jarekn1986 Opublikowano 6 Lutego 2012 Opublikowano 6 Lutego 2012 Jakie mogą byc objawy ewentualnego zamarznięcia odmy w audi a4 1.8?
MATIUS Opublikowano 6 Lutego 2012 Opublikowano 6 Lutego 2012 obroty ci będą falowały bo jak odma zamarznie to to kolankio platikowe pęka i w tedy jest nie szczelnośc dolotu
rafael22 Opublikowano 6 Lutego 2012 Opublikowano 6 Lutego 2012 obroty bedą nierówne,możesz słyszeć syczenie, może nawet gasnąć szczególnie jak dzwigłem korek wlewu oleju- jak tak miałem w B6
YaBoLeK Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 Mi wywalilo wtedy troszke oleju przez bagnet (w ostatnia niedziele?) (bagnet luzno lezy w tym swoim plastiku). Wczesniej 2 tygodnie jezdzilem krotkie odcinki po mojej wiosce i pewnie dlatego ta syfiasta maz i para przymarzla. Daj mu porzadnie w pi..de po rozgrzaniu a bedzie oki! Paka
Grzegorzk1979 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Opublikowano 7 Stycznia 2017 Witam, Odświeżam temat. Potrzebuję pilnej pomocy !!! Audi A4 B5 1,8 T APU B+G Objawy: Po odpaleniu kopci na jasno niebiesko tak, że auta nie widać i śmierdzi olejem. Obroty lekko falują. Wyskakuje bagnet oleju po otwarciu korka oleju na chodzie wali ciśnieniem że mało korka z łapy nie wyrwie. Diagnoza mechanika (przez telefon): ZAMARZNIĘTA ODMA Panowie fachowcy czy mechanik ma rację i jeżeli tak to co zrobić żeby ją odmrozić i żeby znowu nie zamarzła. Dzisiaj u mnie jest na zewnątrz - 18 st c.
Rekomendowane odpowiedzi