stefko25 Opublikowano 30 Marca 2008 Opublikowano 30 Marca 2008 Witam - mam do was pytanko -kupilem kilka dni temu autko i okazalo sie ze bylo pukniete ( brak poduszi - zaslepka itp) - na pierwszy rzut oka stan idealny no ale po glebszych analizach wyszla prawda. Fakt ten wlasciwie bardzo mnie nie zmartwil bo autko ma juz swoje lata i mial prawo miec wypadek. Problem mam natomiast z pasem kierowcy - nie chce sie zwijac ani rozwijac . Czy to oznacza ze wystrzelil pirotechniczny napinacz pasa ? - czy mozna ten pas odblokowac ? - a moze nalezy wlozyc nowy pas ? - ewenetualnie jak to zrobic ------------- z gory dziekuje za pomoc - PS - jeszcze jedna sprawa - czy da sie uruchomic klakson w autku skoro mam zaslepke zamiast airbagu ???- Z gory dziekuje za pomoc * prosimy o stosowanie prefixu właściwego dla pojazdu, o którym piszesz w wątku (prefix uzupełniony) [Musashi]
Musashi Opublikowano 30 Marca 2008 Opublikowano 30 Marca 2008 pas do wymiany. pasow bezpieczenstwa sie nie naprawia dla wlasnego bezpieczenstwa. zakup uzywanych tez nalezy dokonac ostroznie poniewaz moga byc juz wystrzelone.
basen Opublikowano 31 Marca 2008 Opublikowano 31 Marca 2008 a moze pas jest zamontowany pod zlym kontem? sprawdz to.
audia4s4 Opublikowano 31 Marca 2008 Opublikowano 31 Marca 2008 A ja mam speca co naprawia takie pasy, najlepiej to kup używane bo nowe to pewnie kosmiczna cena
piotr.gamon Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Prawdopodobnie wystrzelone. Rozmawiałem ostatnio z moim znajomym blacharzem który mówił że w niektórych autach są dośc czułe czujniki pasów i nie raz zdarza się tak że nawet przy drobnej stłuczce pasy strzelają a poduszka nie. Kolega Musashi ma racje na pasachsię nie oszczędza bo mogą ratowa życie
makowski85 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Też myślałem że mam wystrzelony pas. rozebrałem boczek przykrywający pas, poluzowałem śrubę, dostał lekko młotkiem i działa.
lelus_DT Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 pas bezpieczenstwa po wystrzeleniu mozna odblkokowac tak aby sie rozwijal i zwijal ale wrazie W on nigdy nie zadziala , wiec nie masz na co czekac tylko szukaj innego, dobrego "pasa"
stefko25 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Pas wymieniony - stary poprostu sie zacinal - mozna go bylo odblokowac ale po szarpnieciu znowu sie blokowal Pas wymienilem od Lifta - trzeba bylo wygiac jeden malutki zaczep i wszystko sie spasowalo - cena 150 zl
sako72 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Ja też miałem problem z pasem kierowcy ale po rozebraniu tych plastików i PRAWIDŁOWYM z złożeniu wszystko działa jak ta lala. Główny problem polegał na tym, iż plastik odpowiedzialny za wysokość położenia pasa - chodzi o regulację - nie spełniał do końca swojej funkcji. Także jeżeli ktoś ma problem z nierozwijającym się i nie zwijającym pasem i jednocześnie jest problem z regulacją wysokości pasa to tylko i wyłącznie złe złożenie plastików - 10 minut "roboty" i już ok
street23player Opublikowano 18 Listopada 2008 Opublikowano 18 Listopada 2008 Cześć, sako72 mógłbyś dać kilka wskazówek jak rozebrać te plastiki ? Mam tam jakiegoś brzdęczka ,a nie wiem jak sie za to zabrać. Pozdrawiam
MarcinS4 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Opublikowano 10 Grudnia 2008 Witam na 100 % wystrzeliły pas na allegro kosztuje 100 zł odkręcasz osłonę progu sciągasz osłonę słupka kluczem do kół odkręcasz pas podpinasz zieloną wtyczkę i jest ok a następnie wymieniasz sterownik air-beg albo reset za 250 zł Pozdrawiam
tomasz-gorz Opublikowano 10 Grudnia 2008 Opublikowano 10 Grudnia 2008 a jak dostac sie do pasa z tyłu? chciałem wymienic na nowy, tylko nie wiem jak go wykrecic;/
Rekomendowane odpowiedzi