Fr0styyy. Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor Opublikowano 14 Lutego 2012 Ale ta ramka jest z metalu.. Tzn miedź pokryta chromem
tomekSSK Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 A to zwracam honor, myślałem że jest plastiku, swoją drogą jakiś podkład przed lakierem by się przydał.
Młody Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 Ale ta ramka jest z metalu.. Tzn miedź pokryta chromem Co ? pierwsze słyszę . Ja demontowałem ze zwykłego A4 i S4 to tylko ABS pokryty warstwą chromu.
Fr0styyy. Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor Opublikowano 14 Lutego 2012 Ramka składa się z dwóch części przecież. Wewnętrzna to plastik ABS a zewnętrzna to metalowa/miedziana nakładka pokryta chromem. Na razie tak to wygląda, jutro montuje
yaboo Opublikowano 14 Lutego 2012 Opublikowano 14 Lutego 2012 Ale ta ramka jest z metalu.. Tzn miedź pokryta chromem Co ? pierwsze słyszę . Ja demontowałem ze zwykłego A4 i S4 to tylko ABS pokryty warstwą chromu. dokładnie, połamałem kiedyś dolny grill i ramka jest z plastiku, ....
marcin_o23 Opublikowano 15 Lutego 2012 Opublikowano 15 Lutego 2012 spoko wyszło, chociaż do srebrnego koloru wole chrom
Onkel Opublikowano 15 Lutego 2012 Opublikowano 15 Lutego 2012 Mariusz Ty też masz czarny??Mi też bardziej podchodzi z chromem. Na jasnym aucie fajnie lampy w czarnym macie wyglądają. Pomyśl o tym. Choć zabawy jest co nie miara...
Fr0styyy. Opublikowano 15 Lutego 2012 Autor Opublikowano 15 Lutego 2012 Mariusz Ty też masz czarny??Mi też bardziej podchodzi z chromem. Na jasnym aucie fajnie lampy w czarnym macie wyglądają. Pomyśl o tym. Choć zabawy jest co nie miara... Też będę to robił
Młody Opublikowano 15 Lutego 2012 Opublikowano 15 Lutego 2012 Zejdzie Ci ten czarny jeszcze przed wiosną. Teraz przy opadach jak dowalą drogi solą to ten dolny będzie miał odpryski bardzo szybko. Z tym modem trzeba było zaczekać do wiosny, przynajmniej przez lato byłby czarny
MarianekZg Opublikowano 15 Lutego 2012 Opublikowano 15 Lutego 2012 Mariusz Ty też masz czarny??Mi też bardziej podchodzi z chromem. Na jasnym aucie fajnie lampy w czarnym macie wyglądają. Pomyśl o tym. Choć zabawy jest co nie miara... Łukasz jeśli pytasz mnie to :yes2:
slo Opublikowano 15 Lutego 2012 Opublikowano 15 Lutego 2012 Dołączę się do tematu. Mam w planach oklejenie / pomalowanie ramki chromowanej na czarny mat. To w końcu lepiej okleić czy pomalować ? Audi czarna To chyba będzie ładnie zgrywało ?
slo Opublikowano 15 Lutego 2012 Opublikowano 15 Lutego 2012 tak też planuję tylko folia czy farba ? Jeśli folia to jak to naklejać ? pod suszarką do włosów?
Fr0styyy. Opublikowano 15 Lutego 2012 Autor Opublikowano 15 Lutego 2012 Co do foli to nie mam pojęcia jak to zrobić, żeby było dobrze, bez załamań itd..
slo Opublikowano 15 Lutego 2012 Opublikowano 15 Lutego 2012 no właśnie. podejrzewam że trzeba by to fest rozgrzać..
roki1990 Opublikowano 16 Lutego 2012 Opublikowano 16 Lutego 2012 Suszarka lub opalarka i trzeba się trochę pobawić, folia pod wpływem gorąca staje się elastyczna co pozwala ładnie okleić ramkę przy odrobinie zdolności manualnych. Dla nie posiadających owych zdolności polecam pomalowanie grila Folii nie można przegrzać! Podgrzewać ją z umiarem do czasu aż stanie się elastyczna.
slo Opublikowano 16 Lutego 2012 Opublikowano 16 Lutego 2012 znając moje umiejętności manualne potrzebował bym 10m2 żeby ładnie okleić ten grill
Fr0styyy. Opublikowano 16 Lutego 2012 Autor Opublikowano 16 Lutego 2012 Trzeba tą folię gdzieś nacinać, czy wystarczy dobrze rozgrzać i trochę pomóc jej się ułożyć?
Rekomendowane odpowiedzi