Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Domykanie szyb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

W innych autach jest takie coś jak domykanie (samoczynne) szyb po zamknięciu auta.

Panowie czy da się coś przekodować tak, aby po zamknięciu auta z pilota (kluczyka) bez przytrzymywania przycisku "zamknij" szyby domknęły się samoczynnie?

Proszę o jakieś podpowiedzi.

Opublikowano

:think2: Przekodować się raczej nie da, można dołożyć chyba moduł domykania szyb:mysli:

Opublikowano

Na fabrycznej instalacji możesz domykać tylko przytrzymując.

Za to wiele alarmów ma taką opcję która wyręcza Cię w przytrzymywaniu i po zamknięciu z kluczyka same domykają szyby i szyberdachy.

Opublikowano

Może poprostu masz rozkodowane domykanie szyb. Na włączonym zapłonie przytrzymaj przez ok 5-7sek. przyciski zamykania szyb do góry, tak jak byś chciał zamknąć szybę. Być może się zakoduje spowrotem. Nie obiecuje, ale warto sprawdzić :hi:

Opublikowano

Może poprostu masz rozkodowane domykanie szyb. Na włączonym zapłonie przytrzymaj przez ok 5-7sek. przyciski zamykania szyb do góry, tak jak byś chciał zamknąć szybę. Być może się zakoduje spowrotem. Nie obiecuje, ale warto sprawdzić :hi:

nie nie mam wszystko w normie. Po przytrzymaniu przycisku zamykania szybki się domykają, ale chodzi mi o taka funkcję komfortową, która mnie wyręczy z trzymania guzika :decayed:

Opublikowano

nie nie mam wszystko w normie. Po przytrzymaniu przycisku zamykania szybki się domykają, ale chodzi mi o taka funkcję komfortową, która mnie wyręczy z trzymania guzika :decayed:

Mimo, że szyby się zamkną, to potrzmaj jeszcze przyciski w tej pozycji przez ok. 5-7 sek. Spróbuj :>

Opublikowano

Witam!

W innych autach jest takie coś jak domykanie (samoczynne) szyb po zamknięciu auta.

Panowie czy da się coś przekodować tak, aby po zamknięciu auta z pilota (kluczyka) bez przytrzymywania przycisku "zamknij" szyby domknęły się samoczynnie?

Proszę o jakieś podpowiedzi.

uważam że jest wszytko prawidłowo....

szyby mają funkcję bezpieczeństwa z powrotnym opuszczeniem aby przypadkowo nie złapać głowy dziecka czy rączki.

innymi słowy... jak nie będziesz obserwował domykania szyby a coś stanie na jej drodze to szyba sie opuści i zostawisz samochód otwarty .....zapraszając złodzieja

Opublikowano

Odnośnie pytania założyciela wątku - nie, nie da sie tak zakodować

Opublikowano

"modulik" od centralnego w drzwiach komunikuje sie "po canie" z reszta auta a domykanie to przytrzymanie kluczyka mechanicznie w pozycji zamknij lub guzika w pilocie..... "dorabia" sie domykanie samoczynne potrzymaniem sygnalu masy na ktoryms tam pinie w moduliku w drzwiach... ktory? poszukaj instrukcji do a4 b6 b7 do jakiegos alarmu

Zrodlo potrzymania masy - np alarm canowy bezpilotowy (spiety z obsluga pilota seryjnego).. sa alarmy w wiekszosci wymagajace "podpiecia" sie pod ten modulik w drzwiach ale ponoc jest jakis co po canie domyka szyby (nie widzialem... mam taki co domyka po kablu podpietym extra do drzwi

W passacie b5 padl mi pilot albo cosik innego, ciezko bylo dostac to modul sterowanie centralnym kupilem co tez mial kabelek pod ta fcje

Generalnie za duzo roboty by tylko dla domykania to robic

Przemek