javor Opublikowano 22 Marca 2008 Opublikowano 22 Marca 2008 Witam. Mój pierwszy post..szkoda tylko że na taki temat. Od dwóch miesięcy jestem posiadaczem A4 90KM TDI 235000 km. Wczoraj zaczęły sie problemy. Właściwie jeden. Auto po prostu zamilkło. ZAjechałem pod dom..jak zawsze..zgasiłem samochód..2 minuty później próbowałem odpalic (nagrzany juz był) i nic-kontralki sie świecą, wszytsko jak zawsze..ale jak kręce dalej kluczykiem na zapłon to nic sie nie dzieje. I tak wielokrotnie. Dopiero auto odpalone z popychu (wiem-grzech i wstyd mi) odpaliło i potem juz paliło normalnie ale problem powtórzył sie dzis rano. I troche mnie to zaniepokoiło..miał ktos taki problem? Pozdrawiam
baskecior Opublikowano 22 Marca 2008 Opublikowano 22 Marca 2008 Zajrzyj VAG`iem do sterownika silnika i immoboilizera. Odczytaj kody błedów. Odpowiedza na pytanie , czy winny jest immo (kluczyk) , czy zawór odcinający paliwo.
javor Opublikowano 23 Marca 2008 Autor Opublikowano 23 Marca 2008 Dzieki za szybką odpowiedź. Kolejne pytanie-czy jest ktoś chętny z Lublina lub okolic do pomocy mi z tym problemem (podpięcie do VAG'a za symboliczną "flaszkę" i diagnostyka autka? Pozdrawiam
baskecior Opublikowano 23 Marca 2008 Opublikowano 23 Marca 2008 Zagadaj z Hugo, on na pewno Ci kogoś poleci
grzanek85 Opublikowano 23 Marca 2008 Opublikowano 23 Marca 2008 A może rozrusznik sie przywiesza bendix nie odbija do końca i nie kręci.
PEDROS Opublikowano 23 Marca 2008 Opublikowano 23 Marca 2008 sprawdź też kabel z wsuwką przy rozruszniku zdejmij go psiknij jakimś WD40 i nasuń pare razy być może niema dobrego styku.
javor Opublikowano 23 Marca 2008 Autor Opublikowano 23 Marca 2008 Powiedzcie mi jeszcze jak sie dostac do tego w miare "czysto". trzeba wjeżdzac na kanał?
zibizab Opublikowano 24 Marca 2008 Opublikowano 24 Marca 2008 bendix stuka?.jeśli nie to elektromagnes.\jak stuka to szczotki do wymiany. :) Wjedz na kanał.Plus uwagi kolegów j.wyżej
dark79 Opublikowano 25 Marca 2008 Opublikowano 25 Marca 2008 obstawiam kostke stacyjki jezeli silnik nie kreci, kiedy nie bedzie chccial zapalic, docisnij kluczyk na dol, moze pomoze
Rekomendowane odpowiedzi