djbovorta Opublikowano 20 Grudnia 2011 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Witam Wszystkich . Czy może mi ktoś powiedzieć czemu nie wyświetla mi się komunikat odnośnie otwarcia drzwi lub bagażnika ? W ogóle coś mi się wydaje że mój fis zawsze pokazuje test i wszystko jest ok na końcu się wyświetla . A jak kupiłem auto to miało drastycznie niski poziom oleju ( wyssał mechanik jakieś 2 L ) a fis ani mru mru o niskim stanie oleju . Czy coś jest nie tak ?
chudy13101980 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Opublikowano 20 Grudnia 2011 no raczej coś jest nie tak podłącz pod komputer
djbovorta Opublikowano 20 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2011 żadnych błędów nie ma . A powie mi ktoś gdzie mocuje się czujnik temperatury zewnętrznej w zderzaku ? bo mi lata luzem i nie wiem gdzie go kliknąć . Chyba zaraz pójdę nie wiem odpiąć jakąś wtyczkę np od poziomu płynu od spryskiwaczy i zobaczymy czy mi wyświetli Właśnie wróciłem z zewnątrz . Odpiąłem wtyczkę od lewej lampy zgasła a na fis-ie od razu pojawił się komunikat że żarówka nie świeci
Fr0styyy. Opublikowano 20 Grudnia 2011 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Czujnik temp. zewn. jest między zderzakiem a chłodnicą klimy, na takim jakby klipsie/pałąku zamontowany . Sprawdź w drzwiach te czujniki od otwierania, jak otwierasz drzwi to zapala Ci się oświetlenie w kabinie?
djbovorta Opublikowano 20 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2011 tak zapala się lampka jak otwieram drzwi więc czujniki chyba są ok . Nie wiem czy to ważne ale mam automat .Więc żeby cokolwiek zaczeło wyświetlać muszę dać na D bądz R Jakby ktoś mial zdjęcie gdzie i jak on zamontowany tam wygląda to było by fajnie . Może nie mam tego uchwytu bo nie widzę nic w tamtych okolicach [br]Dopisany: 20 Grudzień 2011, 19:24_________________________________________________zauważyłem też że po otwarciu drzwi tak jakby chyba mocniej świecił fis . A może jest gdzieś możliwość włączenia i wyłączenia takiego wyświetlania sygnalizowania o otwartych drzwiach .Sam już nie wiem , fajne takie jak pokazuje a po drugie bardzo przydatne bo nie mówi się ktoś ma nie zamknięte drzwi tylko tylne lewe drzwi nie są domknięte . Proszę o pomoc i poradę
szogun0 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Jeśli pytasz o audi z 1996 r. to nie posiada ono czujnika poziomu oleju jak również nie posiada możliwości wyświetlania informacji o otwartych drzwiach na FIS-ie
djbovorta Opublikowano 21 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2011 no chyba tak , tylko czemu nie mam kontrolki od ciśnienia oleju ? tylko jak robię test to pokazuje się ikona oznaczająca ciśnienie oleju na fis-ie .
bolo73 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Opublikowano 21 Grudnia 2011 No i bardzo dobrze, lepiej, żebyś nie oglądał tej ikony podczas normalnej pracy silnika. Ale, jeżeli jesteś ciekawy, czy sygnalizacja zbyt niskiego ciśnienia działa, odepnij przewód od czujnika ciśnienia i zwiększ obroty silnika na ok. 2000 obr/min, a po chwili zobaczysz i usłyszysz informację, o którą Ci chodzi.
danielom Opublikowano 21 Grudnia 2011 Opublikowano 21 Grudnia 2011 dokładnie, w licznikach z fisem kontrolka wybija dopiero po jakims czasie pracy bez cisnienia
Rekomendowane odpowiedzi