Opublikowano 5 Sierpnia 201511 l Witam. Mam pytanie nie zwiazane z tematem...Naładowalem aku z tyłu bezpośrednio i chciałem się dowiedzieć czy nie będzie to miało wpływu z szybszym zużyciem aku lub coś podobnego? Po fakcie doczytałem ze ładuje się z przodu aku (nie bezpośrednio przy akumulatorze).jaka jest różnica? Edytowane 5 Sierpnia 201511 l przez dorek2088
Opublikowano 5 Sierpnia 201511 l Z przodu jest punkt ładowania żeby było łatwiej nie sądzę aby ładowanie bezpośrednio do aku miało zaszkodzić
Opublikowano 2 Września 201511 l Mam MMI 3G high i wczoraj aktywowałem wskazanie naładowania akumulatora wyłącznie przy użyciu zielonego menu. Opcja pokazała się w menu MMI ale wskazuje mi 100% co jest dość podejrzane biorąc pod uwagę wiek akumulatora. Temat niewłaściwych wskazań naładowania (100%) przewinął się w wątku i w związku z tym nasuwa mi się pytanie, czy w moim przypadku jest jeszcze konieczność zakodowania czegoś przy pomocy VCDS? W pierwszym poście nie jest to do końca jasno opisane a zatem uprzejmie proszę o dodatkowe wsparcie - być może brak kodowania VCDS i uruchomienie funkcji wyłącznie przez zielone menu jest przyczyną tego, że naładowanie wynosi zawsze 100%...
Opublikowano 2 Września 201511 l u mnie również w MMI 3G high stale pokazuje 100% więc jest jakaś lipa i nie wiem jak ją ogarnąć. Na MMI 2G pokazuje jakis spadek naładowania, a w 3G H juz nie. Za to w 3G high w A6 pokazuje już poprawnie naładowanie (przy identycznym kodowaniu co w B8) więc nie mam pojęcia jak to obadać.
Opublikowano 2 Września 201511 l Autor Kodowanie jak w pierwszym poscie jest jak najbardziej poprawne .Aby sprawdzic faktyczny stan AKU wchodzimy w GATEWAY 19 bloki pomiarowe 18 ,19 ,20
Opublikowano 2 Września 201511 l Kodowanie jak w pierwszym poscie jest jak najbardziej poprawne . Co do tego nie mam żadnych wątpliwości ale pytanie czy w MMI 3G High oprócz 'kodowania' w zielonym menu jest jeszcze konieczność kodowania VCDS? W pierwszym poście przy MMI 3G High piszesz: [ 5F ( infotainment) ] -> Adaptacja 10 -> kanału 06 Nowy do tego zestawu: 1. Sorry za trucie ale nie do końca rozumiem i nie wiem czy dotyczy to uruchomienia wskazania poziomu naładowania aku w MMI czy też wyłacznie kodowania nowego aku... Edytowane 2 Września 201511 l przez barneius
Opublikowano 2 Września 201511 l Autor Kodowanie jak w pierwszym poscie jest jak najbardziej poprawne . Co do tego nie mam żadnych wątpliwości ale pytanie czy w MMI 3G High oprócz 'kodowania' w zielonym menu jest jeszcze konieczność kodowania VCDS? W pierwszym poście przy MMI 3G High piszesz: [ 5F ( infotainment) ] -> Adaptacja 10 -> kanału 06 Nowy do tego zestawu: 1. to jest odblokowanie zielonego menu w MMI 3G
Opublikowano 3 Września 201511 l to jest odblokowanie zielonego menu w MMI 3G I wszystko jasne. Thx! Nie pamiętałem, mimo że przecież sam sobie zielone odblokowałem. W takim razie pozostaje czekać aż ktoś rozkmini jak zmusić MMI 3G HIGH do prawidłowego wskazywania poziomu naładowania aku...
Opublikowano 30 Września 201510 l Witam, opisze ktoś po krótce jak to zrobić w Concert z B & O ? mam VCDS 11.6 pzdr
Opublikowano 1 Listopada 201510 l Posiadam autocom CDP+ i program Delphi DS150E czy mogę tym odblokować zielone menu lub aktywować wskaźnik naładowania akumulatora?? Edytowane 1 Listopada 201510 l przez kotu
Opublikowano 2 Listopada 201510 l nie zrobisz. autocom nie przeprowadza kodowań tego typu, tylko adaptacje w najlepszym wypadku
Opublikowano 11 Listopada 201510 l w radiu SYMPHONY z 2015 roku tez to da rade aktywowac?? posted from my mobile
Opublikowano 11 Listopada 201510 l Autor w radiu SYMPHONY z 2015 roku tez to da rade aktywowac?? posted from my mobile a probowałes zakodować ? trzeba miec tylko sprzet aby ogarnał rocznik 2015
Opublikowano 11 Listopada 201510 l nie próbowałem jeszcze, wole spytać najpierw fachowców. mam vcds 14.10.2 posted from my mobile
Opublikowano 11 Listopada 201510 l powinienes ogarnąc VCDSem 14 bez problemu, robiłem kodowania VCDSem 12 w q5 i octavii 2015
Opublikowano 11 Listopada 201510 l powinienes ogarnąc VCDSem 14 bez problemu, robiłem kodowania VCDSem 12 w q5 i octavii 2015 a musze najpierw ukryte menu odblokowac, czy w SYMPHONY tego nie potrzeba? posted from my mobile
Opublikowano 27 Lutego 201610 l Panowie a jak mam to czerwone MMI, uda się aktywować wskazania akumulatora? tak wygląda moje radio http://images67.fotosik.pl/1066/c5b0a3622d4acb55.jpg
Opublikowano 27 Lutego 201610 l Autor powinienes ogarnąc VCDSem 14 bez problemu, robiłem kodowania VCDSem 12 w q5 i octavii 2015 a musze najpierw ukryte menu odblokowac, czy w SYMPHONY tego nie potrzeba? SYMHONY/CONCERT tego nie ma Panowie a jak mam to czerwone MMI, uda się aktywować wskazania akumulatora? tak wygląda moje radio http://images67.fotosik.pl/1066/c5b0a3622d4acb55.jpg pasuje sprawdzic czy masz w podpowiedziach VCDS
Opublikowano 29 Lutego 201610 l Hmm, wszedłem u siebie i w tym miejscu u mnie VCDS nie pokazuje żadnych wskazówek :/ na innej stronie znalazłem że do czerwonego MMI powinno być tak:Battery state MMI menu item in MMI basic[07 - Control Head][Adaptation - 10] -> Channel 01add 64 to the existing value
Opublikowano 12 Marca 201610 l Witam Chcialbym sie dowiedziec po co kodowac akumulator jaki jest w tym cel? I jezeli juz to czu ktos mógłby mi podpowiedziec jaki jest kod do akumulatora 12V 71Ah 650A z gory dziekowka