enjoypoznan Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Witam. Chciałbym się dowiedzieć co oprócz samego silnika , turbiny , skrzyni , sterownika będę musiał zmienić chcąc zrobić SWAP z mojego AJM na ASZ 130KM? Czy intercooler jest tej samej wielkości? Z tego co wiem fizycznie wszystko jest to samo.
Dev Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 musisz zrobic z AJM na AWX/AVF ASZ to poprzecznie umieszczony silnik (golf, A3)
enjoypoznan Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2012 A być może pomieszałem oznaczenia. Chodzi o SWAP na silnik 130KM z A4 B6.
Dev Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 turbo, wtryski i program przydałaby sie tez skrzynia biegów
kapete Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 A nie taniej wirusa zaszczepić? No chyba, że silnik to szrot. Robiłem w Ścierze swapa - wszystko miało pasować, a dwa tygodnie zajęło spinanie tego do kupy. Twoja wola.
enjoypoznan Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2012 No skrzynia do tego silnika jest bodajże 6-tka. I oprócz tego nie powinno być żadnych komplikacji? Znaczy się silnik prawdopodobnie szrot. Dlatego jak już to chce włożyć AVF 130KM bo podobno jest lepszy niż AJM. No i trochę więcej mocy przy okazji nie zaszkodzi. Myślałem jeszcze o silniku ARL ale przy tym to już chyba więcej rzeźbienia?
Dev Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 słupek ARL jest taki sam jak w ASZ czy AWX wiec tutaj silnik nie ma znaczenia
Krzysztof Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Witam. Chciałbym się dowiedzieć co oprócz samego silnika , turbiny , skrzyni , sterownika będę musiał zmienić chcąc zrobić SWAP z mojego AJM na ASZ 130KM? Czy intercooler jest tej samej wielkości? Z tego co wiem fizycznie wszystko jest to samo. A co się stało, że chcesz robić swapa? Mój AJM też rozebrany..
enjoypoznan Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2012 A co się stało, że chcesz robić swapa? Ukradli kompresję. Mogę załatwić gotowy silnik z małym przebiegiem. Więc remont obecnego mi się nie opłaca. A Tobie Krzysztof co się stało? Słyszałem niechlubne opinie o AJM-ach. Nie ukrywam że po włożeniu AVF i zawirusowaniu do 150KM byłbym miło pocieszony.
Krzysztof Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 A co się stało, że chcesz robić swapa? Ukradli kompresję. Mogę załatwić gotowy silnik z małym przebiegiem. Więc remont obecnego mi się nie opłaca. A Tobie Krzysztof co się stało? Słyszałem niechlubne opinie o AJM-ach. Nie ukrywam że po włożeniu AVF i zawirusowaniu do 150KM byłbym miło pocieszony. Tulejka na korbie pękła i stukało. Coś tam ma jeszcze powymieniać, zobaczymy. Auto rozłożone czeka u machera na swoją kolej..
Dev Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 mam troche czesci silnikowych do AJM-a :wink4:
Kowi87 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Opublikowano 8 Stycznia 2012 A co się stało, że chcesz robić swapa? Ukradli kompresję. Mogę załatwić gotowy silnik z małym przebiegiem. Więc remont obecnego mi się nie opłaca. A Tobie Krzysztof co się stało? Słyszałem niechlubne opinie o AJM-ach. Nie ukrywam że po włożeniu AVF i zawirusowaniu do 150KM byłbym miło pocieszony. one często w serii prawie tyle mają wkładaj AVF, pare B5 juz z tym silnikiem jeżdzi
enjoypoznan Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2012 To widzę że nie powinno być komplikacji.
kuba84 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Nie powinno być komplikacji a w necie są nawet podpowiedzi jak to zrobić Swap AJM na AW/AVF jest dla bystrzaka prawie P&P http://www.passatplus.de/umbauten/motor2/index.htm
enjoypoznan Opublikowano 9 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2012 Dzięki za link. Widzę że przy tej robocie skrzynka z browarem to podstawa.
kuba84 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Widzę że przy tej robocie skrzynka z browarem to podstawa. jak przy każdej innej modyfikacji
enjoypoznan Opublikowano 9 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2012 Po sofcie byś miał około 170PS A spalanie drastycznie by wzrosło?
mech15 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Po sofcie byś miał około 170PS A spalanie drastycznie by wzrosło? pojemność silnika taka sama więc spalanie drastycznie się nie zmieni...... przy normalnej jeździe, przy pałowaniu będzie wir hehe
Cordii Opublikowano 9 Stycznia 2012 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Jak bedziesz jezdził normalnie to bedzie takie samo a nawet spadnie gdzies z 0,5l. Wkładaj AWX albo AVF wszystko p&p. skrzynie nawet mozesz zostawic ta co masz :good:
Rekomendowane odpowiedzi