Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Praca/służba w armii - zarobki, warunki itd.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam prawo jazdy kat B,C,C+E ,wozki widlowe,bardzo dobra znajmosc angielskiego,licencjat z pedagogiki resocjalizacyjnej

a jak wyglada sprawa z tatuazami? znaczy nie mam jeszcze, ale w tym roku moze zrobie a chce taki ze bedzie tez kawalek na szyi, czyli bedzie go widac spoza koszulki.

Znajdź sobie normalną pracę,bo może się okazać,że jedyne,co cie będzie trzymać w służbie,to czas do jak najwcześniejszej emerytury.

Moim zdaniem,trzeba być pasjonatem,lub niemieć innego zajęcia żeby zostać w wojsku...dotyczy to niestety wielu innych zawodów,,tyle,że z armią wiążesz się bardziej na stałe,a po odejściu trudno się przyzwyczaić do pracy w cywilu...

Masz racje kolego, czesto widze w robocie ludzi co przychodza na kursy wojskowe tylko dlatego ze nie potrafia sie odnalezc w zyciu jesli chodzi chodzi o znalezienie pracy. Sam studiuje we WSOSP juz piaty rok na pilotazu i jakos nie narzekamy z kolegami, co innego wlasnie ci pseudo pasjonaci z cywila ktorym przeszkadza wszystko. Ale to jest temat rzeka. Jak ktos jest ciekaw niech idzie ale wydaje mi sie ze po dobrych studiach albo z glowa na karku mozna naprawde dobre pieniadze zarabic jednoczesnie spelniajac sie w zyciu zawodowym. A jesli chodzi o tatuaz duzo zalezy od komisji wojsko-lekarskiej.
Opublikowano
  • Autor

a co jesli zrobie tatutaz bedac juz zatrudnionym ? zostane zwolniony,nagana? nie przedluza kontraktu?

Jestem teraz w Polsce takze bede sie chcial cos dowiedziec na temat zatrudnienia,gdzie sie udac? do WKU?

Opublikowano

Do WKU , mowilem juz ze mam goscia w JW ktory ma tatoo centralnie na szyi i tak go przyjeli wiec tatoo nie bedzie problemem. Chyba ze wydziargasz sie caly :)

Opublikowano

a co jesli zrobie tatutaz bedac juz zatrudnionym ? zostane zwolniony,nagana? nie przedluza kontraktu?

Jestem teraz w Polsce takze bede sie chcial cos dowiedziec na temat zatrudnienia,gdzie sie udac? do WKU?

Nic ci nie zrobia, tam cos niby jest w regulaminie czy bylo na temat tatuazy... ale to chyba juz martwe prawo jest a komisja ci tylko paragraf da ze masz w danym miejscu tatuaż i tyle. Tak jak kolega Kanal pisze zadzwon do WKU i sie dowiedz chociaz tam tez czasami glupoty pieprza. :wallbash:
Opublikowano

O WKU pisalem zeby podjechal sie dowiedziec w celu zatrudnienia - jesli nie ma żagla to to jest jedyna droga.

Opublikowano

DAVID ja pracuje w wojsku od 15stu lat,co do powołania do zawodowej służby wojskowej to tak:trzeba sie zgłosić do WKU ,jeżeli chcesz do 12 BZ to wiem ,że organizowane są nabory poprzedzone egzaminami z wf-u,ale widzę ,że z tym nie będziesz miał problemu.Czy odbywałeś ZSW? jeżeli tak to z jakim stopniem ukończyłeś.To ,ze posiadasz uprawnienia to wcale nie będzie oznaczać ,że będą one wykorzystywane w przyszłości...taka służba ale zwróć kadrowcowi(s-1) na nie uwagę,angielski ,że znasz to super -przydaje się na misjach,natomiast liczy się papier z ukończonego kursu j.angielskiego wg stanagu -możesz śmiało podejść do egzaminu np.z jedynki lub większego stopnia znajomości języka(nie znam Twoich możliwości) eksternistycznie.W razie dalszych pytań pisz...

Opublikowano
  • Autor

sewek widze ze jestes z Polic :naughty: gdzie pracujesz? reszta na PW

Opublikowano
gdzie pracujesz?
12 Szczecińska Brygada Zmechanizowana :good:
Opublikowano

Co do tatuazy to u mnie w jednostce jest jeden szeregowy ktory ma tatuaz centralnie na szyi... widac go spod munduru... wprawdzie chodzi plotka ze to jakis plecak i ma dobry zagiel ale wychodzi na to ze teraz nie zwracaja tak uwagi na tatuaze w widocznych miejscach?

O co chodzi z tym plecakiem i żaglem ? :decayed:

Opublikowano

Co do tatuazy to u mnie w jednostce jest jeden szeregowy ktory ma tatuaz centralnie na szyi... widac go spod munduru... wprawdzie chodzi plotka ze to jakis plecak i ma dobry zagiel ale wychodzi na to ze teraz nie zwracaja tak uwagi na tatuaze w widocznych miejscach?

O co chodzi z tym plecakiem i żaglem ? :decayed:

podejrzewam, że chodzi o to, że ma plecy w kimś wyżej z rodzinki :)

Opublikowano

No plecak to jakoś się kojarzy ..a żagiel ? :decayed:

Opublikowano

No plecak to jakoś się kojarzy ..a żagiel ? :decayed:

Jak masz żagiel, to się płynie lepiej, niż samymi wiosłami ;)
Opublikowano

Dokladnie jak truckmaniac napisac :) Z żaglem zawsze lżej się pływa :) I plecak bo ma plecy - znajomosci - w rodzinie / znajomych.

Opublikowano

Koledzy, powiedzcie mi, jeśli macie wiedzę na ten temat, gdzie powinienem się zgłosić w pierwszej kolejności, mając w zamiarze edukację w armii, a później pracę? Za miesiąc kończę studia z tytułem inżyniera mechanika (specjalność: inżynieria ruchu drogowego), znajomość niemieckiego i podstaw angielskiego, sprawność fizyczna na wysokim poziomie, także tym się nie przejmuje. Praca raczej w pionie logistyki, chociaż to już nie ode mnie zależy. Bardzo chętnie wysłucham wskazówek na ten temat.

Opublikowano

Po studiach proponuje zainteresowac sie kiedy jest rekrutacja do studium oficerskiego - mysle ze w WKU wiecej Ci podpowiedza.

Opublikowano

Opowiem wam starą bajeczkę, bajka będzie długa.

Kilku młodych krasnoludków wyszło z kopalni krasnoludów i postanowili iść w zbroje. Poszli do szkoły wojów i szczęśliwie ją ukończyli. Rozumek był najlepszy na roku więc wysłali go do głębokiego lasu w nagrodę "bo tam się kształtują charaktery prawdziwych dowódców". Powoli ciężką pracą awansował i awansował i kształtował charakter w kolejnych lasach. Zony miał 3 ale widać nie miały charakteru bo zostawiły Rozumka w lesie i poszły z lasu do grodów róźnych. Dość miały widoku wojów, lasu, przeprowadzek a i dawanie d. w lesie przystojnym giermkom im się opatrzyło. Wreszcie wysłano Rozumka na ważną misję i tam poznał co znaczy dumnie pierś wypinać na wrogie kusze. Spotkał kolegę ze szkoły Spryciulka, który miał słaby charakter bo w lesie żadnym nie był ale dla rekompensaty tej ułomności na pagonach i w trzosie miał więcej. Opowiedział jak to odkrawał sobie mięsa a ze starszyzną się nie dzielił i że go nijak do rozumu przywieźć nie mogli to w nagrodę na misję trafił. Tu też kroił co popadło i choć Rozumek mu patrol proponował to Spryciulek wolał za wały nie chadzać. Jak wracali razem z misji to spotkali Znajomka który też z misji wracał. Rozumek żałował go bo misja Znajomka była zaprawdę okropna. Nikt z kuszy nie szył, bo kusz tam nie mieli jeno włócznie drewniane bez grotów. Nuda straszna przerywana wycieczkami aby wojowie od tej nudy nie oszaleli na wałach i pokusa chętnych miejscowych kobiet ich nie zwiodła. A to kopalnia diamentów(przywiózł kilka na pamiątkę), a to polowanie na zwierza, a to wodospady i wulkany, wszystko żeby nudę zabić. Wreszcie spotkali się w karczmie gdzie do nich Synalek dołączył. Synalek przyjechał służbową karetą, złoto lśniło mu na ramionach i powiedział że dziś się rozstaje z mieczem bo tatuś zmarł, a wrogowie tatusia niecny spisek uknuli by go awansować i do lasu zesłać na "wyższe" stanowisko z dala od króla, a on że awans przyjął a w lesie nie był i nie zamierza. Na co przedstawił pergamin od medyka że zdrowie stracił i ma suchoty bo całą służbę w suchych murach stolicy spędził. Koło północy piękna dziewoja zabrała go do do domu. Synalek Rozumkowi ręki nie podał pewnie dlatego że Rozumek z kuszy dostał i bandaże nosił.

Opublikowano

Chciałbym wstapic do wojska. tzn nie odbylem ZSW, z tego tytułu wiem że muszę wyjechac na służbę przygotowawczą, napiszcie jak ona wyglada...

i co po służbie przygotowawczej? jakie mam drogi wyboru?

Opublikowano

Chciałbym wstapic do wojska. tzn nie odbylem ZSW, z tego tytułu wiem że muszę wyjechac na służbę przygotowawczą, napiszcie jak ona wyglada...

i co po służbie przygotowawczej? jakie mam drogi wyboru?

http://www.mon.gov.pl/pl/artykul/10169

Reszta jest pod linkiem na pierwszej stronie tego wątku.

Opublikowano

Kamillo5 może bezpośrednio zapytam. Bez wujka i "pomysłu" na karierę pchasz się do armii? :shocked:

Jedź do WKU tam jest "werbownik" i ci wszystkie plusy wyjaśni. Poszukaj w rodzinie czynnego zawodowca postaw flaszkę, popytaj o minusy.

Tak z daleka to trochę mi wyglądasz na cielaka co stoi na zielonej łączce i zastanawia się czy wziąć udział w korridzie. :wallbash:

Wiesz pociągająca kariera, występy na arenie, wielki świat dobra karma. Głównie to tylko ta karma w głowie.

Możesz trafić jako rozpłodowiec, albo na arenę na dobrego torreadora :thumbdown:

Przepraszam za bezpośredniość.