Marcin_G Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 Hej czy jeśli chodzi o kodowanie oświetlenia klamki oraz czerwonej i białej lampi wystarczy w Byte 1 zaznaczyć: Door Warning Lights installed oraz Interior Door Handle Illumination installed czy trzeba ręczni coś zmieniać/wpisać
cronix Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 Jak dla mnie trochę przesadzone ale gdyby zostawić jedynie podświetlanie w listwach bocznych to chyba całkiem ciekawie, reszta już chyba zbędna [emoji4] A czym różnią się poliftowe? Tym pokrętłem chromowanym jedynie?Dokładnie. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
the_beast Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 1 godzinę temu, Marcin_G napisał: Hej czy jeśli chodzi o kodowanie oświetlenia klamki oraz czerwonej i białej lampi wystarczy w Byte 1 zaznaczyć: Door Warning Lights installed oraz Interior Door Handle Illumination installed czy trzeba ręczni coś zmieniać/wpisać Ręcznie trzeba pozaznaczać "ptaszki" przy opcjach oświetlenia boczków. Ja robiłem to osobno na każdy boczek, łącząc się z poszczególnym sterownikiem wszystkich drzwi.
cronix Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 Hej czy jeśli chodzi o kodowanie oświetlenia klamki oraz czerwonej i białej lampi wystarczy w Byte 1 zaznaczyć: Door Warning Lights installed oraz Interior Door Handle Illumination installed czy trzeba ręczni coś zmieniać/wpisać Tutaj wszystko opisane - lampka biała, czerwona, klamka, ambient, kierunek. Oczywiście sterowniki w drzwiach muszą to obsłużyć jeszcze. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Marcin_G Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 25 minut temu, cronix napisał: Tutaj wszystko opisane - lampka biała, czerwona, klamka, ambient, kierunek. Oczywiście sterowniki w drzwiach muszą to obsłużyć jeszcze. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Ok czyli rozumiem: mirror blinker installed - kierunek Door Warning Light installed - lampka czerwona oraz biała Interior Door Handle Illumination installed - klamka Door entry lights installed - które to światło wejściowe? Ambinet lighting installed - czy to chodzi o światło w podłokietniku drzwi pod spodem?
komoornik Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 To jest jakiś ficzer dla innych aut. W B8 ambient to tylko oświetlenie nóg.
Marcin_G Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 To jest jakiś ficzer dla innych aut. W B8 ambient to tylko oświetlenie nóg.Wiem że na forum de jest to dodatkowe oświetlenie pod spodem podlokietniku drzwi fakt że nie fabryczne ale jest możliwość.Bardziej mnie interesuje Door entry lights installedWysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
the_beast Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 Godzinę temu, Marcin_G napisał: Door entry lights installed Wg mnie to białe światło, jak nazwa mówi gdy wchodzisz do auta (otwierasz drzwi) to podświetla od dołu przestrzeń przed autem.
Marcin_G Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 W tylnych nie ma tego w podpowiedziach ale spróbuję ręcznie wpisacWysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
cronix Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 Godzinę temu, the_beast napisał: Wg mnie to białe światło, jak nazwa mówi gdy wchodzisz do auta (otwierasz drzwi) to podświetla od dołu przestrzeń przed autem. Zgadza się.
the_beast Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 1 godzinę temu, Marcin_G napisał: W tylnych nie ma tego w podpowiedziach ale spróbuję ręcznie wpisac Faktycznie w sterownikach drzwi tył nie ma takiej opcji ale po zaznaczeniu klamek i lampki ostrzegawczej, całość śmiga bez problemu, łącznie z białymi
Marcin_G Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 No właśnie więc muszą być do czegoś innegoWysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
rosk Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 Głupie pytanie skąd łapaliście masę w lampkach dzwi bo u mbie na samych drzwiach słaba masa i dziwnie świecą te lampki
the_beast Opublikowano 8 Marca 2017 Opublikowano 8 Marca 2017 (edytowane) Kilka razy przeczytane i już wszystko jasne, w weekend lecimy z tematem Mod odpalony, wszystko sprawnie i bez problemów jeśli chodzi o QQ1, a jeśli chodzi o Air Bag ON/OFF to jedynie u mnie okazało się, że kodowanie jest w kanale 4. Edytowane 11 Marca 2017 przez the_beast
daniell-gda Opublikowano 12 Marca 2017 Opublikowano 12 Marca 2017 pasują w podsufitkę do lusterek ??? http://allegro.pl/lampki-podsufitki-led-audi-a4-8w-q7-4m-4m0947105-i6735583696.html
the_beast Opublikowano 13 Marca 2017 Opublikowano 13 Marca 2017 23 godziny temu, daniell-gda napisał: pasują w podsufitkę do lusterek ??? http://allegro.pl/lampki-podsufitki-led-audi-a4-8w-q7-4m-4m0947105-i6735583696.html Chyba pasują do modelu A4 2016 i montowane w podsufitce P/L przód, pod słonecznikami. Zawartość dodana 6 minutes later Panowie którędy prowadzić kabelek do zasilenia oświetlenia schowka, który musi być zmostkowany z pinem lampki w podsufitce? Pytam bo mam kurtyny boczne i ważne, by to było bezpieczne.
mariusz36 Opublikowano 13 Marca 2017 Opublikowano 13 Marca 2017 18 minut temu, the_beast napisał: Chyba pasują do modelu A4 2016 i montowane w podsufitce P/L przód, pod słonecznikami. Zawartość dodana 6 minutes later Panowie którędy prowadzić kabelek do zasilenia oświetlenia schowka, który musi być zmostkowany z pinem lampki w podsufitce? Pytam bo mam kurtyny boczne i ważne, by to było bezpieczne. Podłączenie schowka jest gdzieś opisane , i nie trzeba ciągnąć przewodów z podsufitki ,tylko z prawej strony podłącza się plus i minus . Schowek ma zamontowany włącznik.
daniell-gda Opublikowano 14 Marca 2017 Opublikowano 14 Marca 2017 http://allegro.pl/lampka-podsufitki-audi-a3-a4-a5-a6-a8-8j0947105-i6518621810.html ktoś montował do b8 czy pasują pod słoneczka ???
l2k2 Opublikowano 15 Marca 2017 Opublikowano 15 Marca 2017 12 godzin temu, daniell-gda napisał: http://allegro.pl/lampka-podsufitki-audi-a3-a4-a5-a6-a8-8j0947105-i6518621810.html ktoś montował do b8 czy pasują pod słoneczka ??? Rozmiarem pasują idealnie, trochę ciężej jest upchnąć tapicerkę pod uchwyt lampki (bardziej płytki), ale daje radę.
Tomek_091019 Opublikowano 15 Marca 2017 Opublikowano 15 Marca 2017 Mam moduł 8K0 907 063 B więc podświetlenia nóg raczej nie zrobię (szkoda). Da radę przynajmniej podłączyć do tego modułu lampę do schowka czy też nie będzie działać?
Rekomendowane odpowiedzi