Lu-Gi Opublikowano 4 Lutego 2012 Opublikowano 4 Lutego 2012 Witam Wszystkich Moja niunia ma mały problem.. odpaliłem samochód dzisiaj rano po czym poszedłem jeszcze na chwile do domu, wracam, patrze a tu przed autem plama oleju.. schylam się pod auto a tam wali olej skądś ze masakra.. z miejsca motorownia off, okazuje sie ze olej wali z chłodniczki oleju, olej wymieniłem 3 dni temu bo juz 10k zleciało i min. się zaświeciło. teraz moje pytanie, czy da się tam uszczelke wymienić? czy może pękła chłodniczka, ale zeby od mrozu to nie możliwe Olej 5W40 castrol Wyciek jest z miejsca zaznaczonego na zdjęciu, zdjęcie zapożyczone.
sołtys85 Opublikowano 4 Lutego 2012 Opublikowano 4 Lutego 2012 Z tego co pokazujesz to jest tam miby uszczelka ale wydaje mi sie, że kękła chłodnczka bo to w tych silnikach często się zdarza. Na allegro pełno tego i za 40-50zł dostaniesz drugą. Musisz obadać sprawę organoleptycznie tam tylko jedna śruba trzyma wszystko. Odkręcasz i widzisz co jest grane.
kubson Opublikowano 4 Lutego 2012 Opublikowano 4 Lutego 2012 Mi kiedyś wysadziło filtr oleju w drugim aucie , tutaj raczej też chłodniczka pękła
Lu-Gi Opublikowano 4 Lutego 2012 Autor Opublikowano 4 Lutego 2012 Kuzyn mi to będzie naprawiał bo ja jutro wyjeżdżam.. mi tylko szkoda nowego oleju mogło się zepsuć te 3 dni wcześniej a tu jak na złość Po ostatniej wymianie oleju rozwaliłem miskę, a teraz chłodniczka padła, chyba coś w tym jest Dzięki Wam
pepik Opublikowano 4 Lutego 2012 Opublikowano 4 Lutego 2012 Często pada właśnie uszczelka chłodniczki oleju, w tym temacie o tym koledzy piszą: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=52148.0 Może u Ciebie jest to samo?
Lu-Gi Opublikowano 4 Lutego 2012 Autor Opublikowano 4 Lutego 2012 Często pada właśnie uszczelka chłodniczki oleju, w tym temacie o tym koledzy piszą: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=52148.0 Może u Ciebie jest to samo? No wychodzi na to że to to samo
grabson765 Opublikowano 4 Lutego 2012 Opublikowano 4 Lutego 2012 u mojego brata w golfie przy tych mrozach tez padla chlodniczka oleju...
pepik Opublikowano 4 Lutego 2012 Opublikowano 4 Lutego 2012 u mojego brata w golfie przy tych mrozach tez padla chlodniczka oleju... W jakim golfie? Pytam bo w golfie IV 1.9 SDI mojego ojca podejrzewam właśnie walniętą uszczelkę pod chłodniczką Napisz jakie były objawy u Twojego brata i jakie koszta naprawy. Mam nadzieję, że u ojca to tylko uszczelka a nie chłodniczka, cieknie olej jak silnik jest zimny, jak ciepły przestaje.
gieras26 Opublikowano 7 Lutego 2012 Opublikowano 7 Lutego 2012 U mnie też poszła uszczelka. Na zimnym silniku (-26 stopni na zewnątrz) lało się z chłodniczki jak z butelki. Najgorsze jest to że nigdzie nie można dostać tej uszczelki. Jakaś nietypowa jest. Jak możecie to pomóżcie.
Lu-Gi Opublikowano 9 Lutego 2012 Autor Opublikowano 9 Lutego 2012 U mnie usterka znaleziona poszła uszczelka i chłodniczka się odkręciła. tam sa 2 oringi. po telefonie do aso okazało się że nie ma ich nawet w niemczech ale koles troche pogrzebał i na poniedziałek mają być już na miejscu, poza tym te oringi sa też dostępne w komplecie z nowa chłodniczka z tym że cena coś 250-300zł
Rekomendowane odpowiedzi