Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Wymiana wtrysków na AFN, a przyrost mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Jak zrobię program to podjadę na hamownię i będzie jasne.

Opublikowano

Jak zrobię program to podjadę na hamownię i będzie jasne.

musiałbyś zmienic turbo na vnt chocby od AFNa :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Kowi87 nie przewiduje takich modyfikacji :) Wtryski + soft to wszystko co chcę zrobić w moim zetorze. Jak wypluje 120 - 125 KM i ok. 280 Nm to też nie będę narzekał :) Jeszcze niedawno chciałem tylko 100-105 :)

Opublikowano

Tyle, że słyszałem do pewnego tunera, że nie wykorzystasz pełnej mocy 216 ponieważ 1Z ma zbyt mało wydajna pompę do nich :) Mówił, że 205 będą w sam raz do 1Z. Do AHH, ALH jak najbardziej 216.

w gornych partiach obrotow jest slabsza

rozumiem że na dolnych obrotach pompa bedzie dawała rade i będzie to fajnie jeździć a na wyższych obrotach będzie to tak jak bym miał mniejsze wtryski niż 216?

dokladnie tak ....

Opublikowano

Nie ma szans na 135km w 1z + 205, taki wynik osiaga sie po 216kach :wink4:

I to też w co 1000 egzemplażu :decayed: niestety, prawda taka że lata świetności te motory mają za sobą.

Opublikowano

A jak sprawa spalania po wymianie wtrysków + soft do tego? Przy około 120km?

Opublikowano
  • Autor

Mi po wymianie wtrysków się nie zmieniło :) Po sofcie też mój tuner mówi, że nie zmieni się jak zachowam dotychczasowy styl jazdy. A nawet może troszke spaść. A jak dep do podłogi to wiadomo, że pójdzie w górę.

Opublikowano

A jak sprawa spalania po wymianie wtrysków + soft do tego? Przy około 120km?

pali jak smok :decayed:
Opublikowano

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=47aefc22b25a9edf

W moim starym zeciorze jest coś takiego, ciekawe czy będzie poprawa po zamontowaniu kolektora od AWX. Dół jest w porządku ale przy wyższych tak jak ktoś wspomniał mogłoby być lepiej. Program + wtryski AFN.

Opublikowano
  • Autor

Bardzo ładny wykres moim zdaniem :)

Ale mówisz o wrażeniach po przesiadce z AGB 2.7 do 1Z ? :>

Jak mi tyle wypluje to będę happy :decayed:

Opublikowano

Ja wiem czy ładny, jakiś czas jeździłem okazyjnie 1.9 tdi ATJ ,w serii miał kapitalną kulturę pracy i jakoś bardziej to mi grało. Największa wada zeciora to turbo.

A z tą trakcją to masz rację, trzeba się pilnować. Choć jak sucha nawierzchnia i dobre opony :evil:

Opublikowano
  • Autor

Największa wada zeciora to turbo.

No cóż...stała geometria to cudów nie ma. Ale i tak dużo Nm wykręciłeś jak na zeciora.

Opublikowano

to teraz mam dylemat czy montować wtryski z AFN czy z AVF :decayed: bo oprócz wtrysków i programu nie chce nic więcej ruszać

Opublikowano

to teraz mam dylemat czy montować wtryski z AFN czy z AVF :decayed: bo oprócz wtrysków i programu nie chce nic więcej ruszać

AVF to pompowtryski, a AFN=AVG, używki kupisz do 400zł ale po ząłozeniu moze okazać sie ze leją, ja bym wolał kupić 216ki, nowe kompletne masz za tysiaka

Opublikowano

wtryski z avf? :decayed: powodzenia :naughty:

a tak na powaznie to w avf masz pompowtryski i za ch..j tego nie zamontujesz w 1z :decayed:

Opublikowano

a to sory pomyliłem literki i to konkretnie to AHY ma 216 :decayed: :decayed:[br]Dopisany: 18 Styczeń 2012, 12:05_________________________________________________

AVF to pompowtryski, a AFN=AVG, używki kupisz do 400zł ale po ząłozeniu moze okazać sie ze leją, ja bym wolał kupić 216ki, nowe kompletne masz za tysiaka

Nowe za tysiaka? :mysli: używki 216 po ile chodzą? Bo pomimo słabej pompy w 1Z skłaniał bym się jednak ku nim tym bardziej że z AFN łatwiej trafić na zajechane tak już od kilku osób słyszałem[br]Dopisany: 18 Styczeń 2012, 12:08_________________________________________________w jakim roczniku był AHY? poszukam sobie na Etce numeru tych wtryskiwaczy :wink4:

Opublikowano

a to sory pomyliłem literki i to konkretnie to AHY ma 216 :decayed: :decayed:[br]Dopisany: 18 Styczeń 2012, 12:05_________________________________________________

Nowe za tysiaka? :mysli: używki 216 po ile chodzą? Bo pomimo słabej pompy w 1Z skłaniał bym się jednak ku nim tym bardziej że z AFN łatwiej trafić na zajechane tak już od kilku osób słyszałem[br]Dopisany: 18 Styczeń 2012, 12:08_________________________________________________w jakim roczniku był AHY? poszukam sobie na Etce numeru tych wtryskiwaczy :wink4:

Uzywki 216stki to 5 kompletow na rok hehe Tego nikt juz nie oddaje, chyba ze montuje pompe 11stke i zamienia na 230 :wink4:

Opublikowano

Uzywki 216stki to 5 kompletow na rok hehe Tego nikt juz nie oddaje, chyba ze montuje pompe 11stke i zamienia na 230 :wink4:

skoro tak zwracam honor :decayed: to będe musiał poszukać gdzieś tanio nowych wtrysków :) tylko jakiej firmy warto kupić :mysli: Bosh mi sie obił o uszy ale nie chce wywalić kasy w błoto bo kobel piechotą nie chodzi :tongue4: