demon83 Opublikowano 1 Listopada 2006 Opublikowano 1 Listopada 2006 Witam Serdecznie! Chciałbym się dowiedzieć czy opłaca się regenerować przekładnie kierowniczą czy może, lepiej kupić używaną.?Mam kumpla który kupił używke i po jakimś czasie też mu siadła. U mnie wygląda to w ten sposób że od strony kierowcy dosyć leje na gumie płynem no i raz w tygodniu trzeba dolac płynu jakieś 100ml! Czekam na Wasze opinie i z góry dzięki. Aha jeszcze jak ktoś wie to proszę o podanie orientacyjnych cen regeneracji tego badziejstwa!!;-))))
Pikuś Opublikowano 1 Listopada 2006 Opublikowano 1 Listopada 2006 demon83, na regenerowana dostajesz zazwyczaj gwarancje na rok i koszt w Łodzi zregenerwoania calej to 400zl, wiec wydaje mi sie , ze lepiej regeneracja.
wiki Opublikowano 1 Listopada 2006 Opublikowano 1 Listopada 2006 zdecydowanie regeneracja, masz gwarancję a zreszta jest to element który jest regenerowany przez koncerny samochodowe i dalej sprzedawany w serwisach
demon83 Opublikowano 1 Listopada 2006 Autor Opublikowano 1 Listopada 2006 Macie może jakieś namiary na tą firmę z Łodzi wiem że nie można nic reklamować ale może jakaś stronka lub nr tel.??
Pikuś Opublikowano 1 Listopada 2006 Opublikowano 1 Listopada 2006 demon83, Stronki raczej nie ma ale o namiar moge sie dowiedziec. Ale nie lepiej jakbys poszukal cos u siebie w okoloicy :?:
demon83 Opublikowano 1 Listopada 2006 Autor Opublikowano 1 Listopada 2006 Własnie z tego co wiem to okolice OPOLA to takie małe z....pie gdzie ciezko cos specjalistycznego znalezc no chyba ze się myle to jak ktos ma namiar na fachowca do regeneracji przekładni! z okolicy Opola to chętnie skorzystam!Pozdrawiam
MARTiiii Opublikowano 1 Listopada 2006 Opublikowano 1 Listopada 2006 Regeneracja jak nic. Nie jestem pewien czy dobre namiary ale zadzwonić możesz. Łódź, ul. Łubinowa 13, tel. (042) 6347997 Poza tym w InterCarsie możesz dostać regenerowane przekładnie na miejscu. Przynosisz swoją i dają ci już zregenerowaną. Koszty nie wiem jakie...
adadur Opublikowano 2 Listopada 2006 Opublikowano 2 Listopada 2006 Normalnie możęsz to w ASO oddać i kupić nową (czytaj może regenerowaną). za starą coś ci odejmą od ceny "nowej". Oczywiście poza ASO też można pewnie ale nie wiem czy też będziesz pewny tej części no i jak ewentualnie z gwarancją.
winerek Opublikowano 5 Listopada 2006 Opublikowano 5 Listopada 2006 Polecam regeneracja, ja ostatnio to przeszedłem. Tez miałem ten problem używka czy regeneracja wybrałem to drugie koszt całkowity to jakieś 900zł, na początku miałem problemy ze wspomaganiem ale teraz jest oki.
tomserwis Opublikowano 7 Listopada 2006 Opublikowano 7 Listopada 2006 Jeśli chodzi o regeneracjie to jest różnie. Dzisiaj zakładałem pompe po regeneracji powiem że tragedia niedosyć że warczy jak nie wiem to po spadku obrotów się blokuje i kierownicy nie można przekręcić .
adadur Opublikowano 14 Listopada 2006 Opublikowano 14 Listopada 2006 Jeśli chodzi o regeneracjie to jest różnie. Dzisiaj zakładałem pompe po regeneracji powiem że tragedia niedosyć że warczy jak nie wiem to po spadku obrotów się blokuje i kierownicy nie można przekręcić . to paragon (rachunek) w łapki i do reklamacji.
Gość zdeniu Opublikowano 15 Listopada 2006 Opublikowano 15 Listopada 2006 to jest na moim terenie http://www.eltek.net.pl/ ale ceny mają z kosmosu regeneracja przekładni do A4 - 570zł, pompy wsp. - 330zł oczywiście starą przekładnie lub pompe trzeba oddać bo inaczej jest drożej :???:
waski Opublikowano 30 Listopada 2006 Opublikowano 30 Listopada 2006 witam w mojej okolicy najtaniej kosztuje po regeneracji 1170 trzeba jeszcze zaplacic 300 kaucji jak sie starej nie da naprawic to kaucja przepada waski juz jest naprawiona dalem moja do regeneracji 900 zł
Cizes Opublikowano 4 Lutego 2007 Opublikowano 4 Lutego 2007 Ja ci zrobie regeneracje. Musisz ja tylko wymontowac i przysłac do mnie... jestem z wadowic. Czas regeneracji 3 dni (u mnie) plus czas przesyłki. Oczywiscie da sie to zrobic pod warunkiem ze listwa zebata nie jest zbyt mocno zardzewiała... Jeśli jestes zainteresowany pisz na PW. Pozdro [ Dodano: 04-02-2007, 22:59 ] Cena to w granicach 400zł. Wymieniam wszystkie uszczelniacze i szlifuje listwe (jak jest pordzewiała)
Waters Opublikowano 6 Lutego 2007 Opublikowano 6 Lutego 2007 Cizes a jak uszczelniacze są ok i nic się nie leje a drążek który wychodzi ze wspomagania ma luzy osiowe wewnątrz i puka to też zregenerujesz ?
staniek Opublikowano 6 Lutego 2007 Opublikowano 6 Lutego 2007 Według mnie sam magiel masz w porzo, a luzy najprawdopodobniej występują na sworzniach kulistych.I nie chodzi mi tu o końcówki drążków kierowniczych, a właśnie o same drążki kierownicze (drążki są połączone z listwą wspomagania przegubowo, i byc może to ten przegub jest do bani). Sprawdź, może trafiłem, a wtedy naprawa nie powinna Cię za mocno zabolec (od biedy można kupic używany drążek). No chyba, że masz luzy na listwie (wtedy czuc luz na kierownicy), a to już większe koszta i trzeba regenerowac :frown: Ps.mi ciekło z magla i normalnie sam sobie zregenerowałem (koszt około 20zł i masa roboty), tyle, że dałem zwykłe simmeringi a nie ciśnieniowe, jak do tej pory wszystko spox (10 kkm i płynu nie ubywa), ale nie znam dnia i godziny kiedy nawali oby jak najpóźniej :exclaim:
Waters Opublikowano 7 Lutego 2007 Opublikowano 7 Lutego 2007 Końcówke drążka i przegub kulowy już wymieniłem i dalej stuka we wspomaganiu. Jestem pewien tego jak 2+2= quattro
Rekomendowane odpowiedzi