Opublikowano 1 Czerwca 201016 l z kablami nic nie musisz robić wypniesz tylko wtyczki co przewodami hamulcowymi? całe czy upier....e ? bo na fotach nie widać przewody są odcięte gdzieś z 10-15 cm od zacisku tu na zdjęciu Łukasz nie przejmuj się, masz taką furę w tak młodym wieku, że nie jeden ci tu pozazdrości zaciski wyglądają oki, ale raczej renowacja będzie wskazana, bo widać, że leżały dość długo. Jarzma na pewno są pod 320 ? Też właśnie kupiłem zaciski ale od S4 i są dokładnie w takim stanie jak twoje, już są rozłożone nas czynniki pierwsze i będą piaskowane i malowane, dostaną nowe prowadnice i uszczelki. Jakieś klocki na rynek chiński w nich były, całe rozwarstwione. dev oba komplety zacisków mam na blachy. Jak możesz to daj info na PW po ile masz te FDS i jeśli masz FDSP i czy z fakturą ? gładkie tarcze zimmermana 345x30 h=46,5 też masz w ofercie ? dzięki:) tzn tak kupiłem kpl zestaw z audi a6, a jak mam spr czy są pod 321? to jest wszystko spasowane tak jak zostało ściągnięte, jeszcze tylko brakuje osłon, facet powiedział że on ich nie miał jak wystawiał aukcje, i bład był.. ale w tym tyg będzie miał i mi dośle, a co jak by nie dosłał mogą być z 288? kolega czarny558 już prawie kupował 312, więc chwała mu za to że zdobył 320 i nie wpakował się w te maleństwa :wink4: E tam zaciski nie są w najgorszym stanie. Moje pierwsze 320 miały pocięte rurki hamulcowe i nie miały blaszek. Wszystko musiałem dokupywać... no ale dzięki Siemianowi nie zrobiłem nic głupiego:) wielkie piwo dla ciebie, Jesteś bardzo pomocny:)
Opublikowano 1 Czerwca 201016 l Jeśli kupowałeś z A6 to te tarcze będą za wysokie do A4. Musisz kupić nowe tarcze 320x30 h=46,5mm.
Opublikowano 1 Czerwca 201016 l Osłony nie mają tu nic do rzeczy. Po prostu nie przykręcisz tarczy z A6 do piasty A4. Przerabiałem ten temat ostatnio z devem. Chciałem zamontować heble od A8 360mm i choć jarzma i zaciski by podeszły do A4 to jednak nie ma na rynku tarcz 360mm o wysokości 46,5mm.
Opublikowano 1 Czerwca 201016 l osłony w 288 i 320 są takie same... Więc o nic już nie walcz tylko kupuj klocki i tarcze i zakładaj
Opublikowano 1 Czerwca 201016 l pisal ze tarcze I klocki ma ok tarcze ma z a6 więc pasić nie będą. Klocki jeśli są to pasować będą. Osłony przy 288 i 320 są takie same więc nie ma po co mu koleś dosyłać. W takim razie kupuj tarcze i zakładaj
Opublikowano 1 Czerwca 201016 l jezeli jest to tarcza ktora widac na zdjeciu to bedzie ok wszystko zalezy od rocznika tej A6 ze starszych modeli pasuje z mlodszych juz nie
Opublikowano 1 Czerwca 201016 l osłony w 288 i 320 są takie same... Więc o nic już nie walcz tylko kupuj klocki i tarcze i zakładaj a to spoko:D powiem ci tarcze mam 29,5 mm a klocki są zużyte w 2 mm.. hamulce będę zakładał tak na początku lipca, i jeżeli będę miał kasę to kupie nowe:) a jak będzie brak to zostaną stare a na zimę kupie nowe:) kurde teraz mnie zmartwiliście i aż zadzwoniłem do sprzedawcy:) i tu sory za błąd one pochodzą z a4:)
Opublikowano 1 Czerwca 201016 l już bym to zrobił ale hmm muszę zregenerować się po operacji jeszcze teraz jeszcze 3 tyg nie mogę jeździć autem oraz więcej niż 5 kg nosić jak tylko za to sie zabiorę od razu zdjęcia wrzucę no i w razie kłopotów będę pisał
Opublikowano 1 Czerwca 201016 l już bym to zrobił ale hmm muszę zregenerować się po operacji jeszcze teraz jeszcze 3 tyg nie mogę jeździć autem oraz więcej niż 5 kg nosić jak tylko za to sie zabiorę od razu zdjęcia wrzucę no i w razie kłopotów będę pisał dla 100% pewności zmierz wysokośc tarczy powinno byc 46.5mm minus zuzycie jezeli będzie miała wysokośc 59.5mm musisz kupic nowe koszt Bosch-a, ok 500zł/kpl
Opublikowano 1 Czerwca 201016 l dev, czy po odtłuszczeniu aluminium warto malować farbą cynkową np. Wurth'a ? Szczerze powiem, że alu w niektórych miejscach wygląda tak sobie, więc może warto prysnąć jeśli nie będzie odłazić
Opublikowano 1 Czerwca 201016 l powiedz mi ta wysokość razem z zaciskami? już bym to zrobił ale hmm muszę zregenerować się po operacji jeszcze teraz jeszcze 3 tyg nie mogę jeździć autem oraz więcej niż 5 kg nosić jak tylko za to sie zabiorę od razu zdjęcia wrzucę no i w razie kłopotów będę pisał dla 100% pewności zmierz wysokośc tarczy powinno byc 46.5mm minus zuzycie jezeli będzie miała wysokośc 59.5mm musisz kupic nowe koszt Bosch-a, ok 500zł/kpl powiedz mi ta wysokość razem z zaciskami?
Opublikowano 1 Czerwca 201016 l dev, czy po odtłuszczeniu aluminium warto malować farbą cynkową np. Wurth'a ? Szczerze powiem, że alu w niektórych miejscach wygląda tak sobie, więc może warto prysnąć jeśli nie będzie odłazić ja bym tego nie malowal, nie ma sensu, i tak tego nie widac a tak na marginesie do alu jest specjalna farba, nazwy nie pamietam, ale jest k**ewsko droga[br]Dopisany: 01 Czerwiec 2010, 21:20_________________________________________________ powiedz mi ta wysokość razem z zaciskami? już bym to zrobił ale hmm muszę zregenerować się po operacji jeszcze teraz jeszcze 3 tyg nie mogę jeździć autem oraz więcej niż 5 kg nosić jak tylko za to sie zabiorę od razu zdjęcia wrzucę no i w razie kłopotów będę pisał dla 100% pewności zmierz wysokośc tarczy powinno byc 46.5mm minus zuzycie jezeli będzie miała wysokośc 59.5mm musisz kupic nowe koszt Bosch-a, ok 500zł/kpl powiedz mi ta wysokość razem z zaciskami? to jest wysokośc samej tarczy kładziesz ją na płaskiej powierzchni, w którys otwór wpuszczasz suwmiarkę i mierzysz
Opublikowano 1 Czerwca 201016 l dev, czy po odtłuszczeniu aluminium warto malować farbą cynkową np. Wurth'a ? Szczerze powiem, że alu w niektórych miejscach wygląda tak sobie, więc może warto prysnąć jeśli nie będzie odłazić ja bym tego nie malowal, nie ma sensu, i tak tego nie widac a tak na marginesie do alu jest specjalna farba, nazwy nie pamietam, ale jest k**ewsko droga[br]Dopisany: 01 Czerwiec 2010, 21:20_________________________________________________ powiedz mi ta wysokość razem z zaciskami? już bym to zrobił ale hmm muszę zregenerować się po operacji jeszcze teraz jeszcze 3 tyg nie mogę jeździć autem oraz więcej niż 5 kg nosić jak tylko za to sie zabiorę od razu zdjęcia wrzucę no i w razie kłopotów będę pisał dla 100% pewności zmierz wysokośc tarczy powinno byc 46.5mm minus zuzycie jezeli będzie miała wysokośc 59.5mm musisz kupic nowe koszt Bosch-a, ok 500zł/kpl powiedz mi ta wysokość razem z zaciskami? to jest wysokośc samej tarczy kładziesz ją na płaskiej powierzchni, w którys otwór wpuszczasz suwmiarkę i mierzysz a takie cos:) jest jak Pan Bóg przykazal na A4:)
Opublikowano 1 Czerwca 201016 l Osłony nie mają tu nic do rzeczy. Po prostu nie przykręcisz tarczy z A6 do piasty A4. Przerabiałem ten temat ostatnio z devem. Chciałem zamontować heble od A8 360mm i choć jarzma i zaciski by podeszły do A4 to jednak nie ma na rynku tarcz 360mm o wysokości 46,5mm. a od rs4 b5 nie podejdzie? tylko bardzo drogie, widzialem na ebayu lewa nowa za 160 funtow alu nie piaskuje sie, syf sie robi aluminiowa czesc jest galwanizowana (anodaizing)
Opublikowano 1 Czerwca 201016 l wie ktos ile kosztuja osłony na tył po 288mm ?? Czy musze zadzwonic do ASO ;p ?
Opublikowano 2 Czerwca 201016 l jaki klucz jest potrzebny do odkrecenia tylnych zaciskow? bo chce sie zabezpieczyc, bede zmienial dzis a jutro wolne...wiec wole wiedziec przed rozebraniem samochodu :>