Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] CB UNIDEN 520 - montaż ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a czy ktoś z Forumowiczów przenosił gniazdo mikrofonu w Unidenie 520xl w inne miejsce? Da się to zrobić podobnie jak w Alanie bez odlutowywania połowy radia?

Opublikowano

Ja mam Unidena 510 XL i jak patrzyłem to trzeba tylko 4 piny wylutować i wykręcić gniazdo a w miejce tych pinów wlutować kabelki od przedłużenia gniazda :>

Choć ja chciałem gniazda w radyjku nie ruszać tylko dorwać drugie i zrobić na zewnątrz bo mniej rozbierania radia żeby wyciągnąć je z radia :decayed: kwestia tylko przyłożenia 4 kabelków i przylutowania ich :)

Opublikowano

Aha no ja podobnie bym chciał - gniazdo zostawić a zrobić nowe na dłuższych kablach. W sumie podobne są Uniden 510 i 520 z zewnatrza ale nie wiem jak wewnatrz. Mam nadzieje ze tez podobnie:)

Opublikowano

jak tak teraz spojrzałem to praktycznie identycznie.

Tu masz fotkę jak z zaznaczonymi 4 miejscami gdzie trzeba kabelki przylutować:

614466.jpeg

To jest panel od Unidena 520 XL :wink4:

Opublikowano

Hmm tylko to już jest odlutowany panel z Unidena - ten front od płyty głownej nie? Na takie cos się bym nie porwał. Bo to roboty co nie miara i spieprzyc cos mozna. Ale ciekawe czy jakis inny dostep jest do tego gniazda?

Opublikowano

akurat takie foto znalazłem żeby było widoczne które to miejsca :wink4: Ale to jest wylutowany panel z myślą o montażu samego panelu w kieszonkę a reszty radia pod deską :naughty: podejście może i nie jest łatwe ale można spróbować :>

Tu widać że jednak dostęp trochę ograniczony:

614507.jpeg

Opublikowano

Eh myślałem że będzie łatwiej, tak jak w Alanie co koledzy opisywali na forum. Będę musiał poszukać kogoś z Wro kto by mi pomógł z tą operacją;) Dzięki za zdjęcia! Pewnie się przydadza;)

Opublikowano

Łatwo może nie jest tak jak w alanie. Ale trochę cierpliwości i dobra lutownica powinny wystarczyć :)

Opublikowano

Z opisu z forum passata wynika ze trzeba wlutowac kable od mikrofonu do pinow 1,3,4,5 liczac od prawej str na zdjęciu. To napewno wiec te cztery co zaznaczyles??

Opublikowano

do pinow 1,3,4,5 liczac od prawej str na zdjęciu.

Spójrz uważnie na tą płytkę to zauważysz że ścieżki od tych pinów prowadzą do to tych czterech co zaznaczyłem :) ja osobiście bym lutował tam gdzie zaznaczyłem bo do pinów to jednak trochę precyzji trzeba mieć :gwizdanie: a ręce nie zawsze są na tyle stabilne :decayed:

Opublikowano

Kolego tasman120 trzymam kciuki za Ciebie, jak Ci się uda to i da będę grzebał w radyjku żeby tą gruszkę jakoś wyciągnąć :naughty:

Opublikowano

Przedstawiam link z montażu Unidenka 520 XL w Passacie B5 a że tunel jest prawie identyczny jak w A4 B5 to można i w naszych furkach tak samo zamontować:

http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?p=277391#post277391

Wg mnie bardzo dokładne i przydatne fotostory :gwizdanie:

Przy okazji szacunek dla kogoś kto to zrobił :rolleyes:

Opublikowano

Nie no piękna rzeźba :shocked: jednak ponad moje siły :disgust:

Zadowolę się samym przedłużeniem gruszki :wink4:

Opublikowano

widziałem to już kiedyś.. masakra.. ciekawe ile ktoś by sobie zażyczył $$ za taki montaż..

Opublikowano

Dziś napisałem do znanego we Wro serwisu CB radio w sprawie przedłużenia gruszki. Dostałem następującą odpowiedź:

"Wykonujemy specjalny przedłużacz dający taką możliwość. Metr bieżący wraz z odpowiednimi końcówkami kosztuje 35pln"

Myślę że sprawa jest godna rozwagi. Radia nie trzeba rozkręcać, kabel plug&play i powinno działać. Minus taki że będzie on wystawał z przodu radia. Choć w sumie jakby zastosować wtyk kątowy to nie byłoby aż tak strasznie.

Wezmę pod rozwagę taką propozycję bo radyjko mam ciągle na gwarancji i trochę boję się iż coś upalę.

Dla zainteresowanych numer i adres Pana od CB:

tel:888832455

www.cbradio.wroclaw.pl

Opublikowano

No to może w końcu ktoś profesjonalnie zrobi taką przedłużkę :good:

tasman120 dzięki na namiary, do Wrocławia mam spory kawałek ale wyślę brata i w nareszcie zrobię porządek z moim zestawem CB :notworthy:

Opublikowano

1. Powiedzcie mi proszę czy ciągnąc zasilanie z akumulatora do CB, musze pociagnać plus i masę czy tylko starczy plus a masę sobie znajdę juz w aucie?

2. Czy w B6 jest podobne miejsce jak w passacie z plusem od aku w środku? zdjecie ponizej z forum passata:

qobGS.jpg

to by ułatwiło mi znacznie sprawę z ciagnieciem kabla i zdejmowaniem kola i nadkola!

Opublikowano

Kolego bartek1351 posiadam 3 Unideny 520 i wszystkie pięknie działają :good: