gregski Opublikowano 12 Lutego 2012 Opublikowano 12 Lutego 2012 probowalem dzis toto odpalic przy 1AS i zgodnie z przewidywaniami test w menu car jest szary i ficzer nieaktywny..
darecy Opublikowano 13 Lutego 2012 Opublikowano 13 Lutego 2012 probowalem dzis toto odpalic przy 1AS i zgodnie z przewidywaniami test w menu car jest szary i ficzer nieaktywny.. czyli nowa pompka ze sterownikiem 1AT tak jak u mnie
gregski Opublikowano 13 Lutego 2012 Opublikowano 13 Lutego 2012 niestety. ale sprawa wydaje sie warta grzechu, fajnie by bylo, gdyby to byla tylko kwestia zmiany pompy bez jej specjalnego kodowania w serwisie, ale to chyba nie takie proste..
grom Opublikowano 4 Maja 2012 Opublikowano 4 Maja 2012 Panowie jakis czas temu zakodowałem TMPSa, (Concert bez mmi ) na pozór wszystko ok ,pojawiła sie podswietlona opcja w car menu zapisałem wartości i myślałem ze po sprawie. Pare dni temu złapałem kapcia, system nie zareagował, w ogóle o nim zapomniałem. Dopiero nastepnego dnia jak smigałem na zapasie dojazdowym to wywaliło błąd:) Sprawdziłem jeszcze raz kodowanie niby ok, natomiast jak patrze w car menu ,to jak klikam na store nie pojawia sie ta informacja o 4 kołach itd.. nie musze tez nic potwierdzać, pojawia sie tylko ze wartosci sa zapisywane ,jak widac nieskutecznie. I teraz moje pytanie : sprawdzaliscie u siebie czy to działa??? Co może byc powodem że u mnie to nie działa?? , dodam ze pompa ABS niby odpowiednia.
wrclaguna Opublikowano 5 Maja 2012 Autor Opublikowano 5 Maja 2012 Masz Concerta i może to wina oprogramowania
grom Opublikowano 5 Maja 2012 Opublikowano 5 Maja 2012 Masz Concerta i może to wina oprogramowania Być może właśnie ten Concert jest problemem, poza tym nie mogę wejsc w ogóle w 07 head control . VCDS nie może się połączyć, więc może tu jest pies pogrzebany. Tak czy siak dzięki za zainteresowanie.
jedrekx Opublikowano 7 Maja 2012 Opublikowano 7 Maja 2012 Panowie jakis czas temu zakodowałem TMPSa, (Concert bez mmi ) na pozór wszystko ok ,pojawiła sie podswietlona opcja w car menu zapisałem wartości i myślałem ze po sprawie. Pare dni temu złapałem kapcia, system nie zareagował, w ogóle o nim zapomniałem. Dopiero nastepnego dnia jak smigałem na zapasie dojazdowym to wywaliło błąd:) Sprawdziłem jeszcze raz kodowanie niby ok, natomiast jak patrze w car menu ,to jak klikam na store nie pojawia sie ta informacja o 4 kołach itd.. nie musze tez nic potwierdzać, pojawia sie tylko ze wartosci sa zapisywane ,jak widac nieskutecznie. I teraz moje pytanie : sprawdzaliscie u siebie czy to działa??? Co może byc powodem że u mnie to nie działa?? , dodam ze pompa ABS niby odpowiednia. u mnie nawet jak odrobinka powietrza uchodzi to już mi to wyje..
wrclaguna Opublikowano 7 Maja 2012 Autor Opublikowano 7 Maja 2012 Masz Concerta i może to wina oprogramowania Być może właśnie ten Concert jest problemem, poza tym nie mogę wejsc w ogóle w 07 head control . VCDS nie może się połączyć, więc może tu jest pies pogrzebany. Tak czy siak dzięki za zainteresowanie. Jak nie masz MMI 2G to ze sterownikiem 07 Control Head sie nie połaczysz Tylko w 56 Radio zmieniasz kodowanie .
riddick74 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 zrobilem vcds TPMS jak opisane i po uruchomieniu silnika wyskakuje , zapisalem cisnienie opon w MMI i tak dalej swieci to samo. Jak to zrobic?
wrclaguna Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Coś nie tak zakodowałeś , wklej błedy gdzie masz .
riddick74 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 monitorowanie koł mialo byc napisane w menu MMI a nie cisnienie opon?
wrclaguna Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Robiłes cos z VCDS jakies inne kodowania ?
riddick74 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 robilem wedlug instrukcji z tego postu
wrclaguna Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2012 robilem wedlug instrukcji z tego postu Sprawdz jeszcze raz , moze cos ci nie przyjeło .
H4mm3R Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 jak sprawdzic kod ABS? Masz na pierwszej stronie. Sprawdź, bo chyba kolejny raz próbujesz coś włączyć nie mając odpowiedniego wyposażenia w aucie.
riddick74 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 mam 1 AT, oto naklejka z bagaznika
H4mm3R Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 mam 1 AT, oto naklejka z bagaznika http://s13.postimage.org/754k21m5f/P1300475.jpg To spróbuj jeszcze rez przeprowadzić całą procedurę, może coś gdzieś nie zaakceptowało.
riddick74 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 juz 10 razy probowalem, niemam juz siły. Moze ktos z was sprawdzi i zrobi? oznaczylem tyre w vcds i zgaslo kontrolka ale esp caly czas swieci, W fisie pisze "esp fault see owner manual"
Rekomendowane odpowiedzi