Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Nierozwijajacy sie ani zwijajacy pas bezpieczenstwa kierowcy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam - mam do was pytanko -kupilem kilka dni temu autko i okazalo sie ze bylo pukniete ( brak poduszi - zaslepka itp) - na pierwszy rzut oka stan idealny no ale po glebszych analizach wyszla prawda. Fakt ten wlasciwie bardzo mnie nie zmartwil bo autko ma juz swoje lata i mial prawo miec wypadek. Problem mam natomiast z pasem kierowcy - nie chce sie zwijac ani rozwijac . Czy to oznacza ze wystrzelil pirotechniczny napinacz pasa ? - czy mozna ten pas odblokowac ? - a moze nalezy wlozyc nowy pas ? - ewenetualnie jak to zrobic ------------- z gory dziekuje za pomoc - PS - jeszcze jedna sprawa - czy da sie uruchomic klakson w autku skoro mam zaslepke zamiast airbagu ???- Z gory dziekuje za pomoc

* prosimy o stosowanie prefixu właściwego dla pojazdu, o którym piszesz w wątku (prefix uzupełniony) [Musashi]

Opublikowano

pas do wymiany. pasow bezpieczenstwa sie nie naprawia dla wlasnego bezpieczenstwa.

zakup uzywanych tez nalezy dokonac ostroznie poniewaz moga byc juz wystrzelone.

Opublikowano

a moze pas jest zamontowany pod zlym kontem? sprawdz to. :evil:

Opublikowano

A ja mam speca co naprawia takie pasy, najlepiej to kup używane bo nowe to pewnie kosmiczna cena :mysli:

Opublikowano

Prawdopodobnie wystrzelone. Rozmawiałem ostatnio z moim znajomym blacharzem który mówił że w niektórych autach są dośc czułe czujniki pasów i nie raz zdarza się tak że nawet przy drobnej stłuczce pasy strzelają a poduszka nie.

Kolega Musashi ma racje na pasachsię nie oszczędza bo mogą ratowa życie

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Też myślałem że mam wystrzelony pas. rozebrałem boczek przykrywający pas, poluzowałem śrubę, dostał lekko młotkiem i działa.

Opublikowano

pas bezpieczenstwa po wystrzeleniu mozna odblkokowac tak aby sie rozwijal i zwijal ale wrazie W on nigdy nie zadziala , wiec nie masz na co czekac tylko szukaj innego, dobrego "pasa" :)

Opublikowano
  • Autor

Pas wymieniony - stary poprostu sie zacinal - mozna go bylo odblokowac ale po szarpnieciu znowu sie blokowal

Pas wymienilem od Lifta - trzeba bylo wygiac jeden malutki zaczep i wszystko sie spasowalo - cena 150 zl

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ja też miałem problem z pasem kierowcy ale po rozebraniu tych plastików i PRAWIDŁOWYM z :naughty: złożeniu wszystko działa jak ta lala. Główny problem polegał na tym, iż plastik odpowiedzialny za wysokość położenia pasa - chodzi o regulację - nie spełniał do końca swojej funkcji. Także jeżeli ktoś ma problem z nierozwijającym się i nie zwijającym pasem i jednocześnie jest problem z regulacją wysokości pasa to tylko i wyłącznie złe złożenie plastików - 10 minut "roboty" i już ok :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć, sako72 mógłbyś dać kilka wskazówek jak rozebrać te plastiki ? Mam tam jakiegoś brzdęczka

:banan3: ,a nie wiem jak sie za to zabrać. Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam na 100 % wystrzeliły pas na allegro kosztuje 100 zł odkręcasz osłonę progu sciągasz osłonę słupka kluczem do kół odkręcasz pas podpinasz zieloną wtyczkę i jest ok a następnie wymieniasz sterownik air-beg albo reset za 250 zł Pozdrawiam :good:

Opublikowano

a jak dostac sie do pasa z tyłu? chciałem wymienic na nowy, tylko nie wiem jak go wykrecic;/