gajes Opublikowano 19 Marca 2008 Opublikowano 19 Marca 2008 Witam. Niedawno kupilem A4 1.8 20v bez turbo. Naprawde super komforcik. Ale jak to w aucie z 97 roku pare rzeczy do zrobienia jest. W komorze silnika w okolicy filtra powietrza slysze cykanie. Raz szybsze , raz wolniejsze. Dzwiek jest podobny jakby jakas iskra skakala. :> . To cykanie, bo nie jest to klekotanie, nie zwieksza sie czestotliwosc wraz z obrotami silnika. Slysze to nawet w kabinie jak silnik chodzi na biegu jalowym na postoju. Nie przeszkadza mi to zbytnio ale moze to byc jakims objawem zuzycia jakiejs czesci. Nie mialem takiej przypadlosci w zadnym poprzednim aucie. Czy silnik audi pracuje znacznie ciszej jak sie zalozy to wyciszenie pod maska bo w moim nie ma? Dzieki za odpowiedz i pozdrawiam.
schiller Opublikowano 19 Marca 2008 Opublikowano 19 Marca 2008 no i bardzo dobrze ze "cyka" czyli zaworek węgla aktywnego jest sprawny. ciesz się a nie martw
cayenne Opublikowano 19 Marca 2008 Opublikowano 19 Marca 2008 Było http://www.a4-klub.pl/smf/silniki_benzynowe/b5_adp_odp_b5_aeb_zawor_magnetyczny_na_obudowie_filtra_powietrza-t15839.0.html;highlight=cykanie
gajes Opublikowano 19 Marca 2008 Autor Opublikowano 19 Marca 2008 Ale rewelacja. Tak szybko uzyskalem od was odpowiedz. Serdeczne dzieki. Nawet nie mialem pojecia o istnieniu takiej rzeczy w samochodzie. Teraz juz wiem. ALe co tu sie dziwic jak ja jezdzilem polonezem, astra 1 , calibra, kia sephia. Audi rzeczywiscie jest troche do przodu z technika. Jeszcze raz dzieki.
Rekomendowane odpowiedzi