Opublikowano 16 Maja 201412 l Autor czyli taką oto konkretnie przejściówkę muszę kupić ? Przejściówka redukcja turbo AWX ASZ AFN 1,9tdi VAG (4233473885) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. tak:wink:
Opublikowano 16 Maja 201412 l Każda ingerencja w mechanikę wymaga korekty softu! Spalanie po modyfikacjach mechanicznych nie spadanie wzgledem tego co było w serii, wzrost spalania nie zrujnuje kieszeni! takze nie zdziwcie sie że spalanie bedzie na poziomie 6-8l bzdura totalna!!!
Opublikowano 16 Maja 201412 l W tym wątku są same bzdury i kłamstwa. Kowiego opłacają tunerzy z całej polski żeby im klientów naganiał
Opublikowano 16 Maja 201412 l no to się dałem zrobić w balona... i po co ja kupowałem tą turbinę teraz po co myślenie nad zwiększaniem nocy iwg... po co to wszystko...
Opublikowano 16 Maja 201412 l Autor Każda ingerencja w mechanikę wymaga korekty softu!Spalanie po modyfikacjach mechanicznych nie spadanie wzgledem tego co było w serii, wzrost spalania nie zrujnuje kieszeni! takze nie zdziwcie sie że spalanie bedzie na poziomie 6-8l bzdura totalna!!! a co moze nie? jak mam teraz auto strojone na AWX i wrzuce gtb22 to co mam nie stroić? Jak mam program na 216kach i wrzuce 260ki to co mam nie stroic? zastanów sie oczywiscie jeżdizć będzie ale o problemy długo nie będe wołał tak w ogóle przysiade któregoś dnia i uzupełnie ten pierwszy post wykresami bo troche pogineło a i opcji przybyło, CTR ma sporo wykresów z GTB, na ich podstawie costam sie uzupełni:hi:
Opublikowano 16 Maja 201412 l Panowie po jakim numerze szukac turbiny od brd ?? I czy wtryski od 2.5 tdi dadza tez rade ?
Opublikowano 16 Maja 201412 l bardziej chodzi mi o spalanie,mój nie pali więcej po małych modach pali tyle co seria i na emeryta nie śmigam
Opublikowano 16 Maja 201412 l Autor no jak mu podniesiesz wiecej niz 50% to będzie palił wiecej, ze znanych mi aut bardziej dłubnietych spalanie wzrosło przy deptaniu, jak jeżdzisz jak reszta uzytkowników drogi to jest podobne do seryjnego:wink: wszystko to kwestia użytkowania oraz warunków drogowych w jakich sie poruszasz:wink:
Opublikowano 16 Maja 201412 l Kuźwa a ja zawsze myślałem że w dieslu jak się robi wirusa to pali mniej... tak jest w przypadku mojego kuzyna w octavi z 90 zrobił do 130 wirus intercooler nie wiem jak z turbo ale sprzęgło tez inne ma i spalanie mu spadło
Opublikowano 16 Maja 201412 l Autor Kuźwa a ja zawsze myślałem że w dieslu jak się robi wirusa to pali mniej... tak jest w przypadku mojego kuzyna w octavi z 90 zrobił do 130 wirus intercooler nie wiem jak z turbo ale sprzęgło tez inne ma i spalanie mu spadło bo to nie przyrost:whistling: jak zapodasz wydajny układ paliwowy to siłą rzeczy będzie lało wiecej jak pocisniesz:wink:
Opublikowano 16 Maja 201412 l jak kur.... mozna sie zastanawiac nad spalanie w TDI co za roznica czy spali 6 czy 7...myslalem ,ze ten juz jest rozwiazany 8lat temu.
Opublikowano 16 Maja 201412 l Wzrost czy spadek spalania to czysta matematyka każda modyfikacja nawet podniesienie o 10 koni może spowodować wzrost spalania jak będziemy jeździć z gazem w podłodze, wzrost czy spadek spalania jest związany ściśle z tym jak długo podczas jazdy po trasie się rozpędzamy a jak długo utrzymujemy prędkość ten stosunek jest ważny. Zakładając ze nie zmieniamy stylu jazdy i jeździmy z tymi samymi prędkościami po tasie posiadając większa moc krócej się rozpędzamy a dłużej utrzymujemy prędkość i to cała tajemnica spadku spalania. Przy grubych modach np GTB22 sprawa jest już bardziej złożona:)
Opublikowano 16 Maja 201412 l Autor mam 200koni w tdi. trasa do 120 5-6l, miasto 8 litrow. wystarczy? wystarczy ze od 120 leje wiadrem:hi:
Opublikowano 16 Maja 201412 l wszystko zalezy od tego jak czesto wciskam do deski. wiadomo,ze powyzej 120 opór rośnie bardzo mocno,stad spalanie również. w seri pamietam palil 5l trasa, 7 litrów miasto. mówimy oczywiscie o normalnie jeździe, jak chce sie poscigac lub poswirować po miescie, lub zrobic nawet logi to w baku wir sie zaczyna. komplet logów to z 50zl conajmniej
Opublikowano 16 Maja 201412 l spalanie zależy też od przełożeń skrzyni biegów,osobiście powyżej 120 nie narzekam na drastyczny wzrost spalania
Opublikowano 16 Maja 201412 l W trasie auto mocniejsze napewno spali mniej. Kiedys jechalismy na dwa auta krzysiek1606 golfem 1z ~170km, ja toledo tez 1z seria. U niego wyszlo spalanie 4,5l u mnie 5,2l. Musialem sie nawajchowac zeby nadazyc. Wiec warto poswiecic nawet ten jeden litr spalania w miescie, przynajmniej nie jest sie zawalidroga
Opublikowano 18 Maja 201412 l mi moj afn nie spalił wiecej niz 7,5l a mam jeszcze quattro (turbo AWX, wtryski, program, bez kata)
Opublikowano 19 Maja 201412 l Powiedzcie mi jeszcze jedno chciał bym zmienić intercooler żeby trochę więcej tego powietrza jeszcze brał tylko jaki bo znalazłem od właśnie Passata awx podejdzie taki ? Chodzi mi czy jest mocniejszy od tego co mam w serii ? Jak nie to jaki polecacie bo słyszałem ze od Alfy podchodzi ale nie wiem jakiej i czy to w ogóle prawda