chwiajak Opublikowano 20 Grudnia 2011 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Witam koledzy, Proszę o wyrozumiałość - nie mam czasu szukać tematu na forum być może ktoś mógłby mi pomóc Rozładował mi się akumulator czego skutkiem jest choinka na zegarach i piszczenie po wyjęciu kluczyka. "znajomy" elektryk podpiął kompa ale stwierdził że posypał się program zegarów, sumy kontrolne cośtamcośtam. Naprawa u niego coś koło 400 pln!!!!!! Pierwsza prośba czy ktoś w okolicach lublina mógłby pomóc - taniej Druga prośba: po wyjęciu bezpiecznika nr 15 nie świeci parę żarówek na desce (podświetlenie przycisku esp, i szufladek na kubek i wizytówki) i te żaróweczki do robienia klimatu we wnętrzu, nie piszczy piszczyk włączonych świateł po wyjęciu klucza i pokazuje błąd na ogólnym liczniku kilometrów ale nie ma tego cyrku po wyjęciu klucza. Jutro muszę zrobić ok 400 ok czy mogę tak jeździć? tzn czy ten bezpiecznik nie obsługuje jakiegoś ważnego urządzenia? na spisie w necie pisze że bezpiecznik nr 15 jest od nawigacji, której w moim samochodzie nie ma. Proszę o porady ps opis na bezpiecznikach: Kombigerät
domin79 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Opublikowano 20 Grudnia 2011 coś tet twój elektryk chyba ściemnia co tam sie dokładnie swieci w tych zegarkach???
Bromchit Opublikowano 20 Grudnia 2011 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Przejechałeś chociaż kilkadziesiąt metrów autem po padnięciu akumulatora? Może czujnik kąta skrętu musi się zaadaptować. . Bo padnięciu aku piszczenie zegarów i zapalenie się kontroli trakcji to normalka. Bezpiecznik nr. 15 - zasilanie zegarów. coś tet twój elektryk chyba ściemnia co tam sie dokładnie swieci w tych zegarkach??? No właśnie też tak mi się wydaje.
chwiajak Opublikowano 20 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2011 coś tet twój elektryk chyba ściemnia co tam sie dokładnie swieci w tych zegarkach??? kolego jak wyjmę klucz to najpierw przerywany sygnał dźwiękowy i świeci ikona hamulców i poziomu oleju i sylwetka samochodu z ikoną paliwa, nie opadają wskazówki paliwa i temperatury. potem ciągły dźwięk. po włączeniu zapłonu nie świecą też tarcze tylko same wskazówki Po wyjęciu bezpiecznika 15 wszystko wraca do normy (oprócz ww)
domin79 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Opublikowano 20 Grudnia 2011 na początek odłącz aku jeszcze raz , jak nic sie nie zmieni poproś swojego elektryka o test zegarów
chwiajak Opublikowano 20 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 20 Grudnia 2011 Koledzy chciałem nagrać film z tymi zegarami ale jak włożyłem bezpiecznik przy włączonym silniku to wszystko wróciło do normy. mam nadzieję że jutro też tak będzie. dziękuję za zainteresowanie tematem. Pozdrawiam i Życzę wesołych Świąt
cacu89 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Opublikowano 7 Stycznia 2012 no i jestes 400 do przodu... a pomysl ze elektryk zrobiłby to zasmo za taka kase
Magicbattle Opublikowano 7 Stycznia 2012 Opublikowano 7 Stycznia 2012 pewnie musialo sie zaadoptowac to i owo. rozne cyrki sa z brakiem napiecia aku. dobrym rozwiazaniem jest zamontowanie pamieci baterii
Rekomendowane odpowiedzi