Opublikowano 31 Maja 201016 l No oczywiście, że nie w aso. Tylko się zastanawiam jaka jest różnica pomiędzy nimi skoro mają różne oznaczenia.
Opublikowano 31 Maja 201016 l myśle że tylko ceną... Wątpliwe żeby była inna mieszanka... No właśnie różnica w cenie jest duża bo 210 zł.
Opublikowano 31 Maja 201016 l Ja myśle że będzie różnica podobna jak np. FDB i FDS w tym przypadku std Ate i Ate Power Pad :> :> :> :> rodzaj mieszanki jest zgodny
Opublikowano 1 Czerwca 201016 l rodzaj mieszanki jest zgodny Co miałeś na myśli, że rodzaj mieszanki jest zgodny ? Czy jest taki sam w obu klockach czy odpowiada mieszankom Standard Ate i Ate Power Pad ? Gdzie najtaniej dostanę ori klocki Ferodo DS ?
Opublikowano 1 Czerwca 201016 l typ mieszanki ori std klocka I do S4 jest taki sam jak Ate I Ate PP jakie masz zaciski ??? z blacha czy z drutem??? jezeli z blacha to mam takie klocki do sprzedaiua, oznaczenie FDS1629, do zacisku z drutem nie ma klocka FDSP
Opublikowano 1 Czerwca 201016 l acha dzięki:) nie ośmieszaj się. Chyba nie będziesz jezdził na stalowych 16.... hmm te zimę jeszcze tak:) kasy nie ma na nowe masz auto za 50-60 tys a nie masz na felgi? :gwizdanie:
Opublikowano 1 Czerwca 201016 l cześć dziś mi przyszły zaciski no i mam pytanie do was czy są kompletne? i co to za kabelki urwane hmm myślę ze są od czujników zużycia klocków ale czy jest ok ? pytam bo nigdy nie miałem styczności z hamulcami samochodowymi:) [br]Dopisany: 01 Czerwiec 2010, 17:55_________________________________________________ acha dzięki:) nie ośmieszaj się. Chyba nie będziesz jezdził na stalowych 16.... hmm te zimę jeszcze tak:) kasy nie ma na nowe masz auto za 50-60 tys a nie masz na felgi? :gwizdanie: hmm powiem tak jak bym pracował to bym miał ale ja jestem w 3 klasie technikum dorabiałem sobie w soboty no i tak trochę nazbierałem na auto a resztę mi tata dołożył no a teraz co mam czy co dostane to inwestuje:) a i w soboty i każdą wolną chwilę już nie pracuje bo miałem operację kręgosłupa:(
Opublikowano 1 Czerwca 201016 l ale gnój, :confused4: ile dałes za ten szmelc? to sa kable od klocków
Opublikowano 1 Czerwca 201016 l e nie ma co przesadzac, nie taki gnoj, kupi kable albo dorobi (troche druciarsko ale moze sie okazac, ze kabli nie kupi oddzielnie) i bedzie ok, wazne, zeby zacisk byl w dobrym stanie.
Opublikowano 1 Czerwca 201016 l usyfione strasznie, zalane płynem, wszystko do mycia takie zaciski i jarzma zawsze piaskuje i maluje piecówką ciekaw jestem ile za to zapłacił :mysli:
Opublikowano 1 Czerwca 201016 l 470 za to dałem, razem z tarczami i klockami, tarcze grubości 29,5 mm:) hmm powiedzcie panowie o co chodzi z tymi kablami co musiał bym dorobić?
Opublikowano 1 Czerwca 201016 l z kablami nic nie musisz robić wypniesz tylko wtyczki co przewodami hamulcowymi? całe czy upier....e ? bo na fotach nie widać
Opublikowano 1 Czerwca 201016 l Łukasz nie przejmuj się, masz taką furę w tak młodym wieku, że nie jeden ci tu pozazdrości zaciski wyglądają oki, ale raczej renowacja będzie wskazana, bo widać, że leżały dość długo. Jarzma na pewno są pod 320 ? Też właśnie kupiłem zaciski ale od S4 i są dokładnie w takim stanie jak twoje, już są rozłożone nas czynniki pierwsze i będą piaskowane i malowane, dostaną nowe prowadnice i uszczelki. Jakieś klocki na rynek chiński w nich były, całe rozwarstwione. dev oba komplety zacisków mam na blachy. Jak możesz to daj info na PW po ile masz te FDS i jeśli masz FDSP i czy z fakturą ? gładkie tarcze zimmermana 345x30 h=46,5 też masz w ofercie ?
Opublikowano 1 Czerwca 201016 l dev oba komplety zacisków mam na blachy. Jak możesz to daj info na PW po ile masz te FDS i jeśli masz FDSP i czy z fakturą ? gładkie tarcze zimmermana 345x30 h=46,5 też masz w ofercie ? nie handluję częściami więc z faktury nici otto zimmermanów tez nie mam
Opublikowano 1 Czerwca 201016 l Ok, rozumiem[br]Dopisany: 01 Czerwiec 2010, 18:59_________________________________________________A jak piaskujesz i malujesz zaciski to też piaskujesz i malujesz tą połowę aluminiową ?
Opublikowano 1 Czerwca 201016 l alu nie piaskuje sie, syf sie robi rozbieram zacisk i piaskuje strone metalową razem z jarzmem potem wszystko idzie do pieca, przed malowaniem i po tutaj masz link do postu Kolegi który kupił ode mnie kpl z tarczami i klockami http://www.a4-klub.pl/smf/b7_bkd_turbo_soft_by_tuneup_czyli_bestia_by_piero-t122422.0.html
Opublikowano 1 Czerwca 201016 l kolega czarny558 już prawie kupował 312, więc chwała mu za to że zdobył 320 i nie wpakował się w te maleństwa :wink4: E tam zaciski nie są w najgorszym stanie. Moje pierwsze 320 miały pocięte rurki hamulcowe i nie miały blaszek. Wszystko musiałem dokupywać...
Opublikowano 1 Czerwca 201016 l alu nie piaskuje sie, syf sie robi rozbieram zacisk i piaskuje strone metalową razem z jarzmem potem wszystko idzie do pieca, przed malowaniem i po tutaj masz link do postu Kolegi który kupił ode mnie kpl z tarczami i klockami http://www.a4-klub.pl/smf/b7_bkd_turbo_soft_by_tuneup_czyli_bestia_by_piero-t122422.0.html Ładnie to wygląda i dobrze ze zapytałem bo jeszcze chwila i bym alu też piaskował [br]Dopisany: 01 Czerwiec 2010, 19:17_________________________________________________A czy po odtłuszczeniu aluminium warto malować farbą cynkową np. Wurth'a?