Koralgol Opublikowano 28 Grudnia 2011 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Witam wszytskich forumowiczów! Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem czarnego avanta, no i w końcu mam chwile, żeby się nim pochwalić Do kwietnia na blachach OB....., ale śmiagam głównie w Gdyni i Sopocie Rocznik 97 grudzień. Silnik 2.8 v6 193ps + lpg, oczywiście quattro :> Dość bogata wersja jak na ten rocznik, bo: - s-line - nagłośnienie + zmieniarka + tuba Bose - beżowe skóry + drewno + grzane fotele - elektryczne szyby, lusterka i szyberdach - kiera s-line - klima - FiS - spryski, niestety bez xenonów - alu 18" RS4 W planach nie mam niczego konkretnego, bo chciałbym go pozostawić w oryginalnym wyglądzie... Zastanawiałem się jedynie, czy nie pomalować tych alu na czarny mat ?! No i co mógłbym zrobić, przeczyścić, żeby silnik miał ciut więcej życia w sobie ? Oczywiście zdaje sobie sprawe, że z tego wolnossaka nic więcej sie nie wiciśnie...
Armi Opublikowano 28 Grudnia 2011 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Graty V-ki i Q A tak na poważnie to bardzo ładne auto, szczególnie środek Alufelg nie maluj. Nie dość, że to nie wygląda (ciemne auto, ciemne felgi) to jeszcze będą wyglądać na mniejsze. Jeśli jakieś plany to gleba i lampy poliftowe z przodu
vauxhall95 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Opublikowano 28 Grudnia 2011 no tu chyba nawet 1bE nie jest.Ale na 1Be juz bedzie calkiem fajnie
Koralgol Opublikowano 28 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2011 no tu chyba nawet 1bE nie jest.Ale na 1Be juz bedzie calkiem fajnie jest ale, wiem, coś dziwnie wysoko siedzi... Pare dni temu zmieniane były sprężyny i na pewno jest -20mm.
wujek_kamil Opublikowano 28 Grudnia 2011 Opublikowano 28 Grudnia 2011 środek - powiem tylko FAP FAP i pozamiatane - myślałem, że czarne są ładne ale te skóry miażdżą cyce i rozrywają poślady
lolek3003 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Wydaje mi sie ze do uzupelnienia wnetrza potrzeba jeszcze tylko 2 DIN no i to drewno WON Gratu q!
Koralgol Opublikowano 28 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2011 Wydaje mi sie ze do uzupelnienia wnetrza potrzeba jeszcze tylko 2 DIN no i to drewno WON Gratu q! Powiem szczerze, że to drewno bardzo fajnie sie komponuje z kolorem środka jak również z drewnianą gałką zmiany biegów, więc prawdopodobnie zostanie tak jak jest jeżeli już to oryginalny carbon, bo okleina to.... nie dla mnie
lolek3003 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Opublikowano 28 Grudnia 2011 Ja pomyslalbym o pomalowaniu na czarno. Ale to tylko moja wizja Wiadomo ze zrobisz jak uwazasz tym bardziej skoro piszesz ze zalezy Ci na ORI wygladzie pzdr
krystianc4 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Opublikowano 29 Grudnia 2011 grudzień 97 i już 193PS ? Ładna... Tak, moj brat ma A6 2.8 Q i rowniez ma 193 kucykow tyle ze bez gazu . PS. Piekna okazje masz
jihad Opublikowano 29 Grudnia 2011 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Wydaje mi sie ze do uzupelnienia wnetrza potrzeba jeszcze tylko 2 DIN no i to drewno WON Gratu q! Powiem szczerze, że to drewno bardzo fajnie sie komponuje z kolorem środka jak również z drewnianą gałką zmiany biegów, więc prawdopodobnie zostanie tak jak jest jeżeli już to oryginalny carbon, bo okleina to.... nie dla mnie Zgadza się, tu drewno pasuje. Gorzej z "chromem" na klapie bagażnika.
Koralgol Opublikowano 29 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgadza się, tu drewno pasuje. Gorzej z "chromem" na klapie bagażnika. Co do "chromu" na klapie to próbowałem już to zdjąć, ale jest tam syf pod tym i musiałbym to pomalować, więc na chwile obecną zostało
junior_tdi Opublikowano 29 Grudnia 2011 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Super autko, sam chciałbym na V6 się przesiąść powiedz mi tylko, czy rzeczywiście pali Ci w granicach 13-15l LPG? chyba przy "głaskaniu" pedału gazu, bo przy pałowaniu to i ponad 20 łykają te silniczki
Koralgol Opublikowano 29 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2011 Super autko, sam chciałbym na V6 się przesiąść powiedz mi tylko, czy rzeczywiście pali Ci w granicach 13-15l LPG? chyba przy "głaskaniu" pedału gazu, bo przy pałowaniu to i ponad 20 łykają te silniczki No właśnie powiem Ci, że takie 15-16 lpg przy jeździe bez zamulania i od czasu do czasu butowaniu jest u mnie normalne Oczywiście nie mówie, że nie da sie więcej, ale jazda non-stop do odcinki jest bez sensu jak dla mnie i szkoda fury... Aczkolwiek kupiłem taki silnik z myślą o zabawie i czasami lubię go lub kogoś przegonić :> Generalnie użytkowując 2.8 zgodnie z zastosowaniem wynik 15-16 lpg jest u mnie normalnym wynikiem
RAWULI Opublikowano 29 Grudnia 2011 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Super autko, sam chciałbym na V6 się przesiąść powiedz mi tylko, czy rzeczywiście pali Ci w granicach 13-15l LPG? chyba przy "głaskaniu" pedału gazu, bo przy pałowaniu to i ponad 20 łykają te silniczki No właśnie powiem Ci, że takie 15-16 lpg przy jeździe bez zamulania i od czasu do czasu butowaniu jest u mnie normalne Oczywiście nie mówie, że nie da sie więcej, ale jazda non-stop do odcinki jest bez sensu jak dla mnie i szkoda fury... Aczkolwiek kupiłem taki silnik z myślą o zabawie i czasami lubię go lub kogoś przegonić :> Generalnie użytkowując 2.8 zgodnie z zastosowaniem wynik 15-16 lpg jest u mnie normalnym wynikiem co do spalania to u mnie w ośce, na trasie ok.10lpg wychodzi. W Q i przy tym silniku to proponowałbym koła 16 i odpowiednio węższe oponki, to powinno ożywić Twoją krOOOOlową. U mnie odczuwalna na + (z dynamiką) jest różnica 225/45/17 lato a 195/65/15 zima ... gratuluję i bezawaryjności życzę
Polko_V Opublikowano 29 Grudnia 2011 Opublikowano 29 Grudnia 2011 ładna... drewno tu pasuje idealnie a ten szpadel, to co...do samoobrony
Koralgol Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2011 co do spalania to u mnie w ośce, na trasie ok.10lpg wychodzi. W Q i przy tym silniku to proponowałbym koła 16 i odpowiednio węższe oponki, to powinno ożywić Twoją krOOOOlową. U mnie odczuwalna na + (z dynamiką) jest różnica 225/45/17 lato a 195/65/15 zima ... gratuluję i bezawaryjności życzę Mniejsze kółka na pewno by troche pomogły, ale z wiadomych względów nie moge tego zrobić
Koralgol Opublikowano 11 Lipca 2013 Autor Opublikowano 11 Lipca 2013 W 2.8 oprócz przebiegu nic się nie zmieniało, a został sprzedany znajomemu... Teraz w końcu spełniłem młodzieńcze marzenie i "docieram się" z S4
Adik Opublikowano 11 Lipca 2013 Opublikowano 11 Lipca 2013 Bardzo ladna sztuka... :-) Jakiej firmy masz instalacje gazowa? Ile litrow pomieści butla na gaz?
Koralgol Opublikowano 12 Lipca 2013 Autor Opublikowano 12 Lipca 2013 Tak jak napisałem wyżej nie mam już tej czarnej 2.8 był tam założony "standard" - stag 300 i butla chyba 50l, albo mniej w kole... 300km robił na butli.
Rekomendowane odpowiedzi