Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki akumulator kupić do Audi?

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 2,1 tys.
  • Wyświetleń 345,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Panowie, zakupiłem w weekend akumulator Centra Futura. W warsztacie się machnęli bo poinformowali mnie, że akumulator jest z października 2011 a ja sprawdziłem i jest ze stycznia 2011. Czyli 12msc leżakował sobie na magazynie. Wstępnie umówiłem się z nimi że zwrócą mi kasę ale usilnie przekonują, że ten też jest dobry i w pełni wartościowy.

Co Wy o tym myślicie ?

Opublikowano

Jesli był przechowywany w odpowiednich warunkach i co jakis czas doładowywany jest w pełni wartościowym aku :cool1:

Ale jesli masz opcje zmienić na świeższy to zmieniaj nic nie tracisz poza czasem na demontaż i montaż :decayed:

Opublikowano

Wątpię aby był doładowywany na bieżąco. A na słowo już im nie uwierzę.

Opublikowano

Nie przejmowałbym się, że ze stycznia. Ciesz się nowym akumulatorem i nie zawracaj sobie głowy głupotami :) Pozdro!

Opublikowano

Łukasz, znaleźli na magazynie egzemplarz z września :good: jadę w sobotę na podmiankę ;)

Opublikowano

ja zapodałem 100Ah 900A Centra Futura :cool1:

Opublikowano

100 ??!!:)

Ja skromnie 77Ah 760A ;)

Opublikowano

"100Ah 900A Centra Futura"

Też bym chciał taki nadwymiarowy :good: ale się nie mieści :(

Opublikowano

według mnie biorąc pod uwagę że to diesel bez sensu kupować tak duży aku max około 75-80Ah i 700-800A

tak z ciekawości to jaki masz silnik z opisu silnika AFV 1,9 wychodzi że diesel i Instalacja LPG: Tak czyżby 2w1 :mysli:

Opublikowano

według mnie biorąc pod uwagę że to diesel bez sensu kupować tak duży aku max około 75-80Ah i 700-800A

tak z ciekawości to jaki masz silnik z opisu silnika AFV 1,9 wychodzi że diesel i Instalacja LPG: Tak czyżby 2w1 :mysli:

według mnie biorąc pod uwagę że to diesel bez sensu kupować aku max 75-80Ah i 700-800A,diesel potrzebuje mocy 100Ah weszła idealnie i sokojnie go doładuje... :gwizdanie: w promocji dałem jedyne 430zeta i wiem z doświadczenia że większy pośmiga dłużej,normalnie futura ma 3 lata gwarancji i wytrzyma może 3,5roku może :gwizdanie:
Opublikowano

Panowie jaki powinienem miec aku u siebie? zaznaczam ze naklejka informacyjna, ktora znajduje sie w miejscowce na kolo zapasowe jest wytarta i nie dam rady nic rozczytac. dodam, ze mam jakies tam car audio (lacznie 500rms) el. szyby i klimatronic.

Opublikowano

500W rms, to jeśli zamierzasz dawać czadu z aku to potrzebujesz tyle co ja mam w banku elektrowni wiatrowej - właśnie 500W wykazuje na wskaźniku rozładowania.

czyli 4 szt po 110Ah :polew: Spoko mieszczą się w bagażniku, ostatnio wiozłem swoją A4.

Jak masz 80Ah to niestety 80W

Opublikowano

500W rms, to jeśli zamierzasz dawać czadu z aku to potrzebujesz tyle co ja mam w banku elektrowni wiatrowej - właśnie 500W wykazuje na wskaźniku rozładowania.

czyli 4 szt po 110Ah :polew: Spoko mieszczą się w bagażniku, ostatnio wiozłem swoją A4.

Jak masz 80Ah to niestety 80W

niektórzy myśla że jak na wzmaku napisane jest 500W rms to tyle jest niestety :disgust: Naiwność nie zna granic. :kwasny:

Ale taką moc jak 80W co Ty mówisz to by oddał przy napieciu 1V a nie 14 jakie mamy przy odpalonym silniku. :przebiegly:

Panowie jaki powinienem miec aku u siebie? zaznaczam ze naklejka informacyjna, ktora znajduje sie w miejscowce na kolo zapasowe jest wytarta i nie dam rady nic rozczytac. dodam, ze mam jakies tam car audio (lacznie 500rms) el. szyby i klimatronic.

Przy napieciu 14V jakie mamy przy odpalonym silniku by uzyskac 500W RMS (RMS to moc ciagła) to było by prawie 36A natężenie prądu. Nie bardzo mi się chce w takie moce wierzyć :thumbdown:

Opublikowano

"jeśli zamierzasz dawać czadu z aku" domyślnie wyłączony silnik

80Ah, prąd stałego rozładowania 10 godzinny 8A, moc akumulatora naładowanego 12,5V*8= 100W, na końcu rozładowania 10,5V*8=84W

Chodzi mi o to żeby nie "pałować" aku nadmiernym prądem obciążenia. A z altka można

"500W rms to tyle jest niestety Naiwność nie zna granic."

Ma kolega na myśli że kolumna o takiej mocy ma moc w realnych zastosowaniach mniejszą ale tu mowa o wzmacniaczu.

Jeśli chodzi o kolumnę to proponuję zmierzyć moc kolumny jak na maksa jest szum biały? Np. z radia ustawionego pomiędzy stacjami? Na szum. Albo czysta kaseta magnetofonowa prosto ze sklepu. Moc bardzo się zbliża do tej sumy mocy wszystkich głośników.

Opublikowano

Ja mam Boscha S5 chyba coś około 63-64Ah i jestem mega zadowolony :good:

Opublikowano

Ja mam 77Ah w benzynie 2,0 i na razie jest git.

Opublikowano

Ja mam 77Ah w benzynie 2,0 i na razie jest git.

O kurcze 77 to dużo. U mnie przy moim silniku na wlepce było 60Ah i taki kupiłem. Super daje rade.

Opublikowano

Do TDI polecam Varta Silver Dynamic 74 Ah. 365 zł jednakże warto.

Opublikowano

Musisz mieć sporo elektroniki skoro wsadziłeś 100Ah ;) Chyba nawet Bart-S takiego nie władował do siebie. W kodach wyposażenia miałem info, że seryjnie był 75Ah lub coś w pobliżu tej wartości ;)