jarson93 Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 witam mam problem poniewarz po dokreceniu tylnych łozysk w mojej a4 B5 96 r świeci i piszczy kontrolka od ABS.jak jade po woli wszystko w poządku ale jak jade szybciej tak ok 80 na godzine zaczyna piszczec i sie świecic.co sie dzieje z gory dzieki za pomoc.prosze pisac na PW dzieki wielkie
Mauros88 Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 Kolego widocznie gdzies czujnik nie odczytuje predkosci obrotowej z kola. Sprawdz vagiem ktor to czujnik. Czasem wystarczy delikatnie docisc czujnik
marjon Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 zobacz czy tarczka abs nie jest peknieta. ja tak mialem i bylo to samo
semi281 Opublikowano 9 Lutego 2012 Opublikowano 9 Lutego 2012 uszkodzona zebatka od absu Dokładnie taki sam objaw miałem.
vartman3 Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 ja mam podobnie u mnie swieci sie wykrzyknik i pali lampka od abs,moze byc przez to ze klocek ze strony pasa jest zjechany mowie o tyle i od tego momentu tak sie dzieje .Jak odpale silnik i nie ruszam nic nie pokazuje przejade kawalek bez hamowania i zaczyna sie to wyswietlac
OKO Opublikowano 15 Lutego 2012 Opublikowano 15 Lutego 2012 Klocki hamulcowe w B5 z tyłu nie mają czujników zużycia! Sprawdź czujniki które są zabudowane na każdym z kół (po zdjęciu koła są od góry z tyłu osłony tarczy hamulcowej). Może wystarczy delikatnie dosunąć i będzie ok. UWAŻAJ żeby z tym dosuwaniem nie przesadzić - czujnik nie może trzeć o pierścień ABSu
marjon Opublikowano 15 Lutego 2012 Opublikowano 15 Lutego 2012 Klocki hamulcowe w B5 z tyłu nie mają czujników zużycia! Sprawdź czujniki które są zabudowane na każdym z kół (po zdjęciu koła są od góry z tyłu osłony tarczy hamulcowej). Może wystarczy delikatnie dosunąć i będzie ok. UWAŻAJ żeby z tym dosuwaniem nie przesadzić - czujnik nie może trzeć o pierścień ABSu bo to tak latwo dosunac?? :gwizdanie:
OKO Opublikowano 15 Lutego 2012 Opublikowano 15 Lutego 2012 Klocki hamulcowe w B5 z tyłu nie mają czujników zużycia! Sprawdź czujniki które są zabudowane na każdym z kół (po zdjęciu koła są od góry z tyłu osłony tarczy hamulcowej). Może wystarczy delikatnie dosunąć i będzie ok. UWAŻAJ żeby z tym dosuwaniem nie przesadzić - czujnik nie może trzeć o pierścień ABSu bo to tak latwo dosunac?? :gwizdanie: Czujnik jest wsuwany nie wkręcany. może być zapieczony ale trochę WD40 i popuści
Rekomendowane odpowiedzi