Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Nie kręci.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Opiszę wszystko po kolei. Przez tydzien jezdzilem do pracy autkiem. W piatek zaparkowalem go do garazu i stal sobie az do nastepnej soboty, gdy to podjechalem innym autem po lewarek. Pomyslalem sobie, a odpale go sprawdze jak pali. Ale wsiadam, przekrecam kluczyk a tu nic sie nie dzieje, kontrolki gasna, a samochod nawet nie zakreci rozrusznikiem. Sprobowalem kilka razy i nic, pozniej bylo tylko gorzej, bo az mi fis gasl jak przekrecalem kluczyk. Pomyslalem ze aku padl, nawet zalozylem watek...wiec dzis wzialem aku, przed zabraniem z piwnicy sprawdzilem napiecie, bylo 12,5 V. Wsadzilem do auta, podlaczlem i .... znow nic. Samochod nawet nie zakreci, kontrolki ladnie sie pala, wszystko dziala , ale nawet nie zakreci. Niestety zapomnialem miernika i nie zmierzylem napiecia jakie jest gdy wsadzony jest aku do auta i w momencie przekrecenia kluczyka. I co teraz moge zrobic koledzy ? Bo znajomi mieli tak ze aku nowy a nie ruszy go, dopiero musieli brac do garazu i podgrzewac silnik.... ja niestety pradu w garazu nie mam :( I juz nie mam pomyslow co zrobic, isc i kupic aku nowy ?

Opublikowano

może już bateryjka poszła swój żywot skończyła to że go ładujesz i ma 12,5V to jest na chwile po odłączeniu od prostownika ale już ma może za małą pojemność jak byś go podłączył i sprawdził to by było wyjaśnione czy to bateria i jeszcze jedno styki nie są zasiarczone przeczyściłeś je

Opublikowano

Skoro podładowałeś i nawet nie zakręci to pewnie rozrusznik padł.

Opublikowano
  • Autor

Styki ladnie papierem sciernym przejechalem :( Kurcze nawet mnie nie straszcie ze to rozrusznik :( Ciezko go wogole wymienic ?

Bo juz tej zimy mialem tak, ze odpalilem zaraz mi zgasl i pozniej odpalic nie moglem bo wogole nie krecil i dopiero za ktoryms razem zakrecil i od kopa odpalil.

Opublikowano

kostka stacyjki/rozrusznik/masa na rozruszniku(szczotkotrzymacz) - zerwany rozrzad , przyspawane tloki hehehe

Opublikowano
  • Autor

Nie czaje tego co napisales :P

Opublikowano

Skoro podładowałeś i nawet nie zakręci to pewnie rozrusznik padł.

Ja tak kiedyś miałem że właśnie padł mi rozrusznik ale u mnie to nawet po przekręceniu stacyjki absolutnie nic się nie działo, zero jakiegokolwiek odgłosu i reakcji. Po zamontowaniu innego wszystko zaczęło śmigać :hi:
Opublikowano
  • Autor

Sam go wymieniales ? Bo u mnie po przekreceniu kluczyka tez sie nic nie dzieje ;/ [br]Dopisany: 11 Luty 2012, 19:56_________________________________________________Gdzie wogole jest ten rozrusznik ? Od gory patrzac. Czy jesli sie podlaczy vaga to wykaze, ze rozrusznik jest padniety ?[br]Dopisany: 12 Luty 2012, 13:16_________________________________________________upne ;/

Opublikowano

rozrusznik wyciągniesz od dołu, siedzi po prawej stronie, trzyma się na dwóch śrubach, jest dobry dostęp do niego

wyjęcie rozrusznika to max 10-20min., vagiem go nie zbadasz

Opublikowano
  • Autor

A co jak kanalu nie ma ? Jest on na tyle w dogodnym miejscu, ze wystarczy podniesc na lewarku z jednej strony ?

Opublikowano

bez kanału tez dasz rade, wystarczy że podniesiesz na tyle aby wejść pod samochód

Opublikowano
  • Autor

A moze to byc i tak wina aku ? Bo w lato palil ok, przyszla zima i sie problem zaczal... Wczesniej nie bylo zadnych objawow, zeby rozrusznik padal...

Opublikowano

nie wiem czy to dobry trop ale moze sprobuj popukac w rozrusznik czyms moze szczotki sie zwiesił lub automat nie wiem jak jest w tych modelach ale w starszych autach czesto sie tak działo

Opublikowano
  • Autor

Tylko mam strasznie ciulaty dostep do tego, a nawet nie wiem gdzie dokladnie mam szukac...

Opublikowano

od góry go nie zauważysz, od dołu masz wszystko jak na dłoni, ja bym wyciągnął rozrusznik rozebrał i zrobił przegląd, ewentualnie przesmarował jak zajdzie taka potrzeba, roboty nie wiele a będziesz wiedział na czym stoisz

Opublikowano
  • Autor

A mozesz mi powiedzie jeszcze, kolo czego go znajde ?

Opublikowano
  • Autor

Heh panowie, dziwna sprawa. Dzis mialem wyjac aku i go ladowac z 10 godzin... ale pomyslalem ze sprobuje go odpalic skoro -2 tylko. Wsiadam, przekrecam nic...ale pomyslalem ze zagrzeje go najpierw swiecami, wiec 3 razy zagrzalem swiece , za 4 razem krece i ... odpalil od kopa. Przygazowalem go i zgasilem. Krece, pali od kopa. PRzejechalem sie kilka km, zgasilem auto i teraz za kazdym razem pali od kopa. I coz to moglo byc ?

zmierzone napiecia: odpalone auto: 14,88V , zgaszona : 12,8 V