CORNEK Opublikowano 4 Lutego 2012 Opublikowano 4 Lutego 2012 MODEL: Civic MB2, Liftback, 5 drzwi, 1998r (po lifcie) SILNIK: 1.4 16V 90 KM i 120 Nm d14a8 UKLAD DOLOTOWY: seria UKLAD WYDECHOWY: seria ELEKTRONIKA: seria UKLAD NAPĘDOWY: seria ZAWIESZENIE: seria UKLAD HAMULCOWY-seria BODY-KIT: seria ŚRODEK: seria CAR-AUDIO: seria INNE: MOC: narazie nie mierzona Status: w trakcie prac plany: -Sportowa wkładka filtra powietrza -Sportowy tłumik końcowy lub nakladka na wydech z dyfuzorem (jeszcze nie zdecydowałem) -Wymiana rozrządu, płynu chłodniczego, paska wspomagania, paska klimy, regulacja luzów zaworowych, oleju DONE -Sprężyny obniżające (tu też jeszcze decyzja nie zapadła) ZDJECIA: Krótka historia auta: Kupiona w Polsce w salonie Hondy, 1 właściciel od nowości, serwisowana przez 6 lat w ASO, oryginalny przebieg 139 000, jeździła tylko jedna osoba więc wnętrze jest jak z salonu. Rocznik 1998 ale pierwsza rejestracja dopiero w 1999. Z wyposażenia: 2x Airbag ABS Wspomaganie kierownicy Zdalnie sterowany centralny zamek Elektryczne szyby przód Elektryczne lusterka Klimatyzacja Welurowa tapicerka Lakier zielony metalik
wroclav Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 Sorry kolego, ale nie mogłem się powstrzymać. Ani to ładne ani fajne. Nawet kolor do d*py. Ale pewnie będzie bezawaryjne . Sprzedaj to i zamień na audi. Choćby 80. Mam nadzieję, że Cię nie uraziłem.
Reggi Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 Jeździłem dwa lata takim w kombiaku.. części kosztują śmieszne pieniądze, spalanie też zabawne.. idealne auto na kryzys
wroclav Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 Ja kiedyś również latałem Civikiem w hatchbacku i nie narzekałem. Ale tamten był śliczny :gwizdanie: Jeżeli chodzi o użytkowanie na pewno będzie git. Ale walory wizualne tego egzemplarza na poziomie niskim.
CORNEK Opublikowano 5 Lutego 2012 Autor Opublikowano 5 Lutego 2012 ja miałem pięknego civa 3d 96r i latałem nim 1,5 roku a teraz ponieważ trafiła się okazja to wciągnąłem tego. Mi się akurat zielony metalik od lat podobał a do tego ten ma jasne wnętrze więc kwestia wizualna mi nie przeszkadza. No i przyjemnie się tym jeździ bo silnik jest bardzo zdrowy w tym egzemplażu. Propozycja zamiany tego na audi 80 to lekka przesada
wroclav Opublikowano 5 Lutego 2012 Opublikowano 5 Lutego 2012 Moja wypowiedź dotyczyła tylko strony wizualnej. Civic 3d wygląda o niebo lepiej, nawet zielony. Na forum Audi ciężko jest błysnąć czymś z poza grupy VAG i jak to na każdym forum trzeba również znosić słowa krytyki z podniesionym czołem
CORNEK Opublikowano 17 Lutego 2012 Autor Opublikowano 17 Lutego 2012 Mały update: W aucie wymieniłem: 1. Rozrząd (pasek + rolka napinająca) 2. Olej Shel 10w40 + filtr oleju 3. Pasek od wspomagania 4. Pasek od klimatyzacji 5. Płyn chłodniczy 6. Filtr powietrza 7. Filtr kabinowy 8. Wahacz przedni lewy 9. Sworzeń prawy przód 10. Tuleje stabilizatora lewa i prawa przód 11. Tłumik końcowy WM Sport + naprawa tłumika środkowego 12. Regulacja luzów zaworowych A tak wygląda teraz po odkurzeniu i umyciu:
dziadek Opublikowano 17 Lutego 2012 Opublikowano 17 Lutego 2012 bezawaryjności życzę tylko powiedz czemu olej 10W40? posłuchałeś się jakiegoś "mądrego" mechanika?czy był już taki zalany?
dziadek Opublikowano 18 Lutego 2012 Opublikowano 18 Lutego 2012 od nowości na takim jeździła Pierwszy raz słyszę żeby ASO lalo polsyntetyk
CORNEK Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Opublikowano 18 Lutego 2012 od nowości na takim jeździła Pierwszy raz słyszę żeby ASO lalo polsyntetyk opieram się na zapisach z książki serwisowej, sam się dziwiłem
Piotrek98igo Opublikowano 18 Lutego 2012 Opublikowano 18 Lutego 2012 lepiej taki 10w40 niz 5,0...mniej przepije :decayed:
hornet Opublikowano 14 Lipca 2012 Opublikowano 14 Lipca 2012 Nic tylko ututbiać i robić 4 buta zobaczymy co wtedy powiedzą Ci od 1.8T i 1,9 :polew:
Rekomendowane odpowiedzi