m@ly Opublikowano 29 Grudnia 2011 Opublikowano 29 Grudnia 2011 Witam. Mam problem moje audi a4 odpala i gaśnie za każdym razem po 100 sekundach... Może ktoś miał taki problem i może coś podpowiedzieć jakoś pomóc .. czy to może mieć związek ?? miałem padnięty akumulator i podłączyłem prostownik do samochodu bez akumulatora na chwile A teraz odpala jedzie ale gaśnie po 100 sekundach czy stoi czy jedzie ...
domjenick Opublikowano 29 Grudnia 2011 Opublikowano 29 Grudnia 2011 jeśli sytuacja się powtarza za każdym razem-stawiał bym na obecność jakiegoś zabezpieczenia, o którym nie wiesz
krupskim Opublikowano 29 Grudnia 2011 Opublikowano 29 Grudnia 2011 No to coś chyba się uwaliło. Akumulator w obwodzie jest potrzebny , stanowi zasobnik nadmiaru prądu tworzonego przez alternator.
studziany Opublikowano 30 Grudnia 2011 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Jakis błąd w immo? Ale wtedy zgasł by chyba wcześniej niż po 100s. Spróbuj odłączyć na jakąś dłuższą chwilę akumulator od samochodu. Sprawdź profilaktycznie błędy Vagiem... pozdr
d_matys Opublikowano 30 Grudnia 2011 Opublikowano 30 Grudnia 2011 A powiedzcie czy to może mieć coś wspólnego z systemem EVAP? Bo dziś profilaktycznie podłączyłem się u niego kompem i był błąd właśnie związany z systemem EVAP. Poza tym w a aucie jakby troszkę paliwem dawało.
m@ly Opublikowano 31 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2011 auto odpala i jedzie a jak gaśnie jest toś w stylu zresetowania komputera od silnika. Nie ma błędów na immobilizerze. Akumulator odłączałem nic nie dawało. Jak by był jakiś obcy to myślę że gasił by samochód i nie pozwolił go odpalić. Dzisiaj postaram się podłączyć vaga i zapisać błędy Sprawdziłem że samochód jeździ na doładowaniu ok 1bar (tak już kupiłem) a to chyba za bogato czy to może być przyczyno ?? Jak sinik jest zimny przy wyższych obrotach słychać spalanie stukowe Myślę że to ma związek wszystko z jednym problemem .. Czekam na dalsze podpowiedzi . Z góry dzięki
domjenick Opublikowano 31 Grudnia 2011 Opublikowano 31 Grudnia 2011 najpierw zajmiemy się problemem gaśnięcia, potem w innym dziale problemem doładowania i innych rzeczy
m@ly Opublikowano 31 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2011 pytam o wszystko to co może mieć wpływ na to że samochód gaśnie. dzisiaj sprawdziłem masę do silnika i zdemontowałem sterownik silnika może ktoś może pomóc chcę wgrać w kompa całe nowe oprogramowanie znalazłem też że jest pęknięta odma po kolektorem ssącym wchodząca w podstawę filtra zamówię w poniedziałek nową ale myślę że to nie ma wpływu
domjenick Opublikowano 31 Grudnia 2011 Opublikowano 31 Grudnia 2011 ale myślę że to nie ma wpływu nie ma na pewno problem leży po stronie elektryki/elektroniki
m@ly Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2012 HEJ . Problem był ze sterownikiem silnika wymieniłem go i jest ok . dzięki za podpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi