Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Mój pierwszy log

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Moj pierwszy Log Audi Małysz 2001r 96kw

tylko na postoju logi 000 , 003 , 011

Niestety temperatura silnika nie osiaga mi 90 c :/ juz zamowilem termostat i czujnik

Moze ktos mi powie czy jak narazie wszystko ok

z gory dzieki

Grupy: 000 - http://vaglog.rtnet.pl/gacekmen1_69827.html

Grupy: 003 - http://vaglog.rtnet.pl/gacekmen1_69828.html

Grupy: 011 - http://vaglog.rtnet.pl/gacekmen1_69829.html

Log (0 - 000)

Log (1 - 003)

Log (2 - 011)

Opublikowano

Nikt nie ma czarodziejskiej kuli, aby z 3 logów statycznych, z których jeden jest źle wykonany, ocenić stan podzespołów w twoim aucie.

Potrzebny jest komplet logów.

Opublikowano
  • Autor

no wlasnie dlatego w temacie napisalem &poprawnie?& bo niewiedzialem , czytalem instrukcje na forum i tam pisalo zeby wpisac 000 003 i 011 a 004 nie dla silnikow awx na postoju wiec to sprawdzilem :D a czemu jeden niepoprawnie ? cos zle zrobilem ? i moze mi ktos powiedziec ktore dokladnie logi mam sprawdzac od 000 po koleji ? 001 002 ? do jakiej liczby ?

Opublikowano

Na postoju (auto musi mieć przynajmniej te 85st.C na kanale 007 ostatnia kolumna) robisz:

1. Logi statyczne: 001, 003 (po uprzednim przegazowaniu do 3500obr.), 004, 007, 010, 013, 018, 023

2. Logi BS (wchodzisz w dany kanał i klikasz przycisk na vagu BS) i logujesz: 003, 011

3. Logi dynamiczne (na 3 biegu od 1500obr. wciskasz start na danym logu, aby zapisać i wciskasz gaz do dechy - do 4200obr.) i logujesz: 003, 004, 008, 010, 011

Tyle wystarczy :>

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Zrobilem wedlug twojej instrukcji , tym razem dobrze ?

Logi Statyczne - przegazowalem ja do ok 3,5tys obrot.

Log (0 - 013,018,023)

Log (1 - 004,007,010)

Log (2 - 001)

Log (3 - 001,003,004)

Logi BS

Log (0 - 003)

Log (1 - 011)

logi podczas jazdy

na 3 biegu od ok 1,5 do 4,2tys. obr.

Log (0 - 003,004,008,003,004,008)

Log (1 - 010,011,008)

Opublikowano
  • Autor

a jakie powinny byc ? pompeczki do wymiany ? czy jeszcze pochulam na nich troszeczke ? ps Turbo pozyje jeszcze kapeczke ? Ewentualnie ktory wtrysk do wymiany czy wszystkie bo slyszalem ze jak pada jeden to wszystkie do wymiany , w sumie autko mi nie kopci i dobrze sie zbiera , ale lepiej podleczyc zanim cos mi padnie

Opublikowano

turbo chodzi ok.

patrzac na parametry bipow to jak dla awx sa slabe.Ale dolej specyfika jakiegos i jezdzij

Opublikowano

Kup Motul Clean Diesel i wlej do paliwa i zobacz za jakieś 1000km jak się zmieniły odczyty 013 i 023.

Silnik dobrze pracuje?Spalanie nie za duże?Jak pali w zimie?

Opublikowano
  • Autor

Silnik wydaje mi sie ze dobrze, pali ok , spalanie znam tylko trybu mieszanego 7l. jak jade gdzies dalej na tempomacie to 5l. przy stowce , kupilem "STP czysci wtryski DIESLA" i nalalem calosc do baku ktory mial tylko jedna kreseczke paliwa niewiem moze ok 25litrow, pozniej jak to wyjezdze zatankuje do pelna i znowu doleje taki specyfik , zjezdze caly bak i wtedy zrobie logi , wlasnie wydaje mi sie ze jak jezdze AVF szwagra to idzie lepiej , wymienilem ostatnio kompletny rozrzad z pompa wody i wlalem castrola 5w30 i wydaje mi sie ze silnik glosniej pracuje , Turbo dziura jest duża ale moze mi sie wydaje bo zawsze jezdzilem b5 w benzynie bez turbo wiec dziury niebylo ,no niewiem zloguje za jakis czas i spytam was koledzy czy sie poprawilo

Opublikowano

całe opakowanie STP zalewa się na cały zbiornik co 4-5 tysięcy km także nie przesadzaj, zawsze można spróbować przeczyścić wtryski łącznie z wymianą oringów i uszczelek :wink:

Opublikowano
  • Autor

Przeczyścić ? myslalem ze to czyszczenie jest traktowane jako regeneracji po 400zl od sztuki , jak samemu mozna to przeczyscic ? chyba bardziej popsuc :/ zalalem STP :) zobaczymy co bedzie to bedzie :)

Opublikowano

Trzeba wyciągnąć pompki,dać je do specjalnego warsztatu,który sprawdzi je na maszynie pomiarowej,przeczyści,ewentualnie wymieni końcówkę PD lub uszczelni rdzeń,potem nowe oringi i nowe śrubki i powinno być idealnie.

Opublikowano
  • Autor

Znasz kogos z forum zaufanego ,godnego polecenia ? najlepiej wojewodztwo lubuskie , bo sam ich nie wykrece , a znowu dac komus zeby ktos je odkrecal i spartaczyl cala robote to nie sztuka , wlalem ten STP i polatalem troche na 3 biegu - 5tysiecy obrotow rowno i wskazowska staje w miejscu na 3 biegu :D chcialem go troche przegazowac , jeszcze jedno , przegazowalem na postoju auto do 5tysiecy puscilem gaz i auto zaczelo sie trząść :/ dopiero jak ruszylem i przejechalem kawalek przestalo , mysle ze to moze byc ten wina dwumasa , a dopiero co wymienialem sprzeglo na nowke LUK :/ mogli miechanicy sprawdzic tez dwumasa no chyba ze to jakas inna przyczyna ,ale stalo mi sie jak narazie tylko raz tak

Opublikowano
gacekmen1 jak nam gust to szukasz dziury w całym. Ten 4 wtrysk fakt ma duże wskazania w porównaniu z pozostałymi, ale to nie tragedia, a te trzęsienie może być też od jakiejś poduszki pod silnikiem. Jak by padł Ci dwumas to auto by telepało non stop a nie raz na czas.
Opublikowano
  • Autor

Dobra ok , bede jezdzic dopoki sie cos nie posypie , dobre jest wrogiem lepszego , od kilku miesiecy mam ciagle kontrolke zuzytych okladzin hamulcowych , probowwalem juz wszystkiego ale wyglada na to ze padniety sterownik ABS

Wednesday, 04 April 2012, 17:02:34

VAG-COM Version: Release 409.1-US

Control Module Part Number: 8E0 614 517

Component and/or Version: ABS/ESP front D1320

Software Coding: 04255

Work Shop Code: WSC 46264

2 Faults Found:

01206 - Signal for Duration of Ignition: OFF

27-10 - Implausible Signal - Intermittent

01826 - Shareware Version. To Decode all DTCs

35-10 - Please Register/Activate - Intermittent

---------------------------------------------------------------------------

Jestem w stanie sam zaprogramowac od nowa sterownik ?? jakis watek ?