Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podniesienie mocy w 1,9 VP/PD koszty/części/efekty (FAQ)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ile u Rogalottiego taki zabieg by kosztowal? Jak możesz odpisz na pw.Dzieki

Opublikowano

zadzwon ,nikt wrozka nie jest

Opublikowano

Z takim rocznikiem auta, nie zawracaj sobie Rogalem glowy, chyba ze chcesz sluchac marudzenia:wink: i zaplacic x2 tyle co u konkurencji.

Opublikowano

Z takim rocznikiem auta, nie zawracaj sobie Rogalem glowy, chyba ze chcesz sluchac marudzenia:wink: i zaplacic x2 tyle co u konkurencji.

+5

dokładnie, Witek woli zdecydowanie młode benzynki albo CR :wink:

Opublikowano

Ok..rozumiem. Do trochę bardziej sprawnego poruszania polecacie zmienić tylko soft czy i wtryski? Wiecej nie zawracam juz glowy.

Opublikowano
Ok..rozumiem. Do trochę bardziej sprawnego poruszania polecacie zmienić tylko soft czy i wtryski? Wiecej nie zawracam juz glowy.

Jeśli masz motor AHH to wrzuć wtryski z ASV i nie rób żadnego chipa - skontroluj tylko dawkę i kąt i możesz śmiało tak śmigać... Jeśli będzie Ci mało to wtedy zrobisz program... :wink:

Ja tak mam i przelatałem już około 20 tyś km bez najmniejszego problemu :wink:

Opublikowano

ok ..dzięki

---------- Post dopisany at 00:40 ---------- Poprzedni post napisany at 00:36 ----------

a wtryski asf to 205? czy 216?

Opublikowano
  • Autor

nie rób dziadostwa:whistling: cały myk polega na wystrojeniu, to jak kupić fest sprzęt RTV/AGD do domu i nie podpiąć do gniazdka, kupić by tylko mieć:facepalm:

wtryski i program to 1500zł:whistling: ale poczujesz za co zapłaciłeś

Opublikowano

ASV to 0,205mm przy ciśnieniach pracy 220/300bar. AFN też ma otworki 0,205 tylko, że ma niższe ciśnienie pracy - są mniej wydajne.

Nie wiem o jakim dziadostwie piszesz Kowi... Niech założy wtryski i pojeździ - jeśli mu będzie mało zrobi remap.

Już wszystko zostało napisane. Decyzje musisz podjąć sam :decayed:

Opublikowano
  • Autor

dziadostwem dla mnie jest zakładanie większych wtrysków i niestrojenie:wink:

Opublikowano

Jak budzet na to pozwala to zmieniaj wtryski na te od ASV (0.205) plus do tego soft i okolice 150 ps sa do osiagniecia . A to juz pozwala na sprawne poruszanie sie w porownaniu do seryjnych 90 PS .

Tu masz wykres auta na AHH + wtryski 205 + dodatkowe zmiany co dalo troche wiecej niz 150 PS :-)

http://edc-tuning.pl/index.php?view=image&format=raw&type=orig&id=54&option=com_joomgallery

Odezwij sie na PW to ogarne Ci to auto tak zebys byl zadowolony ;-)

Opublikowano

Kowi to Twoje zdanie :wink: Autku krzywdy tym nie zrobię:decayed:

Tomek - tutaj masz jak auto jedzie po małych zmianach

- kolektor dolotowy AWX, zaślepiony EGR, brak katalizatora oraz tłumika środkowego i wtryski ASV - reszta seria bez remapu - auto nie kopci w praktycznie w ogóle.

Opublikowano
Kowi to Twoje zdanie :wink: Autku krzywdy tym nie zrobię:decayed:

- kolektor dolotowy AWX, zaślepiony EGR, brak katalizatora oraz tłumika środkowego i wtryski ASV - reszta seria bez remapu - auto nie kopci w praktycznie w ogóle.

to tylko oznacza ze masz niesprawny uklad paliwowy albo wtryski albo pompa nie ma swojej wydajnosci

bo na sprawnej pompie i wtryskach z asv powinien byc dym:grin:

a bo bym zapomnial ze na serii wszysko zaczyna sie od sprawnej przeplywki:wink:

Opublikowano

Kąt i dawka po zmianie wtrysków nie zmieniły się - podczas normalnej jazdy dymu nie widać - coś tam lekko kopci/smuży przy około 4 tyś obrotów wzwyż :wink:

I z tego co wiem jeszcze kilka osób po zmianie wtrysków na ASV w silniku AHH nie uświadczyło zbyt dużo dymu... :wink:

Teraz od dwóch dni siedzą u mnie jeszcze większe wtryski i testuje - dymu jest zdecydowanie więcej :decayed: Ale auto jeszcze bardziej ożyło... :wink:

Opublikowano
  • Autor

to któregos dnia złapiesz notlaufa, historia która wielokrotnie sie powtarzała na forum:wink:

Opublikowano

Możliwe - wtryski nie są typowymi 216-stkami tylko troszkę mniejsze :wink: Znajomek ma 216 Boscha i lata już ponad rok i zero problemów.

Ja wrzuciłem Firady 0,212mm z ciśnieniami 220/300 na ori korpusach z mojego silnika. Remap w niedalekiej przyszłości :wink:

Opublikowano

Ja mam małe pytanko. Mianowicie niedawno mój elektryk powiedział mi że w moim 1.9 (130km) może zwiększyć moc samą ingerencją w komputer o około 20%. Chciałbym się tylko zapytać czy rzeczywiście samym programem zwiększy moc silnika do około 150 km. No i chciałbym się zapytać od razu kogoś kto robił tego typu rzecz tj. sama zabawa z komputerem bez modyfikacji mechanicznej, czy jest to odczuwalna różnica w osiągach, no i jak wygląda spalanie po tym.

Opublikowano

:facepalm::szukaj:

tyle juz to wałkowane jest i ciagle te same pytania

Opublikowano
Ja mam małe pytanko. Mianowicie niedawno mój elektryk powiedział mi że w moim 1.9 (130km) może zwiększyć moc samą ingerencją w komputer o około 20%. Chciałbym się tylko zapytać czy rzeczywiście samym programem zwiększy moc silnika do około 150 km. No i chciałbym się zapytać od razu kogoś kto robił tego typu rzecz tj. sama zabawa z komputerem bez modyfikacji mechanicznej, czy jest to odczuwalna różnica w osiągach, no i jak wygląda spalanie po tym.

Samym programem powinno byc bez problemu 160km :wink:

Silniki AWX/AVF

W serii 130km pozwala na przyspieszenie w okolicach 10s

Etap1

- program

Wynik: max 175km i 385nm

Koszt: - 700-1200zł

Przyśpieszenie - 8s

Przykładowy wykres

http://s2.postimage.org/9t5svogqd/a4_awx_mod.jpg

Opublikowano

Dobry Pany

Mam silnik AHU i szykuje sie do małych zmian... Pompa 11, wtryski 216, i zmiana turbo. I mam pytanie jakie turbo będzie optymalne do takich zmian? Wiem o zmianie sterowania turbo, ale to inna bajka, a kat i EGR też są wyautowane. Nie zależy mi żeby wycisnąć ostatkiem sił jeszcze 5 koni, ale raczej żeby przyjemnie sie jeździło i autko ciągło już od dołu.