Opublikowano 4 Listopada 20169 l forse czy topla co polecacie do 2,0alt?auto glownie po miescie smiga,trzymane pod chmurka,auto standardowe wiec jakie a i ah bedzie dobre?Takie jak producent przewidział, a info masz we wlepie lub książce
Opublikowano 4 Listopada 20169 l No napisał kolega 70 ah i 340 rozruchu ale to nie w normie en więc poszukaj kalkulatora, wklejam link parę postów wyżej
Opublikowano 7 Listopada 20169 l Witajcie, Standardowo dla tego tematu zastanawiam sie jaki akumulator dobrac do swojego samochodu. Obecnie pod maska jest Moll 12V 380A 80AH DIN 640A EN/SAE - jak mniemam oryginalny jako, ze Audi wsadza fabrycznie wlasnie Molle (auto kupione od drugiego wlasciciela w 2010 - on sprowadzil je z USA). Natomiast wchodzac na strony producentow takich jak Varta i Centra i wprowadzajac dane pojazdu producenci proponuja mniejsze baterie np Varta Blue Dynamic 12V 60AH 540 A lub Centra CA640 12V 64AH 640 A. Niestety nie moge zlokalizowac wlepki w samochodzie w powszechnie znanych miejscach. Moglibyscie pomoc i doradzic, ktora bateria bedzie odpowiednia? Rozbieznosc jest dosc spora stad moj post tutaj. Z gory dzieki!
Opublikowano 10 Listopada 20169 l Witam Ktoś mógłby mi poradzić jak szybko sprawdzić jaki mam alternator? Chciałem kupić większą baterię, ale boję się, że nie będzie doładowywał. Jakie fabryczne w ADR-ach montowali? Dzięki i pozdrawiam
Opublikowano 13 Listopada 20169 l Panowie mam prośbę. Jaką pojemność powinien mieć akumulator do tego samochodu. Czytałem gdzieś ze 44Ah jest fabrycznie?
Opublikowano 13 Listopada 20169 l Tak myslalem ze mozna ogarnac to po wlepce. Oki polece i zaraz sprawdze
Opublikowano 13 Listopada 20169 l To jak masz już kod z wlepki to teraz temat http://a4-klub.pl/index.php?/topic/315331-kody-akumulatorow-audi/
Opublikowano 13 Listopada 20169 l J1L czyli 60Ah 280A. Jeśli zakupię z wiekszym prądem rozruchowym to nie ma większego znaczenia? Cewka pobierze prąd sobie taki jaki potrzebuje? Jak kolega jeszcze by polecil najtańszego dobrego producenta? Centra, Varta , BOSCH ? Edytowane 13 Listopada 20169 l przez Melman1980
Opublikowano 13 Listopada 20169 l Jeśli zakupię z wiekszym prądem rozruchowym to nie ma większego znaczenia? Im więcej tym zimą lepiej. Centra, Varta , BOSCH ? Temat rzeka, każdy poleca co innego. Może ten temat coś ci podpowie http://a4-klub.pl/index.php?/topic/1825-jaki-akumulator-kupic-od-a-do-z/
Opublikowano 13 Listopada 20169 l Ok padło na Centrę. Tylko nie wiem jaki ten prąd rozruchowy dobrać. Norma mówi o 280Ah stosunkowo mało
Opublikowano 13 Listopada 20169 l Bo to podane jest w DIN czyli pod starą niemiecką normą,obecnie nie wykorzystywaną. Trzeba mniej więcej ją pomnożyć x2 Tak więc kolejny link http://www.locustcarservice.pl/tabela_przeliczeniowa_prad_rozruchowy_ampery_din_en_sae_cca_norma_europejska.html Edytowane 13 Listopada 20169 l przez Fido
Opublikowano 14 Listopada 20169 l Ja mojemu alt zapodalem właśnie aku jenox gold 63ah 630a Edytowane 14 Listopada 20169 l przez magicman
Opublikowano 14 Listopada 20169 l Ja mojemu alt zapodalem właśnie aku jenox gold 63ah 630a też mam Jenoxa, ale nie golda, sprzedawca zdradził, że Jenoxa reklamują właśnie golda, głównie taksówkarze.
Opublikowano 19 Listopada 20169 l Witam kolegów.Na wlepce widnieje J1D 380a 72ahMam roczną Varte silver 77aH 780a.W b5 1,9TDI spisywała się świetnie.Myślę że będzie ok do AVF ?