Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVJ] Świecący ciągle włącznik awaryjnych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie zuważyłem iż włacznik awaryjnych świeci mi przy zamknietym aucie do tej pory było ok.-po ok. 30 sek. gasł , a teraz zamykając go z pilota/kluczyka raz na jakis czs mignie sobie a tak to sie świeci :( a nie powinien , natomiast jak auto jest nie zamkniete to gaśnie razem z oświetleniem wew. czyli jest ok.

Vag nie pokazuje zadnych błędów

jest kilka ątków ale nie widziałem żadnego konkretnego rozwiązania

Panowie od czego zacząć, co sprawdzić ?

Pozdrawiam colak.

Opublikowano

..nic zero byków :mysli: może w module komfortu cuś jest :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Witam nie tam tez nic nie było sprawdzałem wszystko :([br]Dopisany: 08 Styczeń 2012, 20:06_________________________________________________Witam ponownie ,

Panowie żadnych błędów kieronki,awaryjne dzialają ok , brak błedów odlaczylem nawet akumulator ale tez nic :( ta kontrolka jak przyszedłem po postoju 9h nie swieciła sie ale ja przyjechałem do domu i postał ze 2 h to zamało ona nadal swieci a dokladniej 10sek. swieci i przygasa na 1 sek. i tak w kolko ??

co to moze być??

czekam na podpowiedzi :)

pozdrawiam colak

Opublikowano

a czy ostatnim czasem coś modziłeś autko jakieś dodatkowe oświetlenie?

najlepiej napisz do kolegi Bart-s on jest mistrzem od takich sytuacji :hi:

Opublikowano
  • Autor

Witam

nie nic nie było robione powinno wsio działac :(

ostatnio u mnie sporo pada i może gdzies wilgoc sie dosała i łapie jakąs zware i napewno musi to wystepować jak auto ma aktywny alarm ponieważ jak go nie zamknę z centralki lampka gasnie wraz oświetleniem :)

Opublikowano

Witam

nie nic nie było robione powinno wsio działac :(

ostatnio u mnie sporo pada i może gdzies wilgoc sie dosała i łapie jakąs zware i napewno musi to wystepować jak auto ma aktywny alarm ponieważ jak go nie zamknę z centralki lampka gasnie wraz oświetleniem :)

..zajrzyj pod dywana do modułu komfortu czy tam wilgotno niejest :mysli:

Opublikowano

Wyciągnij włącznik świateł awaryjnych - rozłącz jego wtyczkę i sprawdź czy między pinem 2 i 6 w w/w wtyczce nie ma czasem zwarcia...

Opublikowano
  • Autor

Witam

Ok sprawdzę to czli moduł jest pod nogami kierowcy tak ?

A z wyjeciem tego włącznika świateł awaryjnych to sporo grzebania jest ?

Opublikowano

Witam

Ok sprawdzę to czli moduł jest pod nogami kierowcy tak ?

A z wyjeciem tego włącznika świateł awaryjnych to sporo grzebania jest ?

MK sobie odpuść bo nie ma nic wspólnego z tym włącznikiem - za przycisk awaryjnych odpowiada MCE.

Opublikowano
  • Autor

Witajcie

Bart-s sprawdziłem i modułi wylacznik nadal to samo :( modul może jakis tam nalocik na obudowie w wolniejszej chwili bardziej to sprawdze ale nia było tak bt woda tam stała czy takie tam do środka nie zajzalem :( a wyłacznik i styki jego styki są ok narazie wypiołem włacznik awaryjnych i do momentu znalezienia przyczyny bede jeździl bez niego :) czekam na dalesz pomysły panowie bo ja juz :wallbash:

pozdrawiam [br]Dopisany: 10 Styczeń 2012, 21:18_________________________________________________P.S. a co to jest MCE.?

a i u mnie w włacznku jest 6 bolcy natomiast podpiętae są tylko piny 1,3,4,5albo 1,3,5,6

Opublikowano

MCE to moduł centralnej elektryki znajduje się nad nogami kierowcy

Opublikowano

Spróbuj pokolei wypinać czarne wtyczki od kaset zamków , przy każdym odpięciu zamknij samochód pilotem albo kluczykiem i sprawdz czy gaśnie włącznik - będziesz miał winowajce

Opublikowano
  • Autor

ok kolego dobry pomyśł ale gdzie znajdują sie te czarne wtyczki od zamków by je wypiąć ?? mam nadzie ze nie pod tapicerką drzwi ??? [br]Dopisany: 11 Styczeń 2012, 15:04_________________________________________________witam

panowie macie jescze jakies porady co moze być bo już trace cierpliwość pomalu ???

teraz to nawet ja nie załaczam centralki to sie świeci ten przycisktzn swieci i raz na sek. co 10 sek zgasnie i tak w kólko teraz wypiołem włącznik ale nie ukrywam ze chcialbym dojść co jest grane ???

Opublikowano

Nie grzeb w przycisku, miałem to samo... Odczep tapicerke drzwi , jak odkleisz troche na dole tą osłonke to zobaczysz wtyczke , zacznij od drzwi pasażera zamknij pilotem i patrz na przycisk awaryjnych, potem wepnij i sprawdz tak samo z drzwiami kierowcy. Dowiesz się który zamek niedomaga. U mnie też wszystko sie ładnie gasiło i wyglądało na ok, ale miganie podobno znaczy że moduł nie wchodzi w tryb uśpienia. Mi dodatkowo rozładowywało aku po 24h . Spróbuj tak jak mówie i daj znać

Opublikowano
  • Autor

Ok w week pogrzebię :) i dam znac .

pozdr.[br]Dopisany: 13 Styczeń 2012, 09:21_________________________________________________witam ponownie Panowie

a wiec nie sciagałem tapicetek tylko wypiołem wtyczkę pomiędzy dzwiami a słupkami (drzwi kierowcy) zamknołem otworzyłem i odziwo wsio gra :) podpiołem VAG usunołem błedy pokazało tyko w module brak polaczenia i ten ze przerwane B+ czyli standardowo po odcieciu zasilania i było wszystko oki (ok 40 razy zamykałem i otwierałem )następnie odpaliłem auto, pochodzil , zgasiłem i co znów to samo skubaniec świeci :(:wallbash: I znów wypilem te samą wtyczkę i wpiołem zpowrotem odpaliłem i jest narazie oki ale to nie jest rozwiązanie problemu jutro jak znów bedzie świecił to wypne inną wtycze i zobacze jak nie pomoże to znaczy ze coś w dzwiach kierowcy sie dzieje

no chyba ze macie inne pomysły, badz wiedze na ten temat ???

pozdrawiam colak.

Opublikowano

z tego co piszesz prawdopodobnie masz walnięte kabelki pomiędzy drzwiami a słupkiem jak poruszałeś było na jakiś czas dobrze sprawdź te kabelki zwłaszcza że często się łamią w naszych autkach

Opublikowano
  • Autor

oki dziś obizolowałem drzwi kierowcy ale nie pomogło w tyg może resztę dam radę faktycznie nie za ładnie to wygląda :([br]Dopisany: 14 Styczeń 2012, 19:36_________________________________________________Witam Panowie ,

Panowie nie mam juz siły z tym świecącym (mrugajacym) awaryjnym.

1)na Vag-u nigdzie nic nie pokazuję

2)przewody wszęszdzie poizolowane tam gdzie tego wymagało miedzy dzwiami a słupkami tył byl ok natomiast przd poprawiałem.

3)dostalem sie do modułu komfortu suchutko złącza wszystkie pieknie wygladaja wiec ok modul z koncowką AD

a sprawa wygląda następujaco robi jak chce raz jest ok raz mruga sobie w poniedzoialek bylo żle, przez te 3 dni nie jeździłem nigdzie dziś odziwo było oki ole wziołem sie za te przewody, moduł i bylo oki ale postało auto ok 6 godz. i pupa :(:wallbash: wstawiłem go do garażu zamknołem i czekam i co świeci sobie :kwasny:

Pany co jeszcze mam sprawdzić ????

Pozdrawiam colak .

Opublikowano

Ja ciągle walcze z zamkiem, bardziej obstawiałbym wtyczkę/ elektronike zamka niż przewody. Sprawdź czy nie ma wilgoci na plastiku, u mnie jest cały w kropelkach po deszczu, uszczelnie silikonem i będę sprawdzał czy mu przejdzie. Daj znać jak coś wymyślisz :) Po wypęciu i wpięciu wtyczki zamka też przestaje migać na pare dni.

Opublikowano

Koledzy też borykałem się z tym problemem u mnie winny był zamek drzwi kierowcy (zimne luty).

Trochę to dziwne, że na VAG-u nic :mysli:

Przyczyn może być wiele ale jeżeli masz kable w słupkach ok to może lepiej przyjrzeć się zamkom w drzwiach.

Dodam tylko, że jak przyjdą większe mrozy to możesz mieć problem z odpaleniem furki po np. 20h. U mnie podczas mrugania tegoż włącznika i zamknięciu auta MK pobierał ok. 1,5 A :confused4: (normalnie ok 0,4 A) nie przechodził w tryb uśpienia.

Opublikowano
  • Autor

witam

kolego dexter400 u nie jest ok po po przyjechaniu kawałka znów mruga czyli od razu praktycznie no może w tyg znajde czas i zwale tapicerkę i zobaczę co ram jest grane ale zeby bledu nie było ?? jesli tam mikro styk to by wywalilo praawa a tu nic , woda jest widoczna w kostce pomiędzy słuppkiem a drzwiami ale raczej wilgotno tam jest, ale wszystko jest w smarze wiec zwarcia nie powinno być . muszę zalatwić sobie miernik i sprawdzić jaki jest pobor prądu i wtedy może wzystkie obwody na bezpiecznikach posprawdzam bo zauważylem ze faktycznie po nocy to auto ciężej kręci :(

oki to jak coś wymyslimy to piszemy

pozdr.