Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Świece w B6 AWX z 2001 roku - dwa rodzaje?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem jak ja wcześniej patrzyłem, Vin mi się zaczyna 8E04 a kupiłem krótsze ... na czasie wymienię na dłuższe i zobaczymy czy nastąpi zdecydowana poprawa.

PS. Przy okazji co brać? oryginalnie wsadzonego miałem Boscha, ostatnio wziąłem Beru, które lepsze?

Opublikowano

Podaje swoj number : WAUZZZ8E84A112334 Silnik AVF .Pozdrawiam

Opublikowano

A jest jakaś różnica w świecach do silników AJM, ATJ ? Też może są różne długości?

Opublikowano

Tez ostatnio wmieniałem świece do mojego AWX mam auto z 22lisopada 2001 i montowane były jeszcze te krótsze 91 mm. Wymieniłem na NGK = pali od strzała przy -27 stopniach.

Opublikowano

to w końcu można sobie bezkarnie wkręcić 96mm zamist 91? pytam z czystej ciekawości :mysli:

ja dalej nie wiem jakie powinienem mieć (mam teraz te krótkie i pali przy -21 od strzała no od 3-5sek kręcenia :decayed:)

Opublikowano

A jest jakaś różnica w świecach do silników AJM, ATJ ? Też może są różne długości?

tam sa takie same swiece, oznaczenie NGK Y-732J[br]Dopisany: 06 Luty 2012, 20:15_________________________________________________

NGK Y-732J

Opublikowano

czyli krótkie :) dobrze mi dobrali :)

Opublikowano

tam sa takie same swiece, oznaczenie NGK Y-732J

Ciekawe czy by podeszły te 96 milimetrowe, może poprawiło by to poranne odpalanie.

Opublikowano

a może wybiły by dziurę w tłoku :decayed: sam jestem ciekaw, może zobaczysz? :decayed:

Opublikowano

NGK Y-732J

Nie wiem czy dobrze odczytuję ale na stronie NGK świece dzielone są na:

8E-2-148-698 --> ( czyli ten numer VIN i wyższy) dłuższe świece

--> 8E-2-148-697 ( i do tego numeru) krótsze świece

Kolega podał swój numer VIN: WAUZZZ8E84A112334

z którego wynika, iż jego numer jest wyższy (rok produkcji ma 2004 a z opisu na NGK wynika że do konkretnego numeru w 2002 roku pakowali krótsze) zatem według mnie powinien mieć dłuższe świece

Opublikowano

ssssrrrrrryyyyyyyyyy :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash:

pomyliłem sie, ma byc: Y-741U

Opublikowano

:notworthy: a czy te swieczki : http://allegro.pl/swiece-zarowe-vw-audi-seat-skoda-1-9-tdi-beru-97mm-i2096229217.html

nie sa za tanie jak na beru ??:) czy to kolejny jakis marketingowy shit, chociarz koles ma same prawie pozytywy :mysli:

Opublikowano

Nie pasuje mi ta cena. Coś tu nie gra... Za tę cenę dostaniesz ale jak już to te krótsze tzn 92mm. Jeśli chodzi o te dłuższe świeczki 97mm, to są one praktycznie jeszcze raz takie drogie jak 92mm. Ja osobiście kupowałem ostatnio od jednego kolegi z forum za 52zł/szt BERU GN046 97mm, także zastanów się nad zakupem...

Albo gość na aukcji popierdzielił oba typy świec albo... :mysli: :>

Opublikowano

Ja dzisiaj kupiłem taki komplecik 40 pln/szt.

IMAG0397.jpg

Opublikowano

Witam:) to jest mój nr vin: WAUZZZ8E82A303703 i mam pytanko czy do mojego auta pasuja te dłuzsze swiece 96 mm czy te krótkie 91mm bo nie nie wiem jakie dobrac.

Opublikowano

Witam:) to jest mój nr vin: WAUZZZ8E82A303703 i mam pytanko czy do mojego auta pasuja te dłuzsze swiece 96 mm czy te krótkie 91mm bo nie nie wiem jakie dobrac.

dłuższe a jak dobrać masz na stronie wcześniej[br]Dopisany: 08 Luty 2012, 17:39_________________________________________________No dobra, dzisiaj wsadziłem nowe świeczki. Zobaczymy czy jutro będzie poprawa :)

Opublikowano

Proszę podpowiedzieć jakie do mojego awx-a bo nie bardzo kumam które wg. tych tabelek a chcę kupić Beru Vin:WAUZZZ 8EZ 1A O18 012,bo w aso 86 zł i na zamówienie a w sklepie chcą starą na porównanie

Opublikowano

Proszę podpowiedzieć jakie do mojego awx-a bo nie bardzo kumam które wg. tych tabelek a chcę kupić Beru Vin:WAUZZZ 8EZ 1A O18 012,bo w aso 86 zł i na zamówienie a w sklepie chcą starą na porównanie

masz:

http://www.ngk.de/pl/wyszukiwarka-produktow/produktfinder/PKW/GLUEHKERZEN/AUDI/A4/Y-732J/5782/