czarny Opublikowano 1 Lutego 2012 Opublikowano 1 Lutego 2012 ty widze błyszczysz jak woda w klozecie jak można sobie mapę wybrac? mape to w księgarni się dobiera a by chip był przygotowany i dopasowany do stanu technicznego auta nalezy zmodyfikować istniejący, już nie wspomne o hamowni poczytaj na internecie co myślą doświadczeni i znający temat CHIP TUNINGU ludzie ale cóż jeśli nie zastanawia cię dlaczego 300 zł zapłaciłeś a rogal ecu aligator zadają więcej może wiesz co zrób sonde kto na forum wgrywał gotowce a kto ma profesionalny chip tuning a po za tym to pomyśl logicznie dlaczego właściciele aut robią tys km bez kłopotów i bez niczego, jadą do znanych firm a nie do stodoły na chip za 300 zł :notworthy: i ile masz niby km i nm? jaka była seria w jakiej kondycji jest silnik wiesz może? POCZYTAJ!!!/color] http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=218342 pierwsza strona na allegro, wypowiadał się akurat kolega tez z naszego forum dario, jakie wnioski wyciągniesz jak żadnych to już lepiej nic nie pisz, bo jak czytam takie coś to nic tylko :wallbash:
puzzel1 Opublikowano 1 Lutego 2012 Opublikowano 1 Lutego 2012 ty widze błyszczysz jak woda w klozecie jak można sobie mapę wybrac? mape to w księgarni się dobiera a by chip był przygotowany i dopasowany do stanu technicznego auta nalezy zmodyfikować istniejący, już nie wspomne o hamowni poczytaj na internecie co myślą doświadczeni i znający temat CHIP TUNINGU ludzie ale cóż jeśli nie zastanawia cię dlaczego 300 zł zapłaciłeś a rogal ecu aligator zadają więcej może wiesz co zrób sonde kto na forum wgrywał gotowce a kto ma profesionalny chip tuning a po za tym to pomyśl logicznie dlaczego właściciele aut robią tys km bez kłopotów i bez niczego, jadą do znanych firm a nie do stodoły na chip za 300 zł :notworthy: i ile masz niby km i nm? jaka była seria w jakiej kondycji jest silnik wiesz może? POCZYTAJ!!!/color] http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=218342 pierwsza strona na allegro, wypowiadał się akurat kolega tez z naszego forum dario, jakie wnioski wyciągniesz jak żadnych to już lepiej nic nie pisz, bo jak czytam takie coś to nic tylko :wallbash: Zle sie wyrazilem, chodzilo mi o dobór przedziału obrotów, od którego turbo ma najlepiej ciągnąć, nie dostając przy tym po tylku Napisałem już, że każdy robi za tyle, za ile mu się podoba. I zapewniam Cie ze nie bylo to robione w stodole Nie odezwałbym się w tym temacie, gdyby nie fakt, że 50% właścicieli 1z z forum a80 ma chipa od Mariusza, zachwalając go w niebiosa. z mojej strony tyle w tym temacie, pogadać mozna na pw, a nie spamować tu bez sensu
szogun0 Opublikowano 4 Lutego 2012 Opublikowano 4 Lutego 2012 sam sobie wybierał mapę, kilka minut i chips wgrany Trzeba by się jeszcze choć trochę ogarniać w temacie, coby mapy wybierać.
Cordii Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 Też polecam CTR chlopaki naprawde znaja sie na rzeczy. Poprzedniego afn na brd, fmic, 230 i przelocie u nich robilem, teraz bede stroił AVF na caha, fmic.
crocos Opublikowano 18 Lutego 2012 Opublikowano 18 Lutego 2012 w Kłodzku jest jeszcze jeden kolega co robi czip w swoim warsztacie znany z klubu audi 80 a ja u niego robiłem oto namiar jakby ktoś potrzebował 608011662 Piotr (solskier) w dziale wykresy pod nazwą "Golf 1,9TDI AHF - "GOTOWIEC" http://www.soft-tuning.pl/wykresy2 moża zobaczyć jak wyglądał mod który ostatnio przyjechał do mnie na poprawke ....wtyczka od kompa połamana,soft wpakowany z seata ,batory z tyłu że smuga sadzy zostawała na asfalcie ....a to czego już nie zniósł właściciel ...palił jak smok kolego, czy ten Golf przyjechał właśnie od tego klienta podanego wyżej (608011662)? Co to za koleś, gdzie ma warsztat?
Dranek Opublikowano 29 Lutego 2012 Opublikowano 29 Lutego 2012 No ja się też wybieram do Soft-Tuning w Kłodzku już w ten piątek. Kilka miechów temu włożyłem pompki od 2.0 Tdi z końcówką BK. Zaczął trochę więcej palić i zdecydowałem się na korektę i zarazem programik. Ciekawe jaki będzie wykres....
crocos Opublikowano 29 Lutego 2012 Opublikowano 29 Lutego 2012 Dranek, pochwal się jakie masz auto? Jakie zmiany?
Dranek Opublikowano 29 Lutego 2012 Opublikowano 29 Lutego 2012 Dranek, pochwal się jakie masz auto? Jakie zmiany? Mam seryjne 1.9 Tdi AWX 131KM, ale wiadomo że z czasem chciałoby się więcej i więcej. Kiedyś chipowałem A3 i byłem bardzo zadowolony z wyników, jakbym wsiadł w nowe auto. Mam nadzieję, że tym razem będzie to samo. Co do innych zmian\modów..... było ich pełno ale wewnątrz auta, także nie będę robił OT. Jak zrobię wirusa w piątek to wkleję wykres.
crocos Opublikowano 29 Lutego 2012 Opublikowano 29 Lutego 2012 czekamy u mnie (AVG) padło turbo, szczęście w nieszczęściu jest takie, że w sobotę odbieram 17tke z AWXa, wywalam kata no i będzie jakieś strojenie. Jednak dalszych modów raczej nie przewiduję...
Gacek51 Opublikowano 29 Lutego 2012 Opublikowano 29 Lutego 2012 Panowie,zapisywać się na grupowy do EcuProjekt ,a nie samowolke tu odstawiacie.
HARIBO Opublikowano 4 Marca 2012 Autor Opublikowano 4 Marca 2012 Po tym co sie naczytałem dołoże troche sianka i zrobie gdzies w jakiejs firmie a nie w przydomowych garażach samowolką. Mam pytanie czy ktoś ma AFNa z wymienionymi wtryskami na 216stki po czipie jak to wychodzi jakie wrażenia i wogole czy ktoś może coś o tym powiedzieć
Frimuś Opublikowano 4 Marca 2012 Opublikowano 4 Marca 2012 podepne sie do pytania kolegi HARIBO sam szykuje zakup 216-stek i do Ecu-Projekt si ewybieram.
Dranek Opublikowano 7 Marca 2012 Opublikowano 7 Marca 2012 Tak jak obiecałem wklejam wykres. W serii miał 129,8KM, czyli pompowtryski od 2.0TDI nic nie dają... Chodziło mi o bezpieczny program i taki dostałem. 26 KM i 66Nm wystarcza w zupełności. Polecam tunera z fachowość i pełne wytłumaczenie mi kwestii związanych z chiptuningiem. Uploaded with ImageShack.us
ghost2255 Opublikowano 7 Marca 2012 Opublikowano 7 Marca 2012 Jak ktoś chce pojechać 100km od Wrocławia, pod Pleszew to polecam GOODHOPE. Robiłem soft w BORZE AGR+216. Pierwotnie wrzuciłem po taniości gotowca i rzeczywiście był przyrost, ale po programie z prawdziwego zdarzenia dopiero zobaczyłem jak auto powinno jechać. Szczerze polecam.
Rekomendowane odpowiedzi