Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Przebieg montażu instalacji LPG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam szanowne grono forumowiczow

pytanie dosc nietypowe...

jak przebiega montaz gazu w A4 B5

widzial moze ktos jak wyglada to krok po kroku lub chociaz z grubsza co beda rozbierac itd

przedewszystkim interesuje mnie czy do tego wszystkiego bedzie potrzebne sciaganie przodu tak jak w przypadku rozrządu?

Opublikowano

Nie trzeba ściągać przodu, za to warto ściągnąć kolektor w celu dobrych nawiertów.

Opublikowano

nic nie sciagają kolego możesz przed instalką podrzucić im kpl nowych świec jak nie wymieniałeś wcześniej i zrobić miejsce na kolo zapasowe w baganikiu :D

Opublikowano
  • Autor

swiece wymienialem zaraz po kupnie auta na NGK, maja przejechane zaledwie 10tys km to chyba nie bedzie potrzeby je wymieniac?

a co do tego kolektoru to raczej gazownik bedzie wiedzial o tym ze trzeba go sciagnac, czy raczej mu o tym "powiedziec i patrzec na ręce"

co do bagażnika to zawsze panuje w nim ład i porządek :decayed:

Opublikowano

U mnie zainstalowano butlę cylindryczną 60l za tylnymi siedzeniami. Koło zapasowe jest na swoim miejscu, bo butla jest dość wąska :) Siedzenie i tak się nie odchyla, więc wydaje mi się to rozwiazaniem idealnym.

Opublikowano

ja też mam butle zamiast w kole za oparciem mam koło... pełnowymiarowe a dużo śmigam w trasy i tak już kupiłem :) gdzie zakładasz gaz kolego ?? jakie koszty?? to jak 10 000 tys to nie ma co ruszać :)

Opublikowano
  • Autor

miejscowosc Kwiatkowka przed Tomaszowem Maz. firma TOMGAZ, kilku forumowiczow pisalo ze warto, pozniej okazalo sie ze kilku moich znajomych rowniez tam zakladalo i sa zadowoleni...

koszta. 2tys zl firmy STAG4

ale badz co badz obawy zwiazane z montazem zawsze są

Opublikowano

gazownik bedzie wiedzial o tym ze trzeba go sciagnac, czy raczej mu o tym "powiedziec i patrzec na ręce"

[/qute] myslz ze jednak bedzie wiedzial co robic :gwizdanie: tez slyszalem o nich i slyszalem duzo dobrego :good:

Opublikowano
  • Autor

no to juz jestem spokojny

jak wroce wieczorem dam znac jak poszlo

no ja juz jestem po...

jak narazie jest ok i nie zaluje, absolutnie nie ma zadnej roznicy w jezdzie na LPG jak i na PB, montaz trwal niecale 3 godziny ale wszystko panowie robili fachowo i sprawnie, co dalej czas (km) pokaze

Opublikowano

3 godz.? :gwizdanie:

możesz zrobić zdjęcia? żeby było też widać jak są nawierty zrobione

Opublikowano

no ja juz jestem po...

jak narazie jest ok i nie zaluje, absolutnie nie ma zadnej roznicy w jezdzie na LPG jak i na PB, montaz trwal niecale 3 godziny ale wszystko panowie robili fachowo i sprawnie, co dalej czas (km) pokaze

Po prostu mistrzostwo, 3godz na montaż i regulację w trasie:), pochwal się kto jest taki szybki.

Ciekawe jak szybko do nich wrócisz i ile jeszcze razy na regulację.

Opublikowano
  • Autor
pochwal się kto jest taki szybki.

Ciekawe jak szybko do nich wrócisz i ile jeszcze razy na regulację.

przeczytaj caly watek to sie dowiesz kto jest taki "szybki"

i skad ta ironia w tym ze do nich szybko wroce :wallbash:

czekalem na miejscu i widzialem ze panowie sie nie opierd...li a robili we trojke

[br]Dopisany: 19 Styczeń 2012, 22:03_________________________________________________

3 godz.? :gwizdanie:

możesz zrobić zdjęcia? żeby było też widać jak są nawierty zrobione

nie mam takiej mozliwosci jak teraz juz wszystko jest poskladane[br]Dopisany: 19 Styczeń 2012, 22:06_________________________________________________Slawek84 chciales zdjecie ogolne pod maska prosze bardzo:

dsc00138kjk.jpg

chociaz nie wiem co ty chcesz tu zobaczyc

Opublikowano

Kurcze 3 h nawet w trzech .... :mysli:

Z tym ze monter wie ze kolektor sie zdejmuje to bym uwazal.

Sa tacy co twierdza ze opilki sie wypala :cool1:

A potem maly klopot.

Generalnie szybko wystroili, pewnie wgranie standard mapy, przejazdzka, wszystko gra i ok.

Powinno sie zebrac pelne mapy, przeanalizowac, wprowadzoc korekty i wtedy kolejna analiza.

I silnik smga jak na benzynce

Opublikowano
  • Autor

tak tez wlasnie jest- pisalem juz nie widze jak dotad zadnej roznicy pomiedzy PB a LPG...

co dalej to sie okaze

po przejechaniu tys km mam do nich podjechac jeszcze

Opublikowano

U mnie BRC kładli coś około 6-7h we dwóch. Jeden wszystko pod machą a drugi butla i kable do przodu.... Od czerwca żadnego problemu.

Opublikowano

tak tez wlasnie jest- pisalem juz nie widze jak dotad zadnej roznicy pomiedzy PB a LPG...

co dalej to sie okaze

Sczerze współczuję instalacji zamontowanej w 3 godziny.

Kolektor na 100% nie ściągany a jest aluminiowy i ma dość gróbe ścianki,

a wszystkie opiłki aluminiowe poszły w komore spalania.

No i nie opowiadaj, że chodzi jak na benzynce, bo po 3 godzinach montażu i z tymi wtryskiwaczami to nigdy nie będzie jak na benzynce, a z czasem będzie gorzej i gorzej aż się wtryski wyłożą na plecy.

Potem bedziesz szukał jakiegoś dobrego gazownika, żeby to wszystko ogarnął i zapłacisz jeszcze raz.

Taka jest rzeczywistość, ale ludzie nie chcą sie do niej przyznawać bo jest bolesna.

http://lpg-forum.pl/viewtopic.php?t=15921

Tu są fotki z montaży w A6 1.8T

Opublikowano

kolego zerkonij na mojego posta wyzej :cool1:.... ja pisze o tym jak trzeba wystroic i ze te 3 godz to malo .... Cacek zacytowal koncowke mojej wypowiedzi.

co dalej to sie okaze

Sczerze współczuję instalacji zamontowanej w 3 godziny.

Kolektor na 100% nie ściągany a jest aluminiowy i ma dość gróbe ścianki,

a wszystkie opiłki aluminiowe poszły w komore spalania.

No i nie opowiadaj, że chodzi jak na benzynce, bo po 3 godzinach montażu i z tymi wtryskiwaczami to nigdy nie będzie jak na benzynce, a z czasem będzie gorzej i gorzej aż się wtryski wyłożą na plecy.

Potem bedziesz szukał jakiegoś dobrego gazownika, żeby to wszystko ogarnął i zapłacisz jeszcze raz.

Taka jest rzeczywistość, ale ludzie nie chcą sie do niej przyznawać bo jest bolesna.

http://lpg-forum.pl/viewtopic.php?t=15921

Tu są fotki z montaży w A6 1.8T

Opublikowano
  • Autor

fassi1 skad ta pewnosc ze na 100% nie wymontowali kolektoru?

co do nie opowiadania jak silnik chodzi, hmmm mysle ze wiem najlepiej jak bylo.... jak jest teraz na LPG...

jak bedzie? czas pokaze, ale slyszac opinie o firmie w ktorej to robilem moge stwierdzic ze bedzie ok.

po krotkiej rozmowie z wlascicielem okazalo sie calkiem przypadkiem ze montowal on gaz u wielu moich znajomych czego sam nie wiedzialem na poczatku, ponadto na placu staly i czekaly juz na odbior dwie audi jedna A4 B6 druga wlasnie A6 C5 obie 1,8T

gosc mowi ze przerobili ich juz dziesiatki, wiec to moze on nich dobrze swiadczyc

:hi:

Opublikowano

fassi1 skad ta pewnosc ze na 100% nie wymontowali kolektoru?

co do nie opowiadania jak silnik chodzi, hmmm mysle ze wiem najlepiej jak bylo.... jak jest teraz na LPG...

jak bedzie? czas pokaze, ale slyszac opinie o firmie w ktorej to robilem moge stwierdzic ze bedzie ok.

po krotkiej rozmowie z wlascicielem okazalo sie calkiem przypadkiem ze montowal on gaz u wielu moich znajomych czego sam nie wiedzialem na poczatku, ponadto na placu staly i czekaly juz na odbior dwie audi jedna A4 B6 druga wlasnie A6 C5 obie 1,8T

gosc mowi ze przerobili ich juz dziesiatki, wiec to moze on nich dobrze swiadczyc

:hi:

Wiem, bo sam mam styczność z montażem LPG i kilka tych aut też zagazowałem i wystroiłem i wiem ile zajmuje zdjęcie kolektora i gdzie podłącza sie reduktor do układu chłodzenia.

Ściągnij tą obudowę plastikową i porób dokładne fotki całego montażu i wklej do tematu.

Opublikowano
  • Autor

fotke po zdjeciu obudowy silnika nie ma problemu.

jakie jeszcze? jak to z przebiegu instalacji? przeciez nie stalem nad nimi z aparatem fotograficznym :polew: