red0n Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 Witam, Od niedawna na zimnym silniku przeważnie, coś mi nieładnie brzęczy. Dźwięk ten ustaje po chwili, tak jak słychać na filmiku. Macie Panowie może pomysły cóż to może być? http://w172.wrzuta.pl/film/55ZUwGydqJY/video0005 Pozdrawiam
Narcyz 35 Opublikowano 9 Lutego 2012 Opublikowano 9 Lutego 2012 Proponuję w pierwszej kolejności zrzucić pasek wieloklinowy (bądź poluzować napinacz ) i odpalić silnik bez paska. W ten sposób już można ewentualnie wykluczyć rozrząd , a później dalej sprawdzać.
kyniu Opublikowano 9 Lutego 2012 Opublikowano 9 Lutego 2012 Raczej jakieś łożysko wyje,poluzuj pasek i odpal silnik bez osprzętu
kicker Opublikowano 11 Lutego 2012 Opublikowano 11 Lutego 2012 U mnie tak samo trzeszczy rolka, na napinaczu paska wielorowkowego.
red0n Opublikowano 12 Lutego 2012 Autor Opublikowano 12 Lutego 2012 U mnie tak samo trzeszczy rolka, na napinaczu paska wielorowkowego. dokładnie mój magik to samo powiedział. mam jeździć do wiosny aż się ciepło zrobi. jeśli przy temperaturze dodatniej będzie to samo, niestety wymiana. dzięki za sugestie.
kicker Opublikowano 12 Lutego 2012 Opublikowano 12 Lutego 2012 Jak było ciepło nic nie trzeszczało, jak przyszły mrozy -15, -20 to wszystko się zaczęło, ja wymieniam w przyszłym tyg. bo rolka lata jak szalona na boki, strach jeździć
red0n Opublikowano 13 Lutego 2012 Autor Opublikowano 13 Lutego 2012 u mnie nie jest tak strasznie, mogę jeszcze śmigać daj znać ile Cię to kosztowało i jakie części zakupiłeś - na przyszłość
kicker Opublikowano 21 Lutego 2012 Opublikowano 21 Lutego 2012 Ja wymieniałem od razu rozrząd więc wyszło sporo ale rolka na napinaczu DEXWAL 40zł, pasek wielorowkowy DAYCO 38zł
Góral.tz Opublikowano 21 Lutego 2012 Opublikowano 21 Lutego 2012 dla mnie to jest pompa wspomagania, sprawdź ile masz płynu w zbiorniczku wspomagania
Rekomendowane odpowiedzi