Jump to content
IGNORED

Jaki telefon/smartfon wybrać? Samsung, Sony Ericsson, NOKIA...

Recommended Posts

:hi:

Jaki telefon wybrać?

Samsung Galxy S+

Nokia E6

Nokia E7 komunikator

Sony Ericsson Xperia ray

Sony Ericsson Xperia arc S

Proszę o opinie użytkowników poszczególnych telefonów. NET już mi wiele powiedział. :wink4: Jak jest z awaryjnością telefonów? Szybkość działani, etc.

Z góry dzięki za odp.

:wink4:

Mam zwykłego arca i procek 800Hz radzi sobie bardzo dobrze, jedynie zdjecia kilka sekund sie wyostrzają :wink4: Bateria przy moim dośc małym użytkowaniu to max 3 dni, także szału nie ma :decayed: Wyświetlacz niby ma sie nie rysować ale jednak rysuje ale folijka za 3zł rozwiązuje sprawę :wink4:

Obudowa dobrze spasowana. Uzytkuje go od września i nic nie skrzypi czy coś. Jak dla mnie bardzo dobra maszyna :good: :good:Polecam

może być coś z poza w/w listy ? polecam samsunga WAVE II :good:

Mam zwykłego arca i procek 800Hz radzi sobie bardzo dobrze, jedynie zdjecia kilka sekund sie wyostrzają :wink4: Bateria przy moim dośc małym użytkowaniu to max 3 dni, także szału nie ma :decayed: Wyświetlacz niby ma sie nie rysować ale jednak rysuje ale folijka za 3zł rozwiązuje sprawę :wink4:

Obudowa dobrze spasowana. Uzytkuje go od września i nic nie skrzypi czy coś. Jak dla mnie bardzo dobra maszyna :good: :good:Polecam

Xperia Arc ma procesor 1 GHz a nie 800 Mhz. Telefon mam od maja. Odpukac na razie bezawaryjny. Bateria przy bardzo intensywnym uzytkowaniu wytrzymuje max 1 dzien przy normalnym rekord 4 dni. Telefon ma doskonaly wyswietlacz, wprawdzie nie jest to Led a ekran pojemnosciowy, ale jakoscia wyswietlania obrazu nie ustepuje wyswietlaczom ledowym (porowanie z HTC Desire S kolegi). Po zrootowaniu telefonu jest mozliwosc "odchudzenia" telefonu z niewykorzystywanych aplikacji systemowych, dzieki czemu mozna zaoszczedzic sporo pamieci.

Na koniec warto wspomniec o designie telefonu. Jest cieniutki, nie wypycha kieszeni, dobrze lezy w dloni.

Polecam

A co sadzicie o HTC sensation.

SE Arc używam od kilku miesięcy i też jestem z niego zadowolony. Na + wyświetlacz, design i wykonanie; - trochę słaba bateria ale niestety w smartfonach trzeba się z tym liczyć.

Galaxy S+ miałem i sprzedałem, wg mnie Arc lepszy.

Arc S od Arc różni się tylko prockiem bo ma 1,4 Mhz. Różnica może być na korzyść Arc S przy oglądaniu zdjęć-będą się minimalnie szybciej wczytywać, ale w Arcu i tak jest z tym dobrze.

Nokia E6...to symbian, z symbiana byłem zadowolony dopóki nie zacząłem używać szybkiego telefonu z androidem, żałuję że tak późno:)

Nokia E7 podobnie jak E6, niestety ten system bardzo ogranicza te telefony, bo jeśli chodzi o wykonanie co całkiem dobre słuchawki.

iPhone najlepiej,albo cos z androidem bylem nie nokia.... Mialem n8 tragedia,psuje sie to jak nei wiem,symbian ograniczony na maxa w porownaniu z innym sys operacyjnymi. W n8 padnal mi glosnik,bateria i to zaledwie przez 3 miesiace uzytkowania. A warto dodac ze na baterie jest tylko pol roku gwarancji,a wymiana....150 zl w serwisie zeby gwarancji nie stracic :/

Ja mam N8 2 miesiace i nie narzekam, nic sie nie dzieje, raz czy 2 mi sie zawiesila bo cos z karta SIM mialem.

Symbian Anna/Belle nie jest tak ladny jak Android,ale daje rade.

NO i ma wbudowany Transmitter FM-bardzo fajna sprawa,a aparat ma najlepszy ze wszystkich wyzej wymienionych telefonow.

Wczesniej mialem Arc, Galaxy- wole N8,choc marzy mi sie HTC Sensation XL :wink4:

Dzięki za opinie. :hi:

Szajsung lub E7 :wink: