Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Upgrade hamulców w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy można wypiaskować używane tarcze? Zmieniam w swojej B7 na te większe z 3.0 TDI i tarcze w miejscach gdzie klocek nie ściera są pordzewiałe delikatne. Co sądzicie o wypiaskowaniu ich?

• Odpowiedzi 12,9 tys.
  • Wyświetleń 1,5 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Daj spokój, szkoda piasku :grin:

Szczota czołowa na szlifiere i jazdaaaaa !!!!!

Opublikowano

I tak piaskowanie mam praktycznie za darmo dlatego zastanawiam się nad taką opcją.

Rozumiem z technicznej sprawy nie ma żadnych przeciw wskazań?

Opublikowano

Po piaskowaniu powierzchnia będzie dość szorska i zanim dotrzesz tarcze zużyjesz bardzo dużo klocka.

Sony Xperia

Opublikowano

Nie, nic nie bedzie takiego mialo miejsca.

Ale po piasku warto liznąć tarcze na tokarce

Opublikowano

345x30 i 300x22 z S4 B6 pasują P&P do ośki?

Opublikowano
Daj spokój, szkoda piasku :grin:

Szczota czołowa na szlifiere i jazdaaaaa !!!!!

Ja ostatnio wszystko tak wyczyscilem 320 /288 pol dnia roboty ale efekt zadowalajacy ;) tylko prysnac teraz ;)

Sent from my телефон

Opublikowano
345x30 i 300x22 z S4 B6 pasują P&P do ośki?

bedzie pasowac, ale nie ma osłon na tył

Opublikowano

Przymierzam się do zestawu 6-cio tłoczkowego brembo z Porsche.

Da radę ktoś napisać jak ogarnąć tego moda?

Jakie/od czego zaciski, tarcze i klocki najlepiej się sprawdzą w B6 do jazdy na codzień?

Jakieś przewody czy adaptery też będą potrzebne, jak coś to gdzie szukać i ile mogą kosztować?

Opublikowano

nie pchałbym się w to

Opublikowano
Przymierzam się do zestawu 6-cio tłoczkowego brembo z Porsche.

Da radę ktoś napisać jak ogarnąć tego moda?

Jakie/od czego zaciski, tarcze i klocki najlepiej się sprawdzą w B6 do jazdy na codzień?

Jakieś przewody czy adaptery też będą potrzebne, jak coś to gdzie szukać i ile mogą kosztować?

Daj sobie spokoj z tą wydumką

Opublikowano

Wcale mi nie pomagacie:)

S4 B6 brzydko wygląda...

Opublikowano

Jak sie je ładnie ogarnie to bedzie ok. Do tego jeszcze dobry klocek & tarcza (czytaj DS&OZ) oplot i bedzie hulać aż miło.

Jak chcesz to mam Brembo 4-tłoki z perforowanymi OZ-ami, calosc P&P. Szukaj w dziale Sprzedam.

Opublikowano

Dzięki za ofertę 4tłoka, wygląda to fajnie. Czemu miałbym wybrać 4-tłok zamiast 6-tłok?:)

Opublikowano

ja bym brał S4 i tyle, albo jeśli chcesz żeby naprawde fajnie hamowało to szukał zestawu z RS4. Niestety ten drugi jest cholernie drogi w eksploatacji i bardzo cieżko go dorwać

Opublikowano

W RS4 nie chce się pakować.

Opublikowano

no to zakładaj S4 i nie kombinuj

---------- Post dopisany at 13:59 ---------- Poprzedni post napisany at 13:56 ----------

przy prosiakach jest więcej minusów niż plusów. Plus to mniejsza waga i wygląd (chociaz przy duzym kole to i tak srednio wyglądają).

Minus to ciężko z dostępnością dobrej tarczy i tlocka, felga min. 18 cali- do tego nie każda

Opublikowano
no to zakładaj S4 i nie kombinuj

---------- Post dopisany at 13:59 ---------- Poprzedni post napisany at 13:56 ----------

przy prosiakach jest więcej minusów niż plusów. Plus to mniejsza waga i wygląd (chociaz przy duzym kole to i tak srednio wyglądają).

Minus to ciężko z dostępnością dobrej tarczy i tlocka, felga min. 18 cali- do tego nie każda

tarcze czy pod ZR18/ZL18 czy ZR17/ZL17 sa od zimmermana i uwazam je za dobry zestaw choc znalazlem tez nawierty 345x32 do 18'' ktore spisuja sie b.dobrze...dostepnosc w klockach taka jak wszedzie czyli ori/bosch/brembo/pagid/ferrodo wiec tragedi niema....wyglad napewno lepszy hamowanie zaloze sie ze tez niz zestaw na 1 tloczku takze ja bylbym za zestawem brembo przy 19'' feldze wyglada b.dobrze a raczej wiekszej kolega niebedzie zakladal

---------- Post dopisany at 20:36 ---------- Poprzedni post napisany at 20:32 ----------

3wvd.jpg

rlzc.JPG

77s4.jpg

tutaj jak to u mnie lezy set 345mm na prosiaku i 300mm na zacisku z rs4 b7 i jazmie s4 b6(dzieki dev za podpowiedzi) hamuje to za***iście

---------- Post dopisany at 20:38 ---------- Poprzedni post napisany at 20:36 ----------

tylko jak sieman pisze zaciski sa dosc szerokie ja mam kolo 9,5'' et 35 i musialem dystans dac 20mm(15 by styknal)zeby nie tarly ramiona o zacisk.....

Opublikowano

Nie ma za co, a ja dalej nie wiem co mam robic z tym złomem który zabrałem od Ciebie w piątek. ....

Wrzuc info na pw

Opublikowano
Nie ma za co, a ja dalej nie wiem co mam robic z tym złomem który zabrałem od Ciebie w piątek. ....

Wrzuc info na pw

kurde sorrki zapomnialem juz skrobie