pawelwor Opublikowano 31 Grudnia 2011 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Radio Concert I, zmieniarka ori audi 8E0 035 111 D (czyli ta do schowka). Masę podłączyłem pod radio. Zakłócenia są tylko przy słuchaniu muzyki z płyt cd, zmieniają się w zależności od obrotów silnika. W czym mam szukać problemu?
Bromchit Opublikowano 31 Grudnia 2011 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Podłączyłeś masę zmieniarki do masy radia, czy masę sygnałów do masy radia, bo to dwa oddzielne obwody. Masa sygnału audio nie może być podłączona do masy radia
pawelwor Opublikowano 31 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2011 Pierwsze słyszę o dwóch masach Podłączyłem przewód wychodzący z wiązki radio-zmieniarka. Przewód taki jak na aukcji: http://allegro.pl/audi-volkswagen-przewod-zmieniarki-i2020958204.html Rozumiem z tego, że to co podłączyłem to jest masa sygnałów? Gdzie więc go powinienem podłączyć? Jak to jest w B6/B7 podłączone?
tomaszstn Opublikowano 31 Grudnia 2011 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Ja nigdzie jej nie podłączałem i jest ok, może spróbuj ją wywalić
pawelwor Opublikowano 31 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2011 Ja nigdzie jej nie podłączałem i jest ok, może spróbuj ją wywalić Niepotrzebne ryzyko Żeby nie było nieporozumień, ja mam taką zmieniarkę:
tomaszstn Opublikowano 31 Grudnia 2011 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Ja nigdzie jej nie podłączałem i jest ok, może spróbuj ją wywalić Niepotrzebne ryzyko Żeby nie było nieporozumień, ja mam taką zmieniarkę: A czemu ryzyko? Mam już tak z pół roku i nic się nie dzieje
Bromchit Opublikowano 31 Grudnia 2011 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Pierwsze słyszę o dwóch masach Podłączyłem przewód wychodzący z wiązki radio-zmieniarka. Przewód taki jak na aukcji: http://allegro.pl/audi-volkswagen-przewod-zmieniarki-i2020958204.html Rozumiem z tego, że to co podłączyłem to jest masa sygnałów? Gdzie więc go powinienem podłączyć? Jak to jest w B6/B7 podłączone? Opis dla Concerta II, i wyraźnie są dwie masy.
pawelwor Opublikowano 2 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2013 Odkopię temat, bo ciągle mnie to drażni i nie mogę w spokoju posłuchać głośniej muzyki... Przewód oczywiście jest ori z B6/B7, przy kostce 8pin wystaje z niego oddzielny kabelek masowy z pinem oczkowym, który przykręciłem bezpośrednio do budy (przy nogach pasażera). Jakieś pomysły?
bob232 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Ja tego kabelka tez nie mam podłączonego i zastanawiam gdzie ma byc podłączony wogóle?
Tom A4 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Opublikowano 2 Stycznia 2013 ja kiedyś miałem podobny problem ale przewód masowy mam zaraz przy radiu i jak był odpięty były zakłócenia ,a po podpięciu go do masy radia jest cisza
Magicbattle Opublikowano 2 Stycznia 2013 Opublikowano 2 Stycznia 2013 luzny kabelek do masy radia najlepiej ale nie minusa
pawelwor Opublikowano 2 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2013 Po podłączeniu tego kabelka do radia było jeszcze gorzej...
Rekomendowane odpowiedzi