krystianoo92 Opublikowano 6 Lutego 2012 Opublikowano 6 Lutego 2012 Witam koledzy mam taki problem. Szumi mi bardzo w trakcie jazdy tak jak by uszczelki nad szybami w przednich drzwiach jak jade slychac wiatr a wystarczy ze lekko reka przycisne to przestaje. powiedzcie mi te uszczelki mozna wymienic czy co zrobic?
lukasl Opublikowano 6 Lutego 2012 Opublikowano 6 Lutego 2012 witam mam ten sam problem. wyczytałem gdzieś żeby wyregulować te listwy całe od szyb ale nie próbowałem jeszcze
majkel_majki Opublikowano 6 Lutego 2012 Opublikowano 6 Lutego 2012 Jeżeli uszczelki nie są porwane ani mocno sparciałe to raczej nie ma sensu ich wymieniać. Poza tym żadne nowe uszczelki nie pomogą jeżeli masz opadnięte ze starości lub źle ustawione po jakiejś naprawie drzwi i jest szpara, w której hula wiatr. Jezeli drzwi i rama źle siedzą widać to gołym okiem, wszystko jest oczywiście do poprawienia.[br]Dopisany: 06 Luty 2012, 22:36_________________________________________________Ramę drzwi reguluje się w prosty sposób, ściągasz tapicerkę drzwiową i po obu stronach drzwi, tył i przód, masz po jednej śrubie. Popuszczasz te śruby, ustawiasz ramę, lekko skręcasz (wskazana pomoc 2 osoby), zamykasz drzwi i oglądasz jak leży, po czym poprawiasz lub dokręcasz i po robocie. Jest z tym jednak trochę zabawy, trudno precyzyjnie wcelować zwłaszcza jak robisz w pojedynkę, do tego ramę w drzwiach pozycjonują jeszcze takie 2 małe, aluminiowe kliniki, które też muszą właściwie usiąć.
Szarik Opublikowano 6 Lutego 2012 Opublikowano 6 Lutego 2012 Wyreguluj drzwi, ramke lub zmien uszczelke
Danny Way Opublikowano 7 Lutego 2012 Opublikowano 7 Lutego 2012 zacznij od ustawienia drzwi potem ramka i powinno być ok, ewentualnie w dwie osoby mozesz trochę ręcznie doginać ramkę ale żeby sie szyba dobrze zamykała
majkel_majki Opublikowano 7 Lutego 2012 Opublikowano 7 Lutego 2012 ewentualnie w dwie osoby mozesz trochę ręcznie doginać ramkę Broń Boże tam jest takie pole manewru przy regulacji, że nic nie trzeba doginać. Jezeli ktoś wcześniej cudował w ten sposób to nic dziwnego, że się potem przy ustawianiu drzwi połapać nie można.
Danny Way Opublikowano 7 Lutego 2012 Opublikowano 7 Lutego 2012 jak był stukniety w te drzwi to moze mu ta regulacja nie wystarczyć i co ma latać ze mu gwizdze po lbie? Ja tak miałem i gdyby nie to doginanie to by dalej wiało
majkel_majki Opublikowano 7 Lutego 2012 Opublikowano 7 Lutego 2012 Żeby tej regulacji na skrzydle drzwi i ramie zabrakło to chyba musiałby być wcześniej owinięty wokół słupa, jezeli rama jest prosta i nie zwichrowana to idzie to ustawić bez doginania.
Danny Way Opublikowano 7 Lutego 2012 Opublikowano 7 Lutego 2012 nie upieram się, moze mi sie źle szyba domykała dlatego doginaliśmy, bynajmniej były to delikatne korekty.
LOKO Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 Każda B5 ma po pewnym czasie tą dolegliwość A regulacji jest na tyle że nie trzeba nic doginać
mobil014 Opublikowano 12 Lutego 2012 Opublikowano 12 Lutego 2012 z ta dolegliwoscia to fakt kazda tak ma
majkel_majki Opublikowano 12 Lutego 2012 Opublikowano 12 Lutego 2012 Wystarczy wymienić górny zawias drzwi, kupić nowy w ASO albo w dobrym stanie z anglika i zamontować, ponownie ustawić ramę szyby, a hałas zniknie.
rikardo Opublikowano 12 Lutego 2012 Opublikowano 12 Lutego 2012 z ta dolegliwoscia to fakt kazda tak ma Zgadza się ta w której zawiasy w drzwiach mają już luzy lub były robione jakieś naprawy blacharskie.
majkel_majki Opublikowano 12 Lutego 2012 Opublikowano 12 Lutego 2012 A w której kilkunastoletniej, z przebiegiem ca. 250 tys. km w najlepszym wypadku nie mają?
Rekomendowane odpowiedzi