
Flyer Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Jak kupuje uzywamy i w momencie odpalenia dziala... to wszystko jest ok. Mowie tu o tzw. gwarancji rozruchowej. Jesli padnie za 3 tyg, to juz nie Twoja broszka.
Nosb Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Czyli ta gwarancja rozruchowa trwa jak dlugo ? godzine ? Dzien ? tydzien ?
Flyer Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Najlepiej zadzwon do allegro, oni maja takie sprawy w malym paluszku
Rekomendowane odpowiedzi