Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Wyciek płynu chłodniczego- duże cisnienie w zbiorniku wyrównawczym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem i to chyba duzy, wyciek mi płyn chłodniczy auto zgasło, dziwnie jest to ze jest bardzo duże cisnienie w zbiorniku wyrównawczym a wszystkie weże są całe.

Opublikowano

Jezeli masz bardzo duze cisnienie w ukladzie chlodzenia to obstawial bym uszkodzona uszczelke pod glowica.

Opublikowano

tyle że jak jechałem to nie wiadomo skad wyciek mi płyn chłodniczy, dodam też że nie miałem podczas jazdy ogrzewania. A teraz nawet auta odpalić nie moge kreci wszystko słychac a zapalić nie moze

Opublikowano

no to co,jezeli wyciekl plyn az samochod zgasl.To zajechales motor,pekly pierscienie albo cos innego

Opublikowano

jak by mi się takie coś stało to w oleju pojawiła by się woda a z tego co widać nie ma w oleju żadnych plam wskazujących aby woda się dostała do środka

Opublikowano

Przegrzałeś pewnie silnik,znam 2 osoby co w taki sam sposób załatwiły silnik

Opublikowano

oj to okresl sie pali nie pali.Napisz na dzien dziesiejszy co sie dzieje

Opublikowano

na dzień dzisiejszy pali tyle że tworzy sie duże ciśnienie w zbiorniczku wyrównawczym i wywala prawie cały płyn przez wyrównawczy, z tego co zaówarzyłem płyn nawet nie dochodzi do chłodnicy ba nawet nie robi sie ciepły

Opublikowano

No to kolego kompresje wali Ci do ukladu chlodniczego temu Ci wywala od rau plyn. Podtrzymuje ze uszczelka pekla. I niekoniecznie musi byc olej w plynie badz na odwrot jak strzeli uszczelka.

Opublikowano

uszczelka albo głowica poszła

Opublikowano

taaa. zdjąć głowicę.