sasqacz Opublikowano 18 Marca 2008 Opublikowano 18 Marca 2008 witam! kupilem lampy xenon d1s do swojej b6 lecz nie posiadam ukladu samopoziomowania, niestety mam za nisko ustawione swiatlo bo widze 2 m przed autem , jak podniesc mechanicznie wiazke swiatla? dzieki
malik Opublikowano 18 Marca 2008 Opublikowano 18 Marca 2008 Ustawcie autka przodami w odległości 2-3m od białej ściany z kimś kto ma dobrze ustawione fabryczne xenony. Włączcie światła. Otwórz maskę i używając długiego klucza imbusowego (chyba 6tka) wyreguluj położenie każdej z lamp za pomocą 2 białych śrubek, które znajdziesz po bokach na górze każdej z lamp.
Gość Trzeniu Opublikowano 18 Marca 2008 Opublikowano 18 Marca 2008 fajnie że sobie kupiłeś :th: ale ciekawe czy jak Ci wsiądą z 3 osoby do tyłu czy też będziesz regulował czy oślepiał wszystkich jadących z przeciwka? jaki masz patent na tą okoliczność?
kaj82 Opublikowano 18 Marca 2008 Opublikowano 18 Marca 2008 fajnie że sobie kupiłeś :th: ale ciekawe czy jak Ci wsiądą z 3 osoby do tyłu czy też będziesz regulował czy oślepiał wszystkich jadących z przeciwka? jaki masz patent na tą okoliczność? Właśnie dlatego nie mam Xenoma
malik Opublikowano 18 Marca 2008 Opublikowano 18 Marca 2008 Właśnie dlatego nie mam Xenoma yyyyy.. to padaka
Aydaho Opublikowano 18 Marca 2008 Opublikowano 18 Marca 2008 witam! kupilem lampy xenon d1s do swojej b6 lecz nie posiadam ukladu samopoziomowania, niestety mam za nisko ustawione swiatlo bo widze 2 m przed autem , jak podniesc mechanicznie wiazke swiatla? dzieki stacja diagnostyczna i Ci ustawią za 10 pln :th:
poziek Opublikowano 18 Marca 2008 Opublikowano 18 Marca 2008 witam! kupilem lampy xenon d1s do swojej b6 lecz nie posiadam ukladu samopoziomowania, niestety mam za nisko ustawione swiatlo bo widze 2 m przed autem , jak podniesc mechanicznie wiazke swiatla? dzieki stacja diagnostyczna i Ci ustawią za 10 pln :th: bardzo dobra rada edit. 15 zeta :th:
sasqacz Opublikowano 18 Marca 2008 Autor Opublikowano 18 Marca 2008 no wlasnie te 2 biale srubki do regulacji na imbus reguluja tylko w poziomie- krecilem tym i chyba musze jechac zeby mi ustawili jeszcze raz na przegladzie lecz mi chodzi o wysokosc, bo na swiatlach mijania widze 3 metry przed autem, jak je podniesc ?
voxan69 Opublikowano 20 Marca 2008 Opublikowano 20 Marca 2008 Masz ori reflektor czy jakiś Depo albo inną podróbę ?
Musashi Opublikowano 20 Marca 2008 Opublikowano 20 Marca 2008 witam! kupilem lampy xenon d1s do swojej b6 lecz nie posiadam ukladu samopoziomowania, niestety mam za nisko ustawione swiatlo bo widze 2 m przed autem , jak podniesc mechanicznie wiazke swiatla? dzieki stacja diagnostyczna i Ci ustawią za 10 pln :th: oczywiscie, korekta na stacji diagnostycznej przy kazdej zmianie zaladunku
Aydaho Opublikowano 20 Marca 2008 Opublikowano 20 Marca 2008 oczywiscie, korekta na stacji diagnostycznej przy kazdej zmianie zaladunku a to już cena braku samopoziomowania
boberek Opublikowano 20 Marca 2008 Opublikowano 20 Marca 2008 ale chyba da sie przłozyc silniczki z normalnych lamp i wtedy bedzi eregulacja ze srodka tak mi se zreszta wydaje a jak zrobil POZIEK ?? on nie ma układu
Musashi Opublikowano 20 Marca 2008 Opublikowano 20 Marca 2008 ale chyba da sie przłozyc silniczki z normalnych lamp i wtedy bedzi eregulacja ze srodka tak mi se zreszta wydaje a jak zrobil POZIEK ?? on nie ma układu wszystko fajnie, ale nie masz celownika gdzie dokladnie swiecisz :gwizdanie: pozatym wszelkie nierownosci drogi powoduja ze swiatla tez pentetruja przestrzen
boberek Opublikowano 20 Marca 2008 Opublikowano 20 Marca 2008 no niby tak ale zwykłe lampy tego nie robia bo mają regulacje ze środka poporostu wydaje mi sie zeby podąłczyć silniczki i miec taka regulacje jak na zwykłym lampach
Musashi Opublikowano 20 Marca 2008 Opublikowano 20 Marca 2008 no niby tak ale zwykłe lampy tego nie robia bo mają regulacje ze środka poporostu wydaje mi sie zeby podąłczyć silniczki i miec taka regulacje jak na zwykłym lampach zwykłe nie wypalają oczu
boberek Opublikowano 20 Marca 2008 Opublikowano 20 Marca 2008 to tez fakt ale wiesz lepsze to niz maja cały czas świecic w kosmos
sasqacz Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Opublikowano 20 Marca 2008 ja mam orygianalne lampy valeo, jak regulowac w pionie? kurde bo widze 2-3 metry przed autem i troszke zdolowany jestem jak je podniesc.
Rekomendowane odpowiedzi